Som bekendt afholdt ØU Life Science for nylig en investorkonference, hvor AcouSort, Hamlet Bioharma, Fluoguide, BioArctic, Camurus og Curasight præsenterede og besvarede spørgsmål. Samtlige præsentationer kan ses her på dette link, men vi bringer i dag 2. del af vort referat. I dag ser vi på hvad Fluoguide, AcouSort og Hamlet Biopharma præsenterede.
AcouSort
For AcouSort præsenterede CEO Torsten Freltoft. Selskabet er et spin-out fra Lunds Universitet, hvor man ved brug af ultralyd og mikroteknologi (”acustofluidics”) kan automatisere behandling af biologiske prøver til brug for enten diagnostik eller indenfor det nye og voksende område med fremstilling af celleterapier.
Den manuelle håndtering af prøver kan dermed mere eller mindre fjernes, og automatiseringen giver også fordele ift., at processen kan holdes klinisk og steril.
Selskabets kommercielle arbejde går via OEM-partnerskaber, da teknologien kan indbygges i større laboratoriemaskiner. OEM-strategien betyder, at den kommercielle organisation er ganske lille, men også at det tager tid at opbygge partnerskaberne og skabe grundlaget for omsætning. Selskabet arbejder med forskellige partnerskabsmodeller indenfor de forskellige anvendelsesområder for teknologien, og afhængig af partnerskabernes karakter og område er der over tid et anslået omsætningspotentiale på 5-15 mio. USD årligt per aftale. Det var i hvert fald budskabet fra 2 business case eksempler, der blev præsenteret.
AcouSort er et af de mindre selskaber med en markedsværdi i underkanten af 200 mio. SEK. Indtægterne beløber sig pt. til ca. 10 mio. SEK om året, mens cash burn ligger omkring 2 mio. SEK per måned. Ultimo 3. kvartal var kassebeholdningen på 9,5 mio. SEK, så der skal formentlig rejses kapital inden alt for længe. Selskabet synes dog også at være tæt på at nå interessante kommercielle fremskridt i partnerskaberne, hvor bl.a. en partner (Werfen) er i gang med en udrulning af en point-of-care maskine indenfor diagnostik. Indenfor terapiområdet er man ikke helt så langt fremme endnu, men arbejder dog allerede i partnerskaber.
Se hele AcouSorts præsentation direkte her og download præsentationen her
FluoGuide
For FluoGuide præsenterede CEO Morten Albrechtsen. Selskabet arbejder uændret indenfor præcisionskirurgi, hvor man hjælper kirurgerne med at lave et mere præcist indgreb, hvis canceren er lokaliseret og kan fjernes kirurgisk.
FluoGuides førende lægemiddel FG001 binder til canceren og lyser den op, så den kan ses under et særligt lys. Det er tænkt som en mere præcis løsning end det eksisterende lægemiddel (5 a-la), der i grove træk kun er godkendt til en lille del af patienterne og betragtes som et 1. generationsmiddel, hvor man bl.a. ikke kan se særlig ”dybt”.
Selskabet er længst i udviklingen indenfor hjernekræft (glioblastom), hvor næste år gerne skulle byde på afklaring og ”FDA-godkendelse” af fase 3 studie-designet.
Indenfor for hoved-/halskræft er man på vej i fase 2. Der er ca. 900.000 patienter, der får hoved-/halskræft om året, men kun omkring 150.000 kan i dag behandles. På sigt kan kirurgiske robotter hjælpe med at øge antallet af patienter, der reelt set kan behandles med kirurgi pga. placeringen af canceren (f.eks. langt nede i halsen).
Mest interessant var måske præsentationens slide 16, som giver et godt overblik over de mange forskellige partnerskabsmuligheder, som selskabet står overfor i forbindelse med det kommende studie i hoved-/halskræft, der gennemføres i 2025. Ideelt set vil man gerne have op til 5 udstyrspartnere (mikroskoper, robotter, skoper, m.v.) med via ikke-eksklusive aftaler i fase 2 studier. Sidenhen vil partnerne få mulighed for at deltage økonomisk i et fase 3 studie.
Det økonomiske aspekt er derfor ikke-fremtrædende til at starte med, men partnerne vil på sigt kunne hjælpe med den kommercielle rejse. For 1. halvår 2025 er det målsætningen at indgå 2 nye partnerskaber, som for en investor vil tjene som en indledende validering af FG-001 og mulighederne.
I 1. halvår ventes fase 2 studiet i hoved-/halskræft at blive igangsat og med interim data i 2. halvår 2025 fra 15 patienter. Derudover bliver det afgørende i 2025 at få afstemt designet af fase 3 studiet i hjernecancer med FDA.
Selskabet har fået et nyt bestyrelsesmedlem med, som bl.a. har en fortid i selskabet On Target Laboratories med regulatorisk erfaring med 2. generationsmidler indenfor ovarie- og lungecancer.
FluoGuide har på det seneste set et fald i antallet af aktionærer (primært de små), mens f.eks. 3 institutionelle investorer har holdt fast i deres aktieposter.
Se hele FluoGuides præsentation direkte her og download præsentationen her
Hamlet Biopharma
For Hamlet Biopharma præsenterede bestyrelsesformand CEO Catharina Svanborg. Selskabet har et stærkt fokus indenfor cancer og infektionssygdomme, men har derudover en meget bred pipeline af 12 projekter, som endnu ikke er i klinisk udvikling endnu. Selskabet udspringer omkring forskningen på Universitet i Lund og kan nok lidt betragtes som en rugekasse for lovende projekter. Med egne ord har man skabt et ”Environment for scientific discovery”, og med et projekt stærkt på vej mod fase 3 er man hidtil lykkedes ganske godt.
Længst fremme i klinikken er projekterne indenfor blærecancer (Alpha 1H) og immunterapi (anakinra) indenfor infektioner og smertelindring. Alpha1H har leveret positive fase 2 data i tidlig-stadig blærecancer (NMIBC) i september, hvor man i den høje dosisgruppe så en ”signifikant reduktion” i tumorstørrelse i 88 % af patienterne. Det tilsvarende tal for den lave dosisgruppe var 47 %. Hamlet har nu indledt en dialog med FDA mhp. designet af fase 3 studiet. Alpha1H har en 4-strenget virkningsmekanisme, der bl.a. går direkte efter at slå cancercellerne ihjel.
Indenfor smertelindring er det det aktive stof anakinra (som det store svenske selskab SOBI bruger i anden sammenhæng), som man bruger i blære-smerte-syndrome (bladder pain syndrome). Mere end halvdelen af patienterne så en forbedring i deres smerter efter behandling – flere data følger fra dette studie.
Indenfor infektionssygdomme har Hamlet med anakinra kunnet påvise en effekt ved urinvejsinfektioner, der som minimum er på linje med antibiotika. Det har den fordel, at man reducerer risikoen for at udvikle antibiotika-resistens. Det er særlig interessant, fordi urinvejsinfektioner ofte vender tilbage til patienten, og jo flere gange, det sker, jo højere vil risikoen for at udvikle antibiotikaresistens alt andet lige være. Denne vinkel med effekten ved gentagne infektioner er dog ikke undersøgt specifikt i et studie endnu.
Hamlet Biopharma har for nylig indgået aftaler med 2 konsulentvirksomheder, der kan hjælpe med den fortsatte kliniske udvikling af de mest fremskredne projekter, også på partnerskabssiden.
Se hele Hamlet Biopharmas præsentation direkte her og download præsentationen her
Links til slides og næste konference
Alle præsentationer og slides fra den seneste konference kan genses her.
Næste konference løber af stablen den 19. februar 2025. Læs mere på vores nye konferenceside, som kan tilgås via topmenuen på ugebrev.dk eller direkte via dette link.
Steen Albrechtsen