Log ind
Log ind
Life Science

Superstjernen Genmab og de mange fugle på taget

David Mygind

mandag 20. december 2021 kl. 13:34

Den store amerikanske hæmatologi-konference ASH blev scenen, hvor Genmab formåede at træde i karakter og blænde publikum som en uundgåelig fremtidig superstjerne på tværs af diverse behandlingsregimer indenfor knoglemarvskræft. Omvendt gav ASH ikke meget mere klarhed omkring pipelinens mange fugle på taget, men det forventer vi, at der sandsynligvis rådes bod på i løbet af 2022.

FDA godkendte den 30/11-21 Darzalex Faspro i kombinationsbehandling med Amgens banebrydende næste-generations proteasomhæmmer Krypolis (carfilzomib) for myelomatose-patienter med mere end én tidligere behandling

Det forankrer den brede markedsrepræsentation på tværs af hele behandlingsspektret i knoglemarvskræft. Noget der i øvrigt også manifesterer sig i den amerikanske Mayo-kliniks seneste mSMART retningslinjer, der i udpræget grad anbefaler brug af Darzalex-kombinationer. De europæiske standardbehandlingsanbefalinger, der fornyligt blev præsenteret af den verdenskendte knoglemarvskræftsekspert Dr. Philippe Moreau, sætter samtidig også Darzalex i fokus og ligner i øvrigt dermed deres amerikanske Mayo-pendant.

Med udsigten til total myeloma-dominans og et salg, der allerede overskrider 6 mia. USD i år, og med vækstrater der ikke viser tegn på afmatning, begynder vores tidligere aggressive Darzalex topsalgsestimat efterhånden at se lidt konservativt ud. Estimatet på lige over 12 mia. USD kan således blive genstand for oprevidering i en større opdatering af værdiansættelsen, som vi venter at publicere i starten af det nye år.

Darzalex – den perfekte dansepartner?
Mens Darzalex fremstår som dansepartneren, der kan danse med alle, så er det interessant, at Darzalex også samtidig ser ud til at være den, som mange faktisk danser bedst sammen med.

Her er det særligt bemærkelsesværdigt, at der tilsyneladende opstår sød musik, når den Genmab udviklede og Johnson & Johnson ejede DuoBody Teclistamab kombineres med Darzalex. Fra tidlige studieresultater er der nemlig indikationer på, at 70-100 % af tidligere svært behandlede – og i nogle tilfælde endda Darzalex-rekfraktære patienter – responderer (defineret som ORR) på behandlingen.

Teclistamab (CD3 x BCMA) fremstår efter ASH-konferencen kort sagt som et af de mest lovende bi-specifikke antistoffer og ser samtidig ud til at være det bi-specifikke produkt, der kan ramme myelomatose-markedet først. Når Johnson & Johnson indsender en FDA-ansøgning på baggrund af fase I/II-data fra TEC-1-studiet, bør Teclistamab kunne opnå godkendelse indenfor 6 måneder, idet stoffet er tildelt ”breakthrough therapy designation” (BTD).

I kølvandet på TEC-1 studiet følger desuden et stort fase III-studie (TEC-3), der allerede er ved at indrullere patienter. Genmab står til at få midt-til-høje encifrede royalties fra salget, og da Teclistamab indgår med kun 10 DKK per aktie i vores værdiansættelse, er der således på bagkant af ASH-konferencen grundlag for et værdiløft, når vi opdaterer værdiansættelsen næste gang.

Fuglene på taget
Mens den perfekte dansepartner Darzalex er en altoverskyggende fugl solidt placeret i Genmabs hånd, så er Teclistamab trods alt stadig en fugl på taget – også selvom vejen til markedet nu ser meget kort og klar ud.

Netop fuglene på taget har der været mange af det sidste halve år, hvilket også fremgår af vores seneste analyser, der gentagne gange har konstateret, at der mangler indsigt og afklaring omkring flere potentielt værdiskabende stoffer fra den tidlige pipeline.

Det kan også ses på kursen, der i skrivende stund handler væsentligt under vores seneste kursmål på 2.900 DKK, som dog retfærdigvis har været ledsaget af en neutral anbefaling og trods alt ligger lidt under analytikernes konsensus på 3.054 DKK (median)

Senest havde vi håbet at opnå mere indsigt i Epcoritamabs potentiale på ASH. Retorikken omkring stoffet er stadig ekstremt positiv, men vi mangler altså fortsat at se afgørende ekspansionsdata fra monoterapibehandling R/R DLBCL samt de øvrige NHL-indikationer, før der fremstår et mere klart billede af potentialet.

Epcoritamab har allerede vist gode takter i kombination med Revlimid (lenalidomid) i behandlingen af follikulært lymfom (FL) med en imponerende samlet respons-rate (ORR) på 100 %. På trods heraf forbliver det stadig en endnu uafklaret drøm, at Epcoritamab måske kan være lægemidlet, der endelig formår at forbedre R-CHOP-behandlingsstandarden i DLBCL.

Epcoritamab er dog ikke en enlig svale her, idet flokken af fugle på taget med uafklaret potentiale også tæller GEN1042, GEN1046, DuoHexaBody CD37 samt Hexabody CD38 bare for at nævne nogle eksempler i flæng.

Afklaring i 2022 og købsanbefaling
På Genmabs R&D-dag, der traditionen tro blev afholdt i forlængelse af ASH-konferencen, blev der givet løfter om nye data for stort set samtlige projekter. Vi forventer derfor, at 2022 nu bliver året, hvor der endeligt opnås en meget bedre indsigt i pipelinens sande potentiale. Vi har – som det også meget gerne skulle have fremgået af vores analyser gennem 2021 – store forhåbninger til de fleste udviklingsprojekter.

Med andre ord ser vi frem mod et 2022, der kan blive meget afgørende, og hvor data kan øge vores kursmål betragteligt i takt med, at fuglene på taget forhåbentlig bliver til fugle i hånden.

At Darzalex danser i succes overrasker os ikke, og vi vælger derfor at bibeholde vores kortsigtede kursmål på 2.900 DKK.

Vi hæver samtidig vores anbefaling fra NEUTRAL til KØB, da aktiekursen er faldet så meget tilbage, at kurspotentialet nu retfærdiggør, at aktien påny akkumuleres.

David Mygind

Kurs på anbefalingstidspunkt:   2.408 DKK

Kursmål:     2.900 DKK

Analysedato:   15. december 2021

David Mygind og/eller dennes nærtstående ejer aktier i Genmab.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Formuerådgiver til Sparekassen Kronjylland
Nyt job
Økonomichef til Hjemrejsestyrelsen
ARGO søger kulturbærende økonomichef
Vendor Finance Manager til Danish Agro
Vi søger endnu en produktionsmedarbejder med opgaver inden for pension og særlig indlån
Udviklingsorienteret financial controller til Vejdirektoratet
Energinet søger Seniorøkonom til Energiøer
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Nyt job
Business Controller for International Afdeling i Røde Kors
Økonomichef til en vild kommune
Økonomichef med ansvar for HR ARKEN Museum for Moderne Kunst
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser
Gorrissen Federspiel søger Compliance Seniorkonsulent – med primært fokus på forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: salg@ugebrev.dk
Jobannoncer: jobannoncer@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]