Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Modelporteføljen tilbage i plus for 2020

Steen Albrechtsen

torsdag 30. april 2020 kl. 20:24

14e11d3d5f3fe06979b0

De positive vinde fortsatte på markederne og det løftede også modelporteføljen, som med en fremgang på ca. 100.000 DKK, eller omkring 8-8,5%-point på afkastet, nu er i plus for året igen. Porteføljen gjorde det endvidere lidt bedre end de 2 ”benchmark”, og efter et så stærk comeback fra bunden er det naturligt at overveje om det kendte mantra ”sell in may and stay away” bliver aktuelt i år. Særligt med verdenssituationen i baghovedet.

Porteføljen hentede en smule ind på Nordic Health Care Index, som aktuelt ligger ca. 8 %-point foran med et afkast på 10,5% i år. I sidste udgave var forspringet på lige over 10 %-point. Forspringet til Nordic-40 er blevet udbygget med et enkelt %-point.

For 2020 er porteføljen nu i positivt territorie med et afkast på 2,5% år-til-dato. Med tanke på den meget hurtige nedtur, som bragte porteføljen fra 1,4 mio. DKK på toppen helt ned tæt på 900.000 DKK i løbet af kun 1 måned, er det naturligvis glæ-deligt at se at næsten lige så hurtigt comeback, som har bragt porteføljen over 1,2 mio. DKK.

Siden sidst har vi øget kontantbeholdningen en smule, da vi valgte at reducere i Infant Bacterial Therapeutics, som sammen med Elekta var en af de aktier vi øgede i i marts – lidt for tidligt ift. at ramme ”bunden”, men dog til en kurs, der lå betydelig under salgskursen på 104 SEK.

IBT-aktien er sidenhen steget yderligere, og det gavner naturligvis den resterende position i porteføljen. Vi afventer selskabets næste regnskab og en opdatering på evt. corona-effekter og -forsinkelser i patientindrulleringen i det vigtige fase 3 studie med over 2.000 deltagende nyfødte. Som indikeret sidst var selskabet lidt mere ydmyg i sin årsrapport i starten af april, og det gjorde os lidt mere forsigtige. Vi venter at øge igen i Infant Bacterial Therapeutics, når der er større visibilitet om evt. forsinkelser til studiet. Dertil skal siges, at det overordnede markeds fortsatte styrke har overrasket os en smule, men med en investeringsgrad på 75-80% er porteføljen godt med på de seneste stigninger.

Vi overvejer hele tiden investeringsgraden og i lyset af den aktuelle corona-situation og de forventede konsekvenser i 2020, kan det ikke udelukkes, at vi i nogen grad vil følge ”sell in may and stay away”. Vi vil naturligvis særligt kigge på den forventede nyhedsstrøm fra selskaberne og selvfølgelig tage imod muligheder som markedet giver os nogle til at tage gevinster hjem. Vi deltog i fortegningsemissionen i IRRAS. Beholdningen på 3.000 stk. gav ret til at tegne i forholdet 10:13, dvs. 13 nye aktier for hver 10 eksisterende. Det gav modelporteføljen 3.900 nye aktier til kurs 5,80 SEK (og ikke 5,90 SEK som vi fejlagtigt fik skrevet i handelsmailen og handels-sms’en). Tilføjelsen på 3.900 aktier var således mere end en fordobling af positionen. Aktien vægter dog stadig kun 2,88% i porteføljen ved kurs 7,22 SEK, og der er således rigeligt plads til at øge eksponeringen. 7,22 SEK er allerede pænt over tegningskursen på 5,80 SEK, og af frygt for at modelporteføljen ikke når med for alvor – som det skete med Bavarian Nordic – går der nok ikke lang tid, førend vi øger eksponeringen i IRRAS yderligere.

Topscoreren i den forløbne periode har været Immunovia, som steg fra 125 til 159 SEK. Sandsynligvis som en konsekvens af at investorerne nu tør købe ind i casen, da lanceringsplanerne for selskabets bugspytkirtelkræfttest i 3. kvartal blev bekræftet. Et emne vi også dækkede i opdateringen på Immunovia i sidste udgave.

I den mere kuriøse ende af porteføljen er det værd at notere en solid stigning til Oncology Venture i kølvandet på, at selskabet hoppede på ”corona-toget”, da man offentliggjorde et samarbejde med et amerikanske Northern Arizona University (i Arizona, hvor man har sit amerikanske datterselskab) om at udvikle og teste selskabets PARP-inhibitor 2X-121 som en mulig lægemiddelkandidat til behandling af Covid-19. Der er dog foreløbig kun tale om prekliniske forsøg, og den voldsomme kursudvikling over et par dage viser, at aktien fortsat har spekulanternes øje, når der er ”nyheder”.

Efter længere tids stilhed var der lidt nyt fra InDex Pharmaceuticals som gav en præsentation ovenpå de regulatoriske tilbagemeldinger fra FDA og EMA. Det var dog småt med konkret nyt, udover at det står klart, at der ikke bliver igangsat noget studie førend covid-19 situationen ”er normaliseret”. Det står også klart, at selskabet fortsat forhandler med potentielle partnere og ”specialiserede investorer” ift. at sikre finansiering af et kommende fase 3 studie.

Selskabets webcast gav ikke indtryk af, at en partneraftale var nært forestående – det var tillige uklart, hvordan, en evt. aftale med specialiserede investorer vil blive struktureret – om det er udvanding via aktieemission eller om det er via direkte partnerskab/ejerandel i projektet er uklart. Ordvalget indikerer umiddelbart en mere hybrid-agtig aftale, som måske kan ligne nogle af de aftaler vi på det seneste har set f.eks. kapitalfonden Blackstone indgå med amerikanske biotekselskaber om finansiering af kliniske forsøg. F.eks. denne aftale mellem PhaseBio og Blackstones ”SFJ Pharmaceuticals”.

Der var også god fremgang til Nordic Nanovector, som nu er omkring 20 NOK igen. Fremgangen ser ikke nyhedsdrevet ud, men er nok i stedet en funktion af et særdeles stærkt norsk marked, hvor hele 2 selskaber i vort univers har præsteret 3 cifrede stigninger den forgangne 14-dages periode.

Elekta nedjusterede ikke overraskende forventningerne til regnskabsåret på baggrund af corona-forsinkelser. Markedet tog overraskende pænt imod meddelelsen, hvilket vi tager som et styrketegn for aktien.

E1574c1d6a92b69b3a9d

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank