Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

IBT – Endelig en vending i kortene?

Morten Larsen

fredag 07. maj 2021 kl. 11:16

Vi ser begyndende, interessante tegn på en vending i indrulleringstakten for Infant Bacterial Therapeutics, og hvis dette er valide signaler, ligger der en mulig revurdering af aktien i kortene.

Som vanligt var fokus i regnskabet på kommentarerne omkring indrulleringstakten i fase 3 studiet samt sekundært på kassebeholdningen. Vi vurderer, at ved helårsrapporten i begyndelsen af februar lå rekrutteringen noget over 300 patienter (n =2.158 for hele studiet).
Dagen før regnskabet var CEO ude på en investorkonference og hentyde til et fortsat lavt patientindtag for 1. kvartal, men med positive takter henimod kvartalsafslutningen, og at man håbede på at se en tilbagevenden “før, under eller efter sommeren”.
Den sidste del af kommentaren er naturligvis meningsløs, men reflekterer det, som også blev yderligere uddybet i 1. kvartalsregnskabet, nemlig at IBT i slutningen af kvartalet kom tilbage på den indrulleringstakt, som man oprindelig havde håbet på, da man påbegyndte studiet tilbage i sommeren 2019. IBT tilskriver de positive takter åbningen i USA grundet vaccinationerne og håber, at dette også sker i andre geografier i løbet af 2021. IBT ser ud til at være i glimrende position til en genåbning, da man i 1. kvartal åbnede yderligere 7 centre, så man nu ligger på 75 aktive centre – en stigning fra 68 i 4. kvartal.
IBT holder fast i, at man forventer at færdiggøre studiet i 2022. Til den positive tone skal også lægges, at IBT d. 29. april fik tilladelse til at udvide indrulleringskriteriet omkring patientens vægt, så nu også børn ned til 500 gram kan behandles (tidligere ned til 750 gram), hvilket fordobler den potentielle pool af patienter, studiet kan rekruttere fra.
Vi rejser et lille rødt flag ift. kassebeholdningen. IBT endte 1. kvartal med 425 mio. SEK i kassen, hvilket var 2 mio. mere end i 4. kvartal til trods for et negativt cash flow på 10 mio. SEK.
Stigningen skyldes valutakursændringer i USD og EUR overfor SEK. IBT har ca. 51% af kassebeholdningen denomineret i USD og ca. 13% i EUR. Det er dog værd at bemærke, at stigningen vil udlignes senere hen med højere omkostninger i SEK, da omkostningerne nok ikke falder tilsvarende i de lokale valutaer.

Bemyndigelse til nye aktier
Med 425 mio. SEK i kassen og et 2020 EBIT-tab på beskedne –72 mio. SEK fremstår IBT meget velkapitaliseret. Det er dog værd at bemærke, at på generalforsamlingen (afholdt 4. maj) blev det vedtaget, at selskabet udstyres med en fuldmagt til potentielt at udstede op til 20% nye aktier. Det er helt normalt, at selskaber beder om en sådan autorisation, men det noteringsværdige er, at IBT ikke bad om en sådan ved sidste års generalforsamling. Dette indikerer for os, at selskabet ser et scenarie, hvor man ønsker at styrke kassebeholdningen før produktlanceringen i 2023/2024.
Vi tror ikke, at dette er planen på kort sigt, men at det drejer sig om at selskabet udviser “rettidig omhu” og giver sig selv muligheden. Som investor er vi dog nødt til at have dette på radarskærmen som en mulighed, vi skal forholde os til.

Øget indrullering = øget aktiekurs?
Aktien har lidt i 2020 og ind i 2021 under den svage indrulleringstakt, og antallet af patienter rekrutteret ligger formentlig fortsat lavt, sandsynligvis i lejet 350-375 i dag, hvilket stiller krav til, at indrulleringstakten skal op.
For aktiekursen er det den mulige ændring i indrulleringstakten, som er interessant. Basalt set set det ud som om, at den meget enkle og logiske slutning i den nuværende situation er at øget indrullering = øget aktiekurs.
Vi ser paralleller til, hvad der skete for Nordic Nanovector 18. februar, hvor selskabet i kvartalsrapporten rapporterede om et hop op i indrulleringstakten for hovedproduktet Betalutin, hvilket fordoblede aktiekursen på få dage.
I øvrigt er det værd at notere, at et bestyrelsesmedlem (Peter Rothschild) har købt 100.000 aktier den 4. maj, og et andet bestyrelsesmedlem (Robert Molander) har købt 4.000 aktier samme dag.
Aktien fremstår meget billig med en markedsværdi på 1,0 mia. SEK (trods 425 mio. SEK i kassen) og med et meget lovende first-in-class Fase 3 projekt. Vi vurderer, at aktiemomentum meget let kan flyttes i positiv retning med de positive retningspile vi nu har set, og vi fastholder vores KØBSANBEFALING med kursmål på 200 SEK.

Morten Larsen

Kurs på anbefalingstidspunkt: 93 SEK
Kursmål: 200 SEK
Analysedato: 5. maj 2021

Morten Larsen og/eller dennes nærtstående ejer aktier i IBT

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank