Life Science

2 bud på danske 2021-vindere og en lille håndfuld outsidere

Steen Albrechtsen

fredag 15. januar 2021 kl. 13:15

Vi har tidligere haft for vane at tage samme aktie med flere år i træk på listen med Life Science vindere. Det bliver også tilfældet i år, hvor c indtager rollen som genganger, mens vor 2. vinderkandidat er ny. Orphazyme starter året fra et meget lavt udgangspunkt, og det skaber i vores øjne et fordelagtigt risk/reward forhold. Lundbeck har qua sin størrelse og eksisterende forretning nok ikke et kæmpe potentiale, men til gengæld bør risikoen være lavere.

Det er værd at nævne, at selskabet starter året omkring 15% under introduktionskursen i 2017, selvom man nu er ganske tæt på at få godkendt sit første lægemiddel i USA. I 2020 rejste Orphazyme over 1 mia. DKK i ny kapital og selvom der er skruet op for omkostningerne, så er selskabets nuværende markedsværdi på 2,3 mia. DKK bestemt i den lave ende for et selskab med fokus på sjældne sygdomme og 2 vigtige fase 3 resultater på vej fra indikationer, der er meget større og vigtigere end NPC, som isoleret set kun har op mod 1.800 patienter i EU+USA totalt. Vi har ikke blind tiltro til de kliniske resultater fra ALS og sIBM, men vi ser stor sandsynlighed for en godkendelse af NPC i EU og ikke mindst i USA, hvor arimoclomol (NPC) har fået den eftertragtede BTD (Breakthrough Therapy Designation) fra myndighederne. Orphazyme indleverede ansøgning til de europæ-iske myndigheder i november 2020 og en europæisk godkendelse kan forventes i 2. halvår 2021.

Udskydelsen af FDA-afgørelsen fra marts til juni betyder, at der kan komme 3 store kurstriggere nærmest oven i hinanden, og det kan blive en meget volatil periode for aktien. De 2 kliniske datasæt udgør en betydelig risiko, som man som investor bør være klar over og indforstået med. Man kan ikke komme timingen nærmere end ”1. halvår 2021”, men vi hælder mest til 2. kvartal.

Vi ser flere måder at angribe aktien på, for den er pga. de 3 kurstriggere en svær størrelse, næsten uagtet at den er faldet så meget det seneste års tid. Man kan være med fra start og satse på en spekulativ opgang jo tættere vi kommer på både kliniske data og forventet godkendelse i juni måned. Alternativt kan man ”satse på”, at dårlige data fra et af studierne kan give en købsmulighed, forud for en godkendelse af NPC og måske efterfølgende fokus på pipelinen. En FDA-godkendelse bør også udløse en såkaldt priority review voucher, som forventeligt kan sælges for lige under 100 mio. dollar og øge selskabets finansielle beredskab betydeligt.

Falder alle 3 kurstriggere positivt ud er kurspotentialet selvsagt enormt, og Orphazyme vil da nærmest med garanti blive en vinder for hele året. Og det er selvfølgelig også en mulig strategi blot at købe og holde henover året og alle 3 kurstriggere.

Comeback til Lundbeck – for kursen og i alzheimers?
Lundbeck har underperformet gennem flere år, hvor især manglende kliniske resultater fra pipelinen har lagt pres på aktien i forhold til at sikre omsætningen på langt sigt. Det store opkøb af Alder Therapeutics gav selskabet et nyt migrænemiddel i Vyepta, der blev FDA-godkendt i februar uden forsinkelser. Til gengæld satte corona-pandemien en solid kæp i hjulet for de kommercielle udrulningsplaner, og det har selvsagt ikke været befordrende for investorernes syn på selskabet.

Der er dog i 2021 for alvor grund til at sætte sin lid til et godt resultat fra selskabets pipeline, idet der formentlig i midten af året kan fremlægges data fra brexpiprazole i Alzheimers Agitation. Det er et kæmpe sygdomsområde med et meget stor udækket behov, og vi har i 2020 set hvad fremskridt (og tilbageslag) indenfor potentielle alzheimers-midler kan betyde for selv store biopharma-selskaber som Biogen, og i 2021 for Eli Lilly. Lundbeck har allerede gennemført mindst et fase 3 studie med midlet i alzheimers som manglede statistisk signifikans på effektdata. Det skyldtes bl.a. en uheldig indrullering af patienter, som ikke fulgte forsøgsprotokollen, fordi der var/er geografiske variationer i måden at anskue og behandle alzheimers på.

Det er derfor forventeligt, at det nye studie er designet bedre og dermed bør have en større chance for at nå i mål og udvise statistisk signifikans. Der er naturligvis ingen garanti for, at data bliver tilstrækkelig gode, men alene et fornyet fokus fra markedet på de vigtige data kan give en signifikant effekt på aktien allerede i 1. halvår forud for datafremlæggelsen. Da toplinje-data for fase 3 studiet blev fremlagt i maj 2017 gav det anledning til et fald på over 10% (eller 40 kurspoint dengang) over to dage. I absolutte tal modsvarede kursfaldet et tab i markedsværdi på ca. 8 mia. kr., hvilket ved den aktuelle kurs omkring 200 nu modsvarer ca. 20%. Lundbeck er måske en lidt kedelig vinderkandidat, for det er svært at se den levere et højt 2 eller 3-cifret afkast, som nok er det der skal til for at nå til tops i 2021. Til gengæld ser vi en begrænset risiko, og der er ikke tvivl om, at forventningerne er lave, og aktien er bestemt ikke in endnu. Det skaber i vores øjne en interessant investeringsmulighed, men som altid handler det om timing ift. at forudsige hvornår de store investorer skifter holdning til selskabet. Der kan alzheimers fase 3 data være en oplagt trigger til at omvende investorerne.

Outsiderne
Vi holder os i år kun på 2 vinderkandidater, selvom vi var fristet til igen tage Zealand Pharma med på listen. Det afholder vi os dog fra, og vi placerer den i stedet på en kortfattet liste over outsidere, som også tæller Ambu, GNog Bavarian Nordic.

Vi har fortsat tiltro til, at Zealand bevæger sig henimod at blive et biopharmaselskab med flere produkter. 2021 ser dog lidt grumset ud trods den forestående FDA-afgørelse i marts for nødpennen HypoPal. 2020 sluttede med lidt skuffende fase 3 data i CHI-indikationen, og selvom der ligger endnu et fase 3 studie i CHI med data i 2021, er det bestemt en risiko, at denne indikation ikke længere ligger som et nyt lægemiddel lige rundt om hjørnet. Selskabet indleverede ansøgning til de amerikanske myndigheder som planlagt i marts måned og man har fået en PDUFA-dato d. 27. marts 2021 for nødpennen HypoPal, der bliver selskabets første eget produkt.

stigninger, sålænge selskaber også leverer vækst i omsætning og indtjening. Værdiansættelsen er dog høj ovenpå den gode udvikling i 2020, og det er også baggrunden for, at den kun akkurat når med på outsider-listen.
GN kan nyde godt af både fortsat vækst i headset-forretningen (Audio), men også af en ketchupeffekt fra høreapparaterne i takt med at vaccinerne bredes ud og verden genåbner. Dermed kan Hearing-divisionen tage over på vækstfronten, hvis Audio-forretningen får brug for et pusterum. Også i GN’s tilfælde tynger aktiens pæne værdiansættelse, og derfor ender aktien kun som outsider.
Bavarian Nordic kan nyde godt af at verden normaliseres og den tilkøbte vaccine-forretning begynder at finde tilbage til før-corona-tider. Til gengæld har vi ikke den store tiltro til, at selskabet kan køre corona-vaccine-projektet helt igennem og finde den nødvendige eksterne finansiering, selvom man startede 2021 med endelig at sætte gang i de kliniske studier og publicere nogle af de prækliniske data efter lang ventetid. Med den høje effektivitet i de fremmeste (og godkendte) vaccineprojekter er man nok for sent ude og skal ”corona-vaccine”-præmien for alvor tages ud af aktien, kan det godt blive et svært år. Derfor er aktien kun med som en risikabel outsider.

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Life Science

ALKabello: Et stærkt selskab med en ren spilleplade foran sig

Allergi-selskabet ALK leverede endnu engang et pænt regnskab trods udfordringer på corona-fronten. Aktien har gjort det godt gennem længere tid, og vi begynder at skulle kigge hen forbi 2025…
Formue
S&P Future: Her er vores basis scenarie for de kommende uger
Formue
Nu løber den europæiske obligationsrente løbsk
Samfundsansvar
EU Rådet støtter nu forslag om land-for-land skatterapportering – læs reaktioner her
Samfundsansvar
Forvirrende politiske signaler fra Christiansborg spænder ben for elbil-salget
Formue
Økonomisk Ugebrev: Her er overblikket over vores investeringsprodukter
Finans
Moesgaard mobbede Valuer-stifter: Fik én mio. for aktiepost til værdi på 58 mio.
Formue
DAX Future: Nu begynder det at blive kritisk for europæiske aktier
Samfundsansvar
Danske investorers aktive ejerskab kikser i sager om menneskerettigheder
Life Science
Starter den næste rejse i Novo-aktien i år?
Samfundsansvar
ESG bør ikke sidestilles med ansvarlig og bæredygtig adfærd
Samfundsansvar
ATP strammer aktivt ejerskab, men danske selskaber slipper
Formue
Regnskab 2020: Vestas løfter sløret for ny vækst i 2025
Formue
Langers Skarpe. Gamechanger på nervøst aktiemarked: Afvent renteudviklingen
Finans
Jesper Berg: Her er Finanstilsynets styrker og svagheder

Seneste nyt

Finans
Vækstfonden har fiasko med dyre landbrugslån
Ledelse
Turnaround i B&O: Accelereret vækst mulig fra næste år
Formue
Coloplasts forventninger trues af usikkert 2. halvår
Finans
Danish institutional investors are living up to the new law with loopholes on active ownership
Foto: K-news – Rasmus Hylleberg
Samfundsansvar

Ørsted første i verden til efterleve ny standard for skattegennemsigtighed

Ørsted cementerer sin position som førende inden for Tax Governance. Som et af de første selskaber i verden rapporterer Ørsted sine skatteoplysninger efter Global Reporting Initiatives (GRI) nye standard…

Aktuel artikelserie

Trænger First North vækstbørsen til en opstramning?

Chefredaktør Morten W. Langer har i en artikelserie påpeget en stribe huller i NasdaqOMX’s arbejde med at skabe en dansk vækstbørs, investorerne kan have tillid til. Selskaber som Conferize og NPinvestor har fra start været

Andre artikelserier

Trænger First North vækstbørsen til en opstramning?
Ny3
KlimaBarometer for Dansk Økonomi
ESG analyser
Sustainable Finance
Ledelse
In 2020, Danish Large caps laid building blocks for new strategies
Finans
IPO Rating: Valuer ekstrem højrisiko med stribevis af uklarheder
Finans
Nationalbanken har aldrig kontrolleret den danske guldbeholdning: Er alle 66 tons der?
Samfundsansvar
ATP har flest klimafokuserede selskaber i porteføljen
Samfundsansvar
Novo og Mærsk åbner op for land-for-land skatteoplysninger
Samfundsansvar
Klimahensyn bliver varmt emne på de kommende generalforsamlinger
Finans
Skjulte milliardværdier: TDC er nu mere pensionskasse end televirksomhed
Formue
Vi åbner for nytegning: Investeringsfonden AktieUgebrevet Invest gav et afkast på 32% i 2020
Life Science
Corona Nyt: Masker, medicin og patientudgifter
Finans
Norwegian svigter gode kunder: Løber fra tilgodehavender fra tidligere aflyste flyrejser
Formue
Expres2ion/ Bavarian: COVID vaccineudvikling ses starte forsøg i mennesker i februar
Ledelse
Transportgiganter viruskrisens overraskende Large Cap-vindere
Formue
Lys for enden af tunnelen for fremtidig Novozymes-vækst?
Formue
Q4-regnskab: Pandora-ledelse overforsigtig i 2021-udmelding

Seneste nyt

Samfundsansvar
Globalt ratingbureau opjusterer ESG risiko for Danske Bank
Finans
Stop for privat strandhugst: Finanstilsynets topfolk ”indhegnes” nu af karensperiode

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

ESG & Impact: Investment Process and Portfolio Management
COVID-19: Solnedgangs­klausul udskudt i forhold til sager med baggrund i corona­epidemien
Nye regler om stigning i grundskylden på jorder med vindmøller og solcelleanlæg lempes under de afsluttende forhandlinger
Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Sundkaj 125, 3. sal
Nordhavn 2150

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]
X