Det har været en rolig og svagt negativ periode i modelporteføljen, hvis man kigger på de overordnede tal i forhold til opdateringen i sidste udgave af Økonomisk Ugebrev Life Science. Vær opmærksom på, at vi i søndags (8/9-2019) udsendte en porteføljeopdatering i onlineuniverset, som primært omhandlede Zealand Pharma og Oncology Venture. Den er gengivet på næste side og kan også findes i onlineuniverset, ligesom der blev orienteret om den på mail.
Porteføljens årsafkast ligger akkurat stadig på den flotte side af 30%, og det er stadig betydeligt over begge benchmark-indeks, Nordic Healthcare og det mere brede Nordic-40.
Sidstnævnte har hentet solidt ind på porteføljens afkast siden sidst og har næsten fordoblet afkastet år-til-dato fra 7,0% til 12,4%. Fremgangen bunder i den brede opgang til aktieindeksene de seneste uger. Til gengæld – og interessant – er Nordic Health Care tilgengæld faldet i perioden, og især i den sidste halvdel er perioden er faldet stort med en tilbagegang på 3,3 %-point som vist i tabellen. Tilbagegangen kan bl.a. henføres til Novo Nordisk som er gået næsten 3% tilbage i perioden, mens den svenske pharma-mastodont AstraZeneca er faldet over 4% i perioden.
Under overfladen har der i porteføljen været 2 store ændringer afkastet på porteføljens positioner. Det er ændringerne i Zealand Pharma og Oncology Venture, og forklaringerne bag disse ændringer findes i kommentaren på næste side.
Af særlig relevans for porteføljen er naturligvis ØU Life Science investorkonferencen i næste uge (se annonce andetsteds), hvor både Saniona og Oncology Venture præsenterer. Vi ser frem til at blive opdateret på de 2 investeringscases, således at vi evt. kan revurderede vores positioner og timingen for evt. ændringer.
Blandt porteføljens øvrige aktier er det værd at notere fremgangen i IRRAS, som er steget i kølvandet på regnskabsmeddelelsen i august måned.
Vi noterer også en pæn strøm af positive meddelelser fra Calliditas de seneste par måneder, herunder den seneste melding om en ændring i studiedesignet i forståelse med de amerikanske
myndigheder. Det bør ikke have indflydelse på den første del af studiet, som er afgørende for en mulig FDA-ansøgning og som fortsat forventes at levere toplinje-data i 2. halvår 2020. Til gengæld bør det medføre en hurtigere og billigere gennemførelse af studiets 2. og mere konfirmerende del.
Aktien ser umiddelbart ikke ud til at være blevet belønnet og ligger nu mere end 15% under den nylige emissionskurs på 60 SEK. Aktien står tydeligere i vores bevidsthed ift. en mulig øgning af positionen. Optimalt set vil vi dog gerne lidt tættere på de meget vigtige data i 2. halvår 2020.
Bemærk endvidere analysen i dette ugebrev af Orphazyme, som også ligger modelporteføljen.
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.