Life Science

Ny rekord til modelporteføljen

Steen Albrechtsen

fredag 09. oktober 2020 kl. 20:17

Porteføljen fortsatte sin optur og krydsede 35% afkast år-til-dato, hvilket er 3,5 gange afkastet for det brede nordiske indeks og næsten dobbelt så højt som det dedikerede nordiske health care indeks. Vi benyttede den flotte stigning i særligt én aktie til at hjemtage lidt profit. Dermed er kontantbeholdningen fortsat høj, trods vores nylige køb af Orphazyme, der faldt sammen med omtalen sidste gang.

Porteføljen på nu næsten 1,6 mio. står nu igen med et positivt problem, idet vi stadig er på udkig efter nye positioner. Kontantandelen er igen oppe på 28% efter at vi i sidste uge solgte ca. 25% af beholdningen i Cantargia. Salget var næppe overraskende, da vi havde varslet, at positionen var begyndt at blive for stor til porteføljen. Salget var således ikke grundet i en manglende tro på aktien, men udelukkende et risikohensyn. Det skal også siges, at i biotekverdenen skal man ikke være bleg for at tage lidt gevinst undervejs for en sikkerheds skyld.

Det sidste er naturligvis op til den enkelte investors risikotilgang, men det er i hvert fald vores tilgang, at vi også tager profit undervejs. Det betyder omvendt også, at vi aldrig kommer til at ride hele vejen med en fuld position fra kurs 50 til 2000+ i f.eks. Genmab. Mindre kan dog også gøre det, og selvom vi har solgt ud én gang undervejs i Cantargia, er det åbenlyst, at den stadig er tung nok til at bidrage godt til afkastet. Aktien er også den klart bedst performende aktie i porteføljen – både i dag og historisk.

Den har ligget i porteføljen siden februar 2017, og viser dermed, at det tager tid og kræver tålmodighed at skabe gode afkast. Derfor er det også vigtigt med en hvis spredning i porteføljen. Vi solgte 2.500 stk. Cantargia aktier til kurs 50 SEK med en gevinst på over 600%. Efter justering for en faldende SEK i perioden er den realiserede gevinst ”kun” på 568% i porteføljens DKK-regning, som det fremgår af porteføljeoversigten.

Vi har 7.000 stk. tilbage med en anskaffelsessum på 6,85 SEK og en aktuel kurs på 52,40 SEK. Positionen vægter trods udsalget med 16,4%, og det er derfor stadig en aktie, hvor vi vil være på salgssiden, hvis vi ser flere stigninger og/eller vi kommer tættere på næste datapunkt. Vi henviser i øvrigt til analysen fra David Mygind på side 6.

Det er naturligvis et positivt problem at skulle ”tvangssælge” dele af en position, når den stiger voldsomt. For nye læsere kan vi lige gentage, at i lyset af at modelporteføljen skal kunne replikeres når som helst, har vi en politik om, at ca. 20% er den maksimale vægt en given aktie kan have i porteføljen til alle tider.

En aktie vil på købstidspunktet aldrig have en vægt på mere end ca. 10%, og derfor er det kun et problem, der opstår, når en aktie stiger meget – eller i det forhåbentlig ikke relevante scenarie, at resten af porteføljen skulle falde voldsomt.

Ellers er denne ikke så meget nyt at tilføje fra den øvrige del af porteføljen, udover at vi glæder os over, at de lidt større positioner er i fremgang igen. Dvs. Immunovia, Zealand og Calliditas.

Vi ser med glæde på, at der egentlig er kommet gang i Zealand Pharma efter længere tids dvale. Dermed begynder vi for denne aktie også at nærme os et punkt, hvor vi bliver nødt til at reducere. Vi har tidligere luftet niveauet i underkanten af kurs 300 DKK, og det mener vi stadig er aktuelt at kigge efter som det område, hvor vi agter at reducere. Aktien vægter aktuelt lige over 15% og det seneste kursmål fra Lars Hatholt her i ØU Life Science er 315 DKK.

Immunovia leverede en opdatering i form positive resultater fra valideringsstudiet af sin cancer-test IMMray PanCan-d. Det var én af de sidste hurdler inden lanceringen kan påbegyndes her i 4. kvartal. Aktien ligger solidt i porteføljen nu, og vi ser frem til selskabets præsentation på den næste ØU Life Science konference d. 21. oktober, hvor der stadig er få ledige pladser. Herefter vil det ikke være utænkeligt at kursmål og anbefaling bliver opdateret. Efter længere tids tilløb doblede vi positionen i Orphazyme , således at den igen blev en 10% position.

Aktien halter stadig, og ligger lige under den nylige emissions- og noteringskurs på 70 DKK. Vi ser det stadig som lidt efterslæb/overhang fra emissionen og noteringen i USA, der indtil nu ikke har været nogen fest.

Der kan næppe være tvivl om, at aktien ser undervurderet ud, og vi regner stadig med, at der ligger en god kursmæssig optur, når vi kommer tættere på det meget afgørende 1. halvår 2021, som byder på 2 vigtige studieresultater og en mulig godkendelse i USA i NPC-indikationen. Kandidatlisten Vi tilføjede sidst Oncopeptides til kandidatlisten, og denne gang tilføjer vi Asarina Pharma, hvor vi begynder at nærme os de næste kliniske data i sandsynligvis 2. kvartal 2021. Dermed kan aktien står overfor en mere spekulativ optur snart, og da vi på nedsiden ikke er så langt fra kassebeholdnin – gen, begynder den at se attraktiv ud.

Steen Albrechtsen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Formue

ØU Trader: Porteføljen fortsætter opad, slutter ugen i + 36% i 2020

Økonomisk Ugebrevs Portefølje ligger for 2020 aktuelt med et afkast på 36,0% – mod Copenhagen Benchmark på 30,6%. Altså 5,4 procentpoint bedre end benchmark. Den sidste del af porteføljens…
Samfundsansvar
Nordisk pensionssektor en af de mest transparente i EU
Samfundsansvar
Usikkerhed om EU Green Deal gift for Rockwools potentiale
Samfundsansvar
Intelligent skideballe til erhvervslivets CSR-indsatser
Samfundsansvar
Klimaplan skaber tvivl om aftale med Aalborg Portland
Samfundsansvar
EU Ombudskvinde: Kommissionen fejlede ved at hyre BlackRock som ESG-rådgiver
Finans
Genetablerede KPMG kan snart være tilbage i dansk Big Four
Finans
Store revisionshuse får flere kunder, trods øget fravalg af revision
Finans
Ekspertforslag: Sådan undgås skæve værdier på pensionssektorens alternativer
Finans
Hvornår løber Waturus pengekasse tom?
Samfundsansvar
Regeringens udspil til Grøn Skatterefom
Finans
Parken høster stort skjult sommerhus-guldæg næste år
Samfundsansvar
Podcast fra P4: ØU-redaktør om ny database for kontroversielle investeringer
Formue
Langers Skarpe Aktietips: Nu skal man tænke både kortsigtet og langsigtet
Samfundsansvar
Nasdaq køber firma til afsløring af finansiel kriminalitet og hvidvask

Seneste nyt

Finans
Slemme røde tal i Vækstfondens ventureportefølje
Samfundsansvar
EU-strategi for vedvarende offshoreenergi
Ledelse
Andelen af kvindelige ledere vokser, men ikke i topledelsen
Samfundsansvar
Kun et dansk selskab på nyt Dow Jones Sustainability Index
Samfundsansvar

ATP skærper investeringsstrategi overfor kulindustri

ATP er én af seks danske investorer på den tyske NGO Urgewalds nyopdaterede Coal Exit List, som kortlægger store investorers exitpolitik fra kulinvesteringer. ATP strammede i foråret sin eksklusionspolitik…

Aktuel artikelserie

Trænger First North vækstbørsen til en opstramning?

Chefredaktør Morten W. Langer har i en artikelserie påpeget en stribe huller i NasdaqOMX’s arbejde med at skabe en dansk vækstbørs, investorerne kan have tillid til. Selskaber som Conferize og NPinvestor har fra start været baseret på ekstremt svage forretningsmodeller og overvurderede værdiansættelser. Aktuelt viser sagen om Waturu, at institutionen med Certified Advisors ikke fungerer godt nok, når det gælder sikring af fyldestgørende information til investorerne. Baggrunden for ØU’s fokus på First North er, at en velfungerende dansk vækstbørs er samfundsmæssig vigtig som formidler af risikovillig kapital til små vækstvirksomheder.

Andre artikelserier

Dilemmaer i det aktive ejerskab
Finansiering af den grønne omstilling
Sustainable Finance: Nye spilleregler for den finansielle sektor
Nye krav til bestyrelsen i kølvandet på Coronakrisen
Hvilke strategier sikrer den bedre performance under coronakrisen?
Den danske banksektors lange vej mod konsolidering?
Ledelse
Kapitalismen skal tæmmes, ikke slås ihjel
Formue
Børshandel startet i Huscompagniet: Emissionsbanker holder hånden under aktien
Samfundsansvar
Analyse: ESG ratings forvirrer investorer om reel bæredygtighed
Formue
Aktieanalyse: Spirende optimisme hos Novo Nordisk
Finans
Qudos: Aarhusianske finansfolk stod bag kæmpe forsikringskonkurs med milliardtab
Samfundsansvar
Investeringsdirektør i PFA: Med Joe Bidens valgsejr i USA vil den grønne transformation tage fart
Finans
HusCompagniet klemmer citronen med slap vækststrategi
Finans
Optræk til stærkt comeback til SAS, efter mere corona
Formue
S&P Future: Så kom startsignalet til det næste aktierally
Formue
MSCI: Europæiske aktier har givet minus 5% i afkast i år, Danmark +30%
Samfundsansvar
ATP kræver mere specifikke skattepolitikker af virksomheder
Samfundsansvar
Investorer opfordrer europæiske virksomheder til at vise ‘manglende’ klimaomkostninger
Samfundsansvar
Læger uden Grænser: Aftaler om vacciner skal lægges frem for offentligheden
Ledelse
En verden til forskel: 20 år med god selskabsledelse

Seneste nyt

Formue
Finanshus går mod uberbullish udsigt: “Reopning Rotation Story is bearish”
Formue
S&P Future står foran megastærkt aktierally – eller en flad udvikling med rotation

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

EU-Domstolen: TV2 skal betale ulovligheds­renter for statsstøtte
Har du styr på din prismarkedsføring til Black Friday?
Aftale på plads: Lagerbeskatning af løbende avancer for ejendomsselskaber indføres
Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Skriv til os på: [email protected]
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Sundkaj 125, 3. sal
Nordhavn 2150

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]
X