Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Hansa Biopharma med positivt første kvartal

Lars Hatholt

tirsdag 26. april 2022 kl. 10:12

Dagens regnskab fra Hansa Biopharma for 1. kvartal var positivt med et Idefirix salg på 24 mio. SEK. Det estimerede europæiske Idefirix salg har derfor fået et nøk opad i de nærmeste år, mens de langsigtede estimater er uændrede i vores model. Vi forventer fortsat en S-formet salgskurve, hvor salget for alvor vækster fra 2024. Salget på to af de europæiske hovedmarkeder, Tyskland og Frankrig, står til at få vind i sejlene efter Early Access i Frankrig og kommerciel adgang til det tyske marked. Det er samlet set nok til, at vi hæver anbefalingen fra Forsigtigt Køb til Køb.

Hansa investeringscasen står og falder med selskabets eneste produkt IgG-kløvningsenzymet imlifidase (navngivet Idefirix i Europa). Idefirix gør det muligt at transplantere en nyre til patienter, som er meget HLA sensibiliserede, dvs. med stor risiko for organafstødning i forbindelse med transplantation. Idefirix salgskurven er i sit indledende forløb, og produktets kommercielle potentiale er derfor stadig usikkert på trods af de åbenbare kvaliteter. Der er dog nu spirende tegn på, at de positive kliniske data bliver omsat til indtjening. Og det nok lidt hurtigere end vi tidligere forventede.

Hansa har nu fået Early Access godkendelse af Idefirix ved nyretransplantation af sensibiliserede patienter i Frankrig. Det franske marked er specielt interessant, fordi man her har erfaring med desensibilisering af transplantationspatienter, hvilket kan fremme kommercialiseringen af Idefirix.

Der bliver i Frankrig gennemført 3.600 nyretransplantationer årligt. Af de 3.600 nyretransplantationer udgør de højt sensibiliserede patienter 11,1 % og andelen af patienterne på venteliste er knap 24 %. Antages en pris pr. behandling på 2 mio. SEK svarer det til et markedspotentiale på næsten 800 mio. SEK – alene i Frankrig. Hansa har også fået adgang til det vigtige tyske marked med 2.000 årlige nyretransplantationer og mere end 11.000 patienter på venteliste. Hansa forbereder markedsadgang til yderligere 11 europæiske lande, herunder hovedmarkederne Spanien, Storbritannien og Italien. Pt. har man opnået refusionsaftaler om Idefirix-behandling i Sverige, Tyskland, Holland, Sverige, Finland og Grækenland. Efter regnskabsmeddelelsen for første kvartal har vi løftet estimaterne på Idefirix salget i EU i de nærmeste år, mens salget i 2030 estimeres uændret på 1.670 mio. SEK svarende til en markedsandel på 24 %.

USA har længere udsigter, men potentialet er godt
Opstarten på imlifidase (Idefirix) fase 3 studiet i USA har ladet vente på sig, men nu er patientrekrutteringen omsider i gang. 16 patienter er rekrutteret, og Hansa forventer, at rekrutteringen er fuldendt ultimo 2022. Det amerikanske marked er større end det europæiske, og vi forventer en mulig lancering i 2025 med en sandsynlighed på 70 % svarende til en omsætning på 1.405 mio. SEK i 2030.

De øvrige kliniske studier er i fremdrift. I AMR fase 2 studiet (behandling for organstødning hos tidligere transplanterede patienter) er 28 ud af de planlagte 30 patienter indrulleret. Guillain Barré Syndrome (GBS) fase 2 studiet har været hæmmet af covid-19 pandemien, men Hansa forventer nu, at alle planlagte 30 patienter er optaget i løbet af andet halvår i år.

Endelig har Hansa på det seneste fået grønt lys fra FDA til at opstarte Guillain-Barre Syndrom (GBS) fase 3 studiet i USA/EU, som omfatter 50 patienter. Samarbejdet med Sarepta forløber som planlagt, hvor man undersøger mulighederne for at potensere Sareptas vektor-baserede genterapi i behandlingen af Duchenne og Limb-Girdle (LGMD) muskelsygdommene. Duchenne markedet er i kraftig vækst med en global markedsværdi på 6-7 mia. USD på 5 års sigt. Imlifidases langsigtede potentiale som ”hjælpemiddel” til at potensere genterapi rækker langt videre end Sarepta-samarbejdet. Derfor kan et succesfuldt Sarepta-samarbejde være katalysatoren for yderligere samarbejdsaftaler om anvendelsen af imlifidase udover de øvrige pt. indgåede aftaler med AskBio og argenx.

Anbefaling løftes til KØB
Vi er stadig i den tidlige fase af lanceringen af Idefirix, og det positive kvartalsresultat ser vi ikke nødvendigvis som retningsgivende for de kommende kvartaler. Med en pris for den enkelte behandling på ca. 200.000 EUR er det sandsynligt, at omsætningen i de kommende kvartaler kan variere betydeligt. Ikke desto mindre hæver vi anbefalingen fra Forsigtigt Køb til KØB med et uændret 12 måneders kursmål på 150 SEK, da downside i aktiekursen vurderes beskeden i forhold til upside, og pessimismen blandt investorerne muligvis har været for stor med baggrund i det lave salg sidste år. Alene et skifte i investorernes forventning kan betyde meget for aktiekursen.

Som Idefirix får adgang til stadigt flere europæiske markeder, vil SG&A omkostningerne stige. Vi regner derfor med stigende, men kun moderat stigende SG&A omkostninger i de kommende år, da der er tale om et specialiseret nichemarked, som ikke kræver en kæmpe salgsorganisation. Også R&D omkostningerne får et løft, når flere kliniske senfaseprojekter skal gennemføres.

Med opjusteringen af omsætningen for de kommende år, stiger DCF nutidsværdien pr. aktie til 185 SEK mod tidligere 162 SEK. Når det gælder de kursrelaterede nøgletal, lander forward P/E-2025 på 4,2. Antages en fair P/E 20 svarer det til en knap 5 dobling af aktiekursen på 3 års sigt – dog uden at indregne eventuel udvanding undervejs.

På den negative side er der få kurstriggere på den korte bane. Udover udviklingen i Idefirix-salget er der AMR fase 2 topline data i 2. halvår i år. Evt. nyheder på samarbejdsfronten og ikke mindst, når det gælder samarbejdet med Sarepta, kan også få effekt. Derudover er Hansas finanser ikke holdbare længere end til 2023, så der er udsigt til en potentiel aktieudvanding indenfor de næste 6-12 mdr.

Lars Hatholt

Kurs på anbefalingstidspunkt: 62 SEK

Kursmål: 150 SEK

Analysedato: 21. april 2022

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

299,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev om
Dagens Nyheder Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste investeringsnyheder direkte i indbakken. Det er gratis og udkommer hver dag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Energinet søger økonom til projekter i den grønne omstilling
Region Syddanmark
Private Banking rådgiver søges til Ringkjøbing Landbobank i Aarhus
Region Midt
Økonomikonsulent til tværgående anlægsstyring
Region Sjælland
Projektkonsulent til forretningskritisk projekt i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Region Hovedstaden
Grant Thornton søger revisor med minimum et par års erfaring
Region Hovedstaden
Topdanmark søger IT-udvikler med flair for økonomi til transformationsprogram
Region Hovedstaden
Grant Thornton Denmark søger erfaren revisor
Region Hovedstaden
Kalundborg kommune søger økonomimedarbejder med talent for præcision og udvikling (genopslag)
Region Sjælland
Møns Bank i Næstved søger erhvervsrådgiver – er det dig?
Region Sjælland
Plesner søger økonom til ambitiøs økonomisk analyseenhed
Region Hovedstaden
AC Birk søger Økonomichef med fokus på bæredygtig økonomi for vores 3 spændende forretningsenheder
Region Midtjylland
Kreditkonsulent søges til Danske Andelskassers Bank A/S
Region Midtjylland
Røde Kors søger en Blended Finance Advisor
Region Hovedstaden
Ringkøbing Landbobank søger Privatrådgiver til hovedkontoret i Ringkøbing
Region Midtjylland
Senior Director for Humanitarian Innovative Finance Hub
Region Hovedstaden
Sparekassen Kronjylland søger kvantitativ analytiker eller statistiker
Region Midtjylland
Forretningsorienteret controller til økonomistyring i Vejdirektoratet
Region Hovedstaden
Vil du være med til at udvikle vores ledelsesteam, og brænder du for ledelse?
Region Sjælland
Hans Knudsen Instituttet søger Senior Business Controller til økonomiafdeling
Region Hovedstaden
KPMG søger målrettede MidMarket-revisorer
Region Hovedstaden
Opsøgende privatrådgiver til Ringkjøbing Landbobank i Aarhus
Region Midtjylland
Finanstilsynet søger Vicekontorchef til kapitalmarkedsanalyse
Region Hovedstaden
Head of Finance and Controlling til Kalundborg Refinery
Region Sjælland
Er business controlling i staten noget for dig?
Region Hovedstaden
Vil du arbejde med økonomisk rådgivning for nogle af Danmarks største virksomheder?
Region Hovedstaden
Spændende juridiske stillinger indenfor et område med stor politisk bevågenhed
Region Hovedstaden
Skattestyrelsen søger teamkoordinator til transfer pricing
Region Hovedstaden
Udløber snart
Brænder du for at bidrage til den regnskabsmæssige understøttelse af staten
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: [email protected]
Jobannoncer: [email protected]
Redaktion: [email protected]
Annonce materialer: [email protected]
Bogholderi: [email protected]

Skriv til os på: [email protected]
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[esi iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]