I et meget negativt marked for biotekaktier har BioInvent aktien klaret sig godt med en kursstigning på 35 % siden vores analyse i oktober sidste år. Pipelinen er lovende med stærke samarbejdspartnere og udvikler sig positivt, men er dog i den tidlige fase. Derfor er værdiansættelsen af selskabet pt. meget usikker, og mens vi afventer mere omfattende kliniske data, har aktien for nærværende en noget spekulativ karakter. NEUTRAL-anbefalingen fastholdes derfor, selvom investeringscasen ikke mangler attraktion.
Immunologien er kompleks og lægemidlerne indenfor cancerbehandling har ofte kun behandlingseffekt på et begrænset udsnit af patienter, og effekten aftager ofte over tid. Derfor er kombinationsbehandling med flere forskellige lægemidler med forskellige virkningsmekanismer udbredt. Og kombinationsbehanding er netop kodeordet, når det gælder BioInvents forretningsstrategi. Det er eksempelvis rationalet bag BioInvents BI-1206 antistoffets kombinationsstudier med henholdsvis rituximab mod Non Hodgkins Lymfom (NHL) og pembrolizumab (Keytruda) i solide tumorer. Det er hypotesen, at BI-1206’s blokering af FcyRIIB receptoren forstærker de toneangivende cancerlægemidler rituximab og pembrolizumabs behandlingseffekt. Da effekten af en blokering af FcyRIIB receptoren ikke er klinisk valideret og dermed principielt en ”ny” virkningsmekanisme, er studiet risikobetonet.
BioInvents R&D portefølje af immunomodulerende antistoffer er veldiversificeret, og det er i skandinavisk sammenhæng specielt, at BioInvent satser på nye virkningsmekanismer, der ikke er klinisk valideret. Der er en betydelig upside, hvis lægemidler med ny virkningsmekanisme, når hele vejen til markedet, hvor konkurrencen ofte er beskeden. Omvendt er projektrisikoen stor. Der er på det seneste udmeldt interimdata på to af de mest fremskredne projekter, hvilket giver grundlag for en vis optimisme, når det gælder det videre forløb. Først, når der foreligger fase 2 effektdata, får investorerne normalt for alvor interesse for at investere i en biotekaktie. I cancerstudier får man dog ofte allerede i fase 1 indikationer på lægemidlets effekt. Det er eksempelvis tilfældet med BioInvent’s BI-1206 tidligere fase 1 studier og indledende fase 1/2a studie mod Non Hodgkins Lymfom. Her følger kommentarer på den seneste udvikling i BI-1206 og de øvrige mest fremskredne kliniske studier.
BI-1206 viser gode takter
NHL-sygdommen (med B-celle subtyperne FL, MZL, DLBCL og MCL) er området, hvor BioInvent pipelinen er længst fremme med BI-1206 i samarbejde med CASI Pharmaceuticals. BI-1206 mod NHL fik i første kvartal i år Orphan Drug status. Og tirsdag denne uge efter End-of-Phase 1 mødet med FDA fik BioInvent grønt lys til at udvide fase 1/2a studiet (Part B). Selskabets seneste analyse af fase 1/2a part A effektdata i FL (follikulært lymfom) patienterne i kombination med rituximab er gode med ORR (objektiv responsrate dvs. andelen af patienter, hvor sygdomstilstanden forbedres) på 67 % og DCR (patienter med en forbedring af sygdomstilstanden eller en stabilisering) på 78 %. Statistikken, som inkluderer 9 FL-patienter fra tidligere rituximab behanding, omfatter 3 patienter med komplet respons (hvoraf en af patienterne nu har været symptomfri 24 måneder efter afsluttet behandling), 3 patienter med delvis respons og en patient med stabilitet i sygdommen. Effektdata er lidt bedre end dem, man så i fase 1 studiet med 18 patienter i den bredere NHL-gruppe. Effektdata i begge studier er lovende, men noget tyder på, at især FL-patienter kan få gavn af medicinen. Behandlingsdata hviler dog indtil videre på et spinket patientgrundlag. Fase 1/2a part B BI-1206 studiet gennemføres i 1. halvår 2022 med 12 NHL-patienter, der også inkluderer MCL patienter. Studiet bliver forløberen til det efterfølgende 2 studie.
BioInvent undersøger også mulighederne med BI-1206 i behandlingen af solide tumorer (NSCLC, metastatisk melanom og andre solide tumorer), hvor patienterne ikke får tilstrækkelig behandlingseffekt med check point hæmmerne PD-1 eller PD-L1. Studierne gennemføres med samarbejdspartneren MSD og er pt. i fase 1/2a Part A. 24 patienter studiet kombinerer BI-1206 med pembrolizumab (Keytruda). Det er endnu sparsomt med data fra studiet, men data fra november sidste år viste i 3 dosis patientkohorter (i alt 11 patienter) 3 dosisbegrænsende tox tilfælde ved 1mg/kg. Hos to patienter er indtil videre set en positiv behandlingseffekt. Efter Part A med dosisvalg gennemføres et 36 patienters Part B studie. Det er i den meget tidlige fase, men potentialet på sigt er betydeligt. Keytruda er det bedst sælgende cancerlægemiddel med et salg i 2021 på 17,2 mia. USD (og 4,8 mia. USD i 1. kvartal 2022), så det siger sig selv, at BI-1206 meget vel kan have block buster potentiale i kombinationsbehandling med Keytruda, men der er lang vej endnu.
Også perspektiver i resten af pipelinen
BI-1808 er endnu projekt, hvor BioInvent danner parløb med MSD. Ligesom BI-1206 er BI-1808 som et anti-TNRF2 antistof en satsning på et lægemiddel med en ny og uafklaret virkningsmekanisme. Hypotesen om lægemidlets virkning er besnærende. Prækliniske studier viser, at BI-1808 via undertrykkelse af de immunsuppressive regulatoriske T-celler og en stimulering af antallet af immunaktiverende T-celler har en anticancer-effekt. Det tyder også på, at BI-1808 har en synergetisk behandlingseffekt med anti-PD-1 check point hæmmere.
Fase 1 studiet kører nu med forventet opdatering på studiet medio 2022. BioInvent har planer om et efterfølgende fase 2a studie i samarbejde med MSD indenfor solide tumorer med 2x 12 patienter, hvor den ene patientarm får monobehandling og den anden kombinationsbehandling med pembrolizumab (Keytruda).
BioInvent R&D pipeline
Endelig har BioInvent også et anti-CTLA-4 (cytotoxic T lymphocyte-associated antigen) antistof BT-001 i pipelinen mod solide tumorer. Her er virkningsmekanismen kendt, hvor CTLA-4 check point molekylet har en afdæmpende effekt på patientens T-celle immunforsvar imod cancer. Det betyder, at ved blokering af CTLA-4 receptoren forstærkes patientens immunrespons på cancer antigener. Det bedst kendte stof på den front er antistoffet Yervoy (ipilimumab) fra Bristol Myers Squibb.
De første data fra fase 1/2a Part A studiet forventes i første halvår 2022 som monoterapi. Stoffet undersøges både som monoterapi og i kombination med pembrolizumab.
Det skal imidlertid pointeres, at undersøgelse af den type kombinationsbehandling af NSCLC ikke hidtil har båret frugt. BMS gennemførte et studie på NSCLC-patienter med PD-L1 biomarkør ekspression, som sammenlignede effekten ved behandling med Yervoy/Keytruda kombinationen med Keytruda monobehandling. Resultat af studiet viste, at kombinationsbehandlingen ikke var en forbedring i forhold til monobehandlingen; snarere tværtimod.
Endvidere har BioInvent et samarbejde med Transgene, hvor BT-001 kombineres med Transgenes’ virale anicancer teknologi.
Fortsat NEUTRAL anbefaling
Vi har kun foretaget mindre justeringer af estimaterne efter regnskabet for første kvartal, herunder bl.a. en opjustering af indtægterne fra samarbejdspartnerne i år. Finansielt har BioInvent det komfortabelt med en kassebeholdning på knap 1,3 mia. SEK og en estimeret nettoindtjening/underskud på 340 mio. SEK i år. En markedsværdi på 2,6 mia. SEK virker relativt høj for et tidligt fase selskab. Men BioInvent er også et at de mest interessante biotekselskaber i Skandinavien. Blandt selskabets styrker kan nævnes:
• Cancer-immunterapi har potentiale
• Discovery platform med power
• Innovativ R&D pipeline med god spredning
• Stærke samarbejdspartnere
• BioInvent er finansielt stærk
Prisfastsættelse af BioInvent i denne tidlige udviklingsfase er særdeles usikker pga. det endnu sparsomme kendskab til udviklingskandidaterne, når det gælder safety- og effektprofil. Man tager dog nok ikke munden for fuld, hvis man ser en mulighed for, at BioInvent pipelinen kan levere lægemidler med blockbuster potentiale i fremtiden. Vi fastholder anbefalingen NEUTRAL og afventer yderligere evidens fra de kliniske studier. Det gælder især BI-1206 som det mest fremskredne studie. I år bliver der stadig tale om tidlige data. NEUTRAL-anbefalingen understøttes derfor af manglende markante kurstriggere på den korte bane.
Lars Hatholt
Kurs på anbefalingstidspunkt: 46,1 SEK
Kursmål (12 mdr.): 50 SEK
Analysedato: 3. maj 2022
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.