Life Science

ChemoMetec og Modus Operandi

Morten Larsen

tirsdag 30. marts 2021 kl. 16:58

Umiddelbart er alt, som det plejer hos ChemoMetec, der nok engang leverede en opjustering, før kvartalet i regnskabsperioden overhovedet er overstået. Til gengæld er aktiekursen ikke fulgt med, og det indikerer, at aktiemarkedet måske har flyttet sit fokus fra selve forretningen og over til de mere eksterne makrofaktorer, der – måske – i stigende grad påvirker aktien.

ChemoMetec fortsatte den fine stime af opjusteringer den 18. marts, hvor helårsforventningerne igen blev skruet op. Denne gang til en omsætning på 263-268 mio. DKK (tidligere: 250-260 mio. DKK) og EBITDA til 120-125 mio. DKK (tidligere: 110-115 mio. DKK). Årsagen til opjusteringen tilskrives en generelt stærkere omsætning, specielt i Europa, og lavere salgsomkostninger grundet Covid-19.

Det er svært at trække meget klare konklusioner på så spinkelt et grundlag, som selskabet giver for opjusteringen, men vi vurderer:

1) Opjusteringen dækker over en opgradering af omsætningen med 8-13 mio. DKK (midpoint
10,5 mio. DKK) og EBITDA med 10 mio. DKK. Med en 90% bruttomargin indikerer opjusteringen, at selskabet fortsat leverer en voldsomt stærk løftestang på indtjeningen, dvs. at næsten al omsætningsvækst veksles til indtjening. Dette er et meget stærkt signal, men dækker sandsynligvis over, at selskabet underliggende gennemgår en stærk produktmix-ændring henimod serviceforretningen. Det er voldsomt interessant for aktien på den korte og mellemlange bane, men for at kunne betale en fortsat markant værdiansættelse skal selskabet blive ved med at fortsat levere stærk vækst i installeringen af systemer og ikke kun indtjeningsvækst med baggrund i opbygningen af serviceforretningen. I 1. halvår steg antallet af solgte instrumenter med 33% til 489 stk. (1. halvår sidst år: 366 stk.). Vi forventer, at momentum holder, men kan ikke konkludere noget definitivt på baggrund af opjusteringen alene.

2) Efter at have lavet 133 mio. DKK i omsætning og 67,1 mio. DKK i EBITDA i 1. halvår 2020/21 regnskabet, så er de implicitte forventninger til 2. halvår (omsætning 130-135 mio. DKK, EBITDA 53-58 mio. DKK) enten meget lave eller også lowballer selskabet igen. Vi ser ingen nævneværdig ændring i selskabets konkurrencesituation, hvorfor det mest sandsynlige igen er en lavt sat guidance. Vi vil dog ikke blive overraskede, hvis ChemoMetec inkluderer en vis successiv opgradering af sine salgs- og marketingsomkostninger på bagkanten af Covid-19. Men med kun 3 måneder tilbage af regnskabsåret og en fortsat Covid-19 påvirkning i USA og Europa, vurderer vi kun dette til at have en mindre påvirkning på indeværende regnskabsår.

3) Timingen af opjusteringen (18. marts) er interessant, da den kom kun 6 uger efter halvårsregnskabet (5. februar) og kommer inden 3. kvartal afsluttes (31. marts). Timingmæssigt havde selskabet allerede 5. februar sandsynligvis gode indikationer omkring udviklingen i januar, mens man d. 18. marts nok kun med sikkerhed har kendt januar og februar samt haft indikationer på begyndelsen af marts. Implikationen af dette er, at opjusteringen sandsynligvis er drevet af kun en kort tidsperiode, hvilket er understøttende for helårsestimater, som ligger over selskabets egen guidance

Er gentagne opjusteringer indpriset i aktien?
På vores estimater for helåret 2020/21, som ligger et pænt stykke over selskabets egen guidance, ser vi ChemoMetec levere ca. 275 mio. DKK i omsætning (guidance: 263-268 mio. DKK) og EBITDA på 140 mio. DKK (guidance: 120-125 mio. DKK), hvilket giver os et nettoresultat på ca. 89 mio. DKK og en EPS på ca. 5,1 DKK. Dette er uændret ifht. vores seneste analyse fra 11. februar. På vores estimater handler ChemoMetec på ca. 112 gange P/E for indeværende år.

ChemoMetec er et godt selskab i en virkeligt stærk vækstniche, som har leveret meget stærke finansielle resultater. Men aktien er dyr, og trods et godt regnskab 5. februar har aktien sat sig 13% fra toppen. Vi vurderer, at aktien primært har sat sig grundet det stigende rentemiljø, og den usikkerhed de stigende renter har påført højt værdiansatte vækstaktier.

Men hvis ChemoMetecs aktieperformance domineres af eksterne faktorer, og aktien ikke længere drives markant op af guidance-opjusteringer (da aktiemarkedet allerede ligger langt foran selskabet egen guidance), så er det ikke den samme aktiecase i dag, som den har været tidligere, og det bringer et nyt risikoelement ind i billedet.

Vi fastholder vor NEUTRAL-anbefaling og kursmål 600 DKK per aktie.

Morten Larsen

Kurs på analysetidspunkt: 560 DKK

Kursmål: 600 DKK

Analysedato: 23. marts 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

SEGES søger specialist i ejendomsbeskatning
Aarhus
31-05-2021
Forsyningstilsynet søger analytisk økonom til udvikling, overvågning og regulering af elmarkederne
Frederiksværk
25-05-2021
SEGES søger Skattespecialist
Aarhus
31-05-2021
Sparekassen Kronjylland søger virksomhedsanalytiker
Randers
17-05-2021
Landbrug & Fødevarer søger CHEFØKONOM
København
20-05-2021
Kreditmedarbejder til bankens hovedkontor i Ringkøbing
Ringkøbing
31-05-2021
Orifarm Group A/S søger Finance Process Specialist
Odense
31-05-2021
Compliance Officer til Compliance i Sydbank
Aabenraa
16-05-2021
Obligationsanalytiker til Sydbank i Aabenraa
Aabenraa
21-05-2021
ATP søger leder med juridiske kompetencer til Udbetaling Danmark & helhedsorienteret kontrol
Hillerød
09-05-2021
SAGRO søger dygtig og topmotiveret skatte- og selskabsspecialist
Holstebro, Herning, Billund, Esbjerg
31-05-2021
Kreditanalytiker med fokus på creditscore til Sparekassen Kronjylland
Randers
17-05-2021
Finanstilsynet søger økonom til krisehåndtering
København
10-05-2021

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Aktuel artikelserie

Tax Governance

Virksomhedernes skattebetalinger er under stigende offentlig bevågenhed. En række spektakulære sager om skatteunddragelse har intensiveret offentlighedens opmærksomhed på ...

Andre artikelserier

Tax Governance
Den Danske Pensionssektor
Dansk Forsikringsmafia?
ESG & A.P. Møller-Mærsk
ESG investeringer og analyser
KlimaBarometer for Dansk Økonomi

Seneste nyt

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]