Modelporteføljen kan notere et fald på 2,5 %-point siden sidste opdatering for 14 dage siden. Dermed har afkastet år-til-dato nu akkurat rundet 10% i den forkerte retning, og den samlede værdi er faldet til 1,408 mio. DKK. Det nordiske benchmark Nordic Health Care Index er også i negativt terræn, omend marginalt med et negativt afkast på 0,6% år-til-dato.
Resultatet er isoleret set ikke tilfredsstillende, men man skal som altid vurdere porteføljen i et lidt længere perspektiv, og her kan 2. kvartal ændre alt, da en hel håndfuld selskaber står overfor afgørende events, som kan medføre både kursstigninger og det modsatte. I det lange perspektiv har modelporteføljen fortsat leveret et markant merafkast ift. begge benchmarks.
Det brede Nordic-40 fortsætter med at outperforme, omend også dette indeks måtte notere en nedgang i perioden. Nedgangen er dog marginal, idet afkastet år-til-dato nu ligger på 5,1% mod 5,3% sidste gang. I vores vurdering er det fortsat et udtryk for den sektor-rotation, der ses helt overordnet på aktiemarkederne.
Porteføljens nedgang i perioden kan, udover et mere generelt men mindre fald til de fleste af aktierne, i særlig grad henføres til samme synder som sidste gang. Nemlig svenske Cantargia, som fortsat er presset ovenpå udmeldingen fra Novartis om et fejlet fase 3 studie med Canakinumab – et stof som har visse ligheder med Cantargias førende udviklingsprojekt CAN04.
Vi har haft lejlighed til at diskutere udviklingen med Cantargias ledelse, og vi afventer nu en opdateret analyse her i ØU Life Science førend vi tager yderligere stilling til positionen. Hovedbudskabet er umiddelbart, at Cantargias stof (CAN04) har en lidt anden og mere bred virkningsmekanisme i forhold til Novartis’s Canakinumab samtidig med, at det fase 3 studie, hvorfra der er offentliggjort data, er med 2. og 3. linje NSCLC-patienter (ikke-småcellet lungecancer), som er meget syge. Derfor skal man være varsom med at lave en 1:1 overførsel af Novartis-resultatet til Cantargia.
I sidste halvdel af året ventes data fra 1. linjebehandling med Canakinumab, og her bør der være en større sandsynlighed for, at studiet viser signifikant effekt, og så kan vi måske se den modsatte spill-over effekt på Cantargia, som også selv kommer til at aflevere flere data og opdateringer fra deres kliniske studier i år.
I fald der viser sig en købsmulighed i Cantargia, vil vi kunne øge positionen med op til 50%, da aktiens vægt i porteføljen er faldet til ca. 7%. Vi opererer som nævnt en del gange i disse spalter med en vægtgrænse på ca. 10% ved indkøb til porteføljen. Fra Zealand Pharma så vi et regnskab, der mere eller mindre lignede et non-event i forhold til denne uges meddelelse om, at FDA har godkendt dasiglucagon-nødpennen under navnet Zegalogue®. Det gav en kortsigtet stigning til aktien, som dog forsvandt igen henover de efterfølgende lidt sure dage på aktiemarkedet.
Det er naturligvis tilfredsstillende, at godkendelsen kom i hus, og at selskabet nu til juni kan begynde at lancere nødpennen, så den opbyggede og tilkøbte store kommercielle organisation kan begynde at få nødpennen ud til patienterne og levere omsætning. Også her afventer vi en opdateret analyse, men vi har fortsat god tålmodighed med aktien og tiltro til selskabets fremtid på vej mod en status som biopharmaselskab. I Nordic Nanovector er der igangsat en reparationsemission til de små aktionærer med mulighed for aktietegning på kurs 22,75 NOK. Tegningsperioden udløber 9. april, og medmindre kursen rykker sig markant fra det nuværende niveau, er det ikke noget, vi vil korrigere for i Modelporteføljen. Allarity Therapeutics (tidligere Oncology Venture) meddelte, at man igen vil hente penge via en garanteret fortegningsemission på ca. 100 mio. SEK. Tegningskursen bliver 0,85 SEK per aktie – eller reelt set per unit, da der også medfølger en tegningsoption. Vi har dog set, at de tegningsoptioner, der er fulgt med ved tidligere emissioner, i praksis nok ender med at være værdiløse pga. det kontinuerlige kursfald og den massive udvanding, der begrænser aktiens upside. Som det ses af tabellen med modelporteføljen, solgte vi i øvrigt også porteføljens tegningsoptioner fra sidste gang (Oncology Venture TO 2) i oktober 2020. Med et provenu på ca. 2.200 DKK, betød det ikke noget væsentligt for porteføljens samlede afkast, men det er dog relevant at nævne her. Provenuet på 100 mio. fra fortegningsemissionen løser dog ikke Allaritys mere langsigtede finansieringsbehov, da den nye kapital umiddelbart kun rækker til februar næste år (og muligvis lidt længere).
Grundet aktiens spekulative karakter ser vi en god mulighed for en spekulativ optur, når der kommer kliniske nyheder og/eller eventuelt med nyt fra selskabets corona-sats med Stenoparib.
Vi noterer også, at selskabet er mere åbenmundet omkring en eventuel notering i USA, hvilket naturligvis kan hjælpe på finansieringsudfordringen, men også medføre yderligere udvanding.
Det er næppe nogen hemmelighed, at selskabets ”omdømme” her i Norden, ikke er voldsomt godt med baggrund i de mange skuffede privatinvestorer. Vi kigger nærmere på aktien, når prospektet er på gaden.
Spændende 2. kvartal for Modelporteføljen
Slutteligt er det værd her i kvartalets sidste dage nok engang at fremhæve det spændende kvartal, der står foran os. Her er der udsigt til afgørende events for Orphazyme, Asarina Pharma, Xspray Pharma og Immunovia. Vi kan egentlig også tilføje Lundbeck i denne gruppe, omend størrelsen af selskabet betyder, at de ventede og vigtige Alzheimers Agigation interim Fase 3 data ikke er særligt binære, som det kan være tilfældet for de førnævnte andre selskaber. Lundbeck har selvsagt en meget stor igangværende forretning at falde tilbage på, mens særligt de 3 første næsten kan ende i alt-eller-intet situationer. Overdrivelse fremmer forståelsen, men det er vigtigt at være forberedt på den kommende volatilitet, og ikke mindst muligheden for skuffelser.
Det er vi i modelporteføljen med en relativt bred tilgang og rimelig spredning. Xspray og Asarina vægter hver især omkring 5%, mens Immunovia og Orphazyme vægter omkring 10% hver. For Orphazyme er der hele 3 vigtige begivenheder, hvoraf de to er afgørende pivotale kliniske data i store indikationer (AML og sIBM) samt en FDA-afgørelse for NPC-indikationen.
Immunovia er lidt mindre binær på kort sigt, da selskabet står på nippet til at igangsætte lanceringen, og vi allerede har set et stort kursfald efter de mange forsinkelser. Vi henviser til opdateringen andetsteds i denne udgave af ØU Life Science.
Da der ikke er handlet siden sidst, ligger kontantandelen fortsat omkring 14%. Den realiserede gevinst i tabellen ovenfor er øget minimalt fra sidste gang, og det er udbyttet fra Lundbeck på 625 DKK (2,50 DKK per aktie), som er tillagt.
Steen Albrechtsen
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.