Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Q2-regnskabssæson startede svagt, men…

Morten W. Langer

onsdag 14. august 2024 kl. 11:15

Positive overraskelser lurer ved start af regnskabssæson

Mens de fleste amerikanske selskaber leverer bedre end forventet, startede den europæiske regnskabssæson meget svagt. For det brede europæiske Stoxx600 indeks startede det med et samlet overskudsfald på én pct., som de seneste uger er vendt til plus fire pct. Vi ser på udsigterne for de danske Q2-regnskaber, og i denne udgave gennemgås de første store danske selskabers Q2-regnskaber. Chefredaktør Morten W. Langer har den aktuelle regnskabssæson under lup.

Analytikerne forventer aktuelt overskudsfremgang på i gennemsnit ni pct. i de danske C25-selskaber i forhold til samme kvartal sidste år. Det er noget højere end for en måned siden. Det afspejler, at flere danske selskaber har leveret bedre Q2-regnskaber, end analytikerne havde forventet. Blandt andet Tryg og Mærsk. Men eksempelvis Novo Nordisk og DSV har skuffet i forhold til forventningerne.

Endnu er den danske regnskabssæson ikke nået så langt, og vi forsøger her at give et overblik over, hvad analytikerne forventer af de store danske selskaber. Generelt har analytikerne haft moderate forventninger til Q2 regnskaberne, og aktuelt ser selskaberne ud til at komme bedre ud af kvartalet end forventet.

Forventet resultatfald på 30 pct. i tech

For de 600 store europæiske selskaber i Stoxx600 indeks, hvor de danske C25 selskaberne indgår, ser analytikerne størst fremgang i overskuddene i finans (+14 pct.), energi (+10 pct.) og ikke-cykliske forbrugsvarer (+6 pct.). For tech ses et resultatfald på hele 30 pct, og overskuddet i industriselskaberne forventes at falde med ni pct.

I den kommende uge kommer danske regnskaber fra blandt andet Pandora (analytikerestimat af Earnings Per Share: 10,1 kr. mod 8,8 kr. samme kvartal sidste år). Ifølge selskabets egne indsamlede estimater forventer analytikerne en omsætning i Q2 på 6,64 mia. kr. og et driftsoverskud på 783 mio. kr.

For helåret ser analytikerne et salg på 34 mia. kr., et driftsoverskud på 7,9 mia. kr. og en bundlinje på 5,25 mia. kr. Ifølge denne aide memoire fra Pandoras IR er ledelsens forventning et salg på mellem 30,5 mia. kr. og 31,1 mia. kr. Og ledelsens forventning til overskudsgraden er omkring 25 pct., svarende til et forventet driftsoverskud på 7.7 mia. kr. Med den aktuelle analytikerforventning på 7,9 mia. kr. synes der at være lagt i ovnen til en opjustering.

For Carlsberg lyder analytikernes estimat på 19,1 kr. per aktie og for Demant på 6,7 kr. for første halvår, ifølge selskabets indsamlede estimater. Det er ca. tyve pct. højere end samme periode sidste år.

Der kommer også regnskaber fra Vestas, hvor analytikerne ifølge LSEG Workspace venter et overskud i Q2 på 0,07 euro mod minus 0,12 euro samme periode sidste år. Ifølge Vestas’ egne indhentede estimater fra analytikerne ventes overskuddet at blive 55 mio. euro, svarende til et EPS overskud på 0,06 euro. For helåret ser analytikerne et overskud på 587 mio. euro, et driftsoverskud (EBIT) på 884 mio. euro og en samlet ordreindgang på 17.717 MW.

Ifølge ledelsens udmeldte forventning i seneste Q1 regnskab forventedes en omsætning på 16-18 mia. euro og en overskudsgrad på 4-6 pct., svarende til et driftsoverskud på 850 mio. kr. ved brug af gennemsnitsværdierne. Og 1,08 mia. euro ved brug af yderpunkterne i forventningsintervallerne. Så der kommer næppe en opjustering, men bedre end forventede Q2 tal kan alligevel rykke analytikernes helårsestimater opad.

Der kommer også i næste uge regnskab fra FLSmidth, hvor forventningen til EPS lyder på 4,17 kr. svarende til en fordobling i forhold til sidste år. Ørsted leverer Q2 regnskab torsdag næste uge, og her forventer analytikerne et underskud på 0,16 kr. per aktie mod minus 1,4 kr. sidste år.

Endelig kommer NKT fredag i næste uge med Q2 regnskab, hvor analytikerne forventer overskud per aktie på 0,97 euro, mod 0,8 euro samme kvartal sidste år.

Her godt en uge før offentliggørelse af Q2 regnskaberne fra Ørsted og NKT foreligger ikke opdaterede analytikerestimater for Q2. Og stadig flere af de store danske selskaber offentliggør slet ikke estimater fra analytikerne, selvom flere har gjort det tidligere. Blandt andet forbeholder FLSmidth og Mærsk de indsamlede data for analytikerne. Flere selskaber, blandt andet Carlsberg, fremlægger kun analytikernes estimater for helåret.

Morten W. Langer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank