Økonomisk Ugebrev afholdt den 28. august den første Life Science Investor Konferencen i 2. halvår 2024. Programmet var lidt kortere end normalt, og vi havde besøg af børsnoterede Embla Medical og Bioporto samt det unoterede selskab Kiox Pharma, der i øjeblikket arbejder på en mindre kapitaludvidelse.
For Økonomisk Ugebrev præsenterede undertegnede. Fokus var på en kort markedsopdatering, Modelporteføljen og sluttelig et par slides omkring den seneste udvikling på fedmemarkedet, herunder de seneste estimater på forventninger til totalmarkedet.
Alle præsentationer og slides kan genses her:
https://konferencer.ugebrev.dk/event/life-science-investor-konference-28-august-2024/
Kiox Pharma
Fra det unoterede selskab Kiox præsenterede CEO og co-founder Mikkel Walmar.
Selskabets forretningsidé er grundlæggende at ”omformulere” eller repositionere et eksisterende lægemiddel, så det kan bruges i en indikation, hvor det ikke i dag bruges. For Kiox Pharma handler det primært om det førende projekt i den prækliniske pipeline, KX-01, som bygger på den allerede godkendte JAK-inhibitor og blockbuster ruxolitinib. Det stof sælger selskabet Incyte i dag under navnet Jakafi i pilleform til brug i cancer og GvHD (Graft Versus Host Disease) i forbindelse med knoglemarvs- og stamcelletransplantationer.
Med hjælp fra det børsnoterede svenske selskab Iconovo har Kiox gjort det muligt, at ruxolitinib kan administreres via inhalation ligesom f.eks. helt normal astmamedicin. Det giver en række fordele, og helt oplagt er, at ruxolitinib kan benyttes i forbindelse med en række sjældne lungesygdomme. Her ligger BOS (Bronchiolitis Obliterans Syndrome) først, og det er en sygdom, der typisk opstår efter lungetransplantationer. Markedspotentialet i BOS opgør Kiox til 600 mio. EUR baseret på en behandlingspris omkring 150.000 USD, som tilsvarende medicin til sjældne lungesygdomme i dag sælges for. Eksempelvis amerikanske INSMED som sælger ARIKAYCE til brug i indikationen MAC-lung disease.
Ruxolitinib er ikke ufarligt og har en række bivirkninger, som man håber at kunne mindske, når stoffet i stedet kan inhaleres direkte i lungerne fremfor den hidtidige ”systemiske” administration via en tablet. Præ-kliniske forsøg viser nemlig en noget højere effekt, hvormed man ved inhalation kan sænke dosis og dermed også reducere bivirkningerne.
Ruxolitinib er gået af patent, når Kiox forventer at kunne nå markedet i 2031. Selv er Kiox i gang med at udtage patenter på formuleringen af ruxolitinib til inhalation i en række indikationer. Det bør give god patentbeskyttelse, men det er selvfølgelig usikkert, om man i sidste ende vil kunne forsvare, at et stof, der grundlæggende er gået af patent, kan sælges dyrt i en lidt anden (inhalerbar) version.
Kiox sigter efter at rejse kapital til at klargøre fase 1 og sidenhen bringe selskabet hen forbi fase 2. På kort sigt kigges der efter ca. 5 mio. DKK og sidenhen 35 mio. DKK til fase 2. Derefter er det i 2. halvår 2027 planen enten at sælge eller børsnotere selskabet. En forventet værdiansættelse baseret på sammenlignelige selskaber vil være i omegnen af 500 mio. EUR, naturligvis forudsat at de kliniske faser er succesfulde.
Iconovo bliver betalt direkte for sit udviklingsarbejde og skal i sidste ende kun ved kommercialisering have betaling for brug af deres inhalator.
Øvrige sjældne lungeindikationer er på tegnebrættet, og de repræsenterer et markedspotentiale på over 1 mia. EUR, men det må antages, at næsten al fokus er på KX-01 i BOS.
Embla Medical, som tidligere gik under navnet Össur, præsenterede for første på ØU Life Science Investor Konference. Trods noteringen i København er det et islandsk selskab, som arbejder med proteser til mennesker, der har mistet et eller flere lemmer. Typisk til arme eller ben. Omkring halvdelen af amputationer skyldes diabetes, 25 % fra ulykker, mens de sidste 25 % dækker over alt andet, herunder krigshandlinger.
Selskabet har over en lang årrække vækstet organisk og via opkøb. 17 % årlig omsætningsvækst siden børsnoteringen i 1998 er det blevet til. Frem mod 2027 sigter strategiplanen efter årligt (CAGR) at levere 5-7 % organisk vækst og 2-3 % vækst via opkøb.
Embla Medicals marked kan godt sammenlignes lidt med høreapparatmarkedet og den strukturelle vækst, der ligger der. Markedsvæksten er typisk 4-6 %, hvoraf kun 1-2 % er stykvækst, men resten kommer af innovation og udviklingen af nye, bedre og dyrere proteser.
IR chef Klaus Sindahl fortalte også en del om den nye tilskudsordning i USA, som udgør en god vækstmulighed over de kommende år. Groft sagt giver den nye tilskudsordning adgang til, at flere patienter får mulighed for at få en dyrere proteseløsning, end det er tilfældet i dag, hvor det kun er de mest aktive patienter (benævnt K3-K4), som har den mulighed. Studier har vist, at det sundhedsøkonomisk godt kan betale sig at give denne gruppe af patienter adgang til de dyrere proteseløsninger, som giver øget mobilitet, livskvalitet og dermed en række positive følgevirkninger. Fra 1. september bliver tilskudsordningen udvidet til også at omfatte patienter i K2-gruppen, som i dag ikke er så mobile, og som antalsmæssigt ligger på niveau K3-K4 samlet.
Salget øges ikke direkte fra dag 1, men over de næste 3-5 år forventer man at se en effekt fra salget til K2-gruppen. En meromsætning, der forventeligt vil ligge på et 2-cifret millionbeløb i USD, selvom Embla Medical ikke direkte guider på tallet.
Efter et par år med pressede marginer er der ved at komme styr på indtjeningen igen med en EBITDA-margin på formentlig omkring 20 % i år. Tidligere har man nået 22-23 %, og det bør være noget, man kan nå tilbage til drevet af både omsætningsvæksten og udviklingen af nye og dyrere produkter.
Se også analysen af Embla Medical i sidste udgave af ØU Life Science (nr. 13/2024)
For BioPorto leverede nytiltrådte CFO Niels H. Nielsen en udmærket præsentation af selskabet og fremtiden. CFO bringer erfaring med sig fra bl.a. ChemoMetec til sin nye stilling.
Bioporto præsenterede ny strategi i januar, og i juni måned hentede man ganske flot 81,4 mio. DKK i en rettet emission til markedskurs til eksisterende og nye aktionærer. Ingen nye aktionærer var dog så store, at de krydsede 5 %-grænsen.
Der var således ikke tale om nogen markant udvanding, hvilket ift. en række andre kapitalhungrende mindre Life Science selskaber var pænt klaret. Næste år vil BioPorto formentlig hente yderligere kapital, da man samlet set har udmeldt et kapitalbehov på 20 mio. USD for de kommende år, hvoraf lige over halvdelen altså blev hentet i juni måned.
Det er ingen hemmelighed, at selskabet i snart mange år forgæves har forsøgt at komme ind på det amerikanske marked med sin NGAL-test. I den nye strategi er det børneindikationen, der skal bruges som ”brækjern” til at åbne markedet og få udbredt kendskabet og ikke mindst brugen af selskabets test for akut nyreskade.
Senere hen vil man på basis af en succesfuld kommercialisering i børneindikationen gå i krig med den helt store guldkalv. Nemlig markedet for voksne patienter, der er i risiko for at udvikle nyreskade.
Den kommercielle udrulning skal ske bl.a. med hjælp fra partnere i form af de store maskinproducenter indenfor laboratorieudstyr. Det er selskaber som Abbot, Roche, Beckman-Coulter, Siemens, m.fl. Man har indgået distributionsaftale med Roche, hvilket er første lille skridt på vejen. Testen kan i dag bruges på én af Roches maskiner, men skal godkendes til hver enkelt maskintype, førend hospitaler med den pågældende maskintype kan benytte testen.
Selskabets strategiplan nævner også muligheden for nye produkter eller indikationer, men det blev ikke specificeret nærmere hvad dette dækker over. Det er derudover vores vurdering, at selskabet har rigeligt at gøre med at få NGAL kommercialiseret i børneindikationen, og at det rettelig er det altoverskyggende mål lige nu.
Alle præsentationer og slides kan genses her:
https://konferencer.ugebrev.dk/event/life-science-investor-konference-28-august-2024/
Steen Albrechtsen
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.