Life Science

Lifescience Modelporteføljen fortsætter uheldig stime på kurstrigger-rouletten

Steen Albrechtsen

lørdag 24. april 2021 kl. 0:05

Det er i sandhed svært at glæde sig over modelporteføljen i denne tid. Den har fortsat svært ved at følge med det brede marked, og de kurstriggere, der har været linet op for 1. halvår, har indtil nu været skuffende. Vi har det lidt som om, vi er gået på casino for kun at spille sort på rouletten, og indtil videre har vi set kuglen lande 3-4 gange på rød. Vi spiller dog fortsat med, og der er en lille håndfuld triggere at se frem til det næste 1-2 kvartaler, hvor vi selvfølgelig håber at det bliver vores tur til at ramme plet, så porteføljen kan få lidt medvind.

I absolutte tal ligger porteføljens værdi på 1,355 mio. DKK, og der er marginalt lavere end ved sidste opdatering. Helt præcist er afkastet år-til-dato nu -13,3% mod -12,6% sidste gang. Nordic Health Care indekset er nu 7,6% oppe i år mod 1,4% sidste gang.

Stigningen i Novo Nordisk på 7,4% siden sidst er naturligvis en vigtig forklarende faktor, ligesom AstraZeneca med en fremgang på 6,1% også har været med til at trække i den rigtige retning for det overordnede health care indeks i Norden. Det helt brede Nordic-40 indeks er stadig den bedste performer i år med en fremgang på 9,5%.

Vi vil selvfølgelig ikke undlade at pointere, at afkastudviklingen skal ses i et længere perspektiv, og her ligger porteføljen trods den aktuelle modvind stadig ganske flot med et afkast på 171,6% siden starten i 2015, mens de to benchmark kun ligger 92,1 hhv. 32,4% op i samme periode.

Xspray Pharma leverede den anden vigtige trigger, der skuffede helt fundamentalt. Den første var naturligvis Orphazymes pivotale data for sIBM for Arimoclomol i marts. Xsprays seneste version b virkede ikke, og der må nu gøres et nyt forsøg. Som det også står i analysen i denne udgave og i sidste udgave, var vi lidt forberedt på, at der kunne ligge en skuffelse og vente.

Ligesom det også er tilfældet med Orphazyme, er det den fulde palet af kurstriggere, vi har investeret efter, og her er der altså fortsat 2 skud i bøssen hos Xspray. Nu kan vi ikke regne med en afklaring i 2. kvartal, men må nok hen på den anden side af sommerferien.

For Orphazyme kan de meget vigtige ALS-data være lige om hjørnet – de forventes stadig i 2. kvartal.

Som det også kan læses andetsteds i dette ugebrev, så blev en anden af de ventede kurstriggere en skuffelse. Det var Lundbecks aflæggelse af interimdata fra Alzheimers-studiet. Udfaldet var ikke decideret negativt, men vi ikke blev meget klogere på data i studiet, da man blot meddelte, at studiet fortsætter til 330 patienter.

Positionen i Lundbeck vægter ikke mere end 3,5%, og selskabets størrelse og aktuelle værdiansættelse taget i betragtning, vil det være et oplagt sted at øge henover året, hvis vi skulle ønske en stabiliserende faktor i porteføljen. Pt. mener vi ikke, det er vejen frem, men det er klart, at er der udsigt til et afkastpotentiale på 20-30% frem mod 1. halvår 2022, begynder det at blive interessant for Modelporteføljen. Indtil videre afventer vi, da vi i forvejen har en relativt høj investeringsgrad – i historisk lys.

For Immunovia begynder det at lysne lidt forude. I dag har man løftet den forventede markedsstørrelse i USA og også gentaget forventningerne til processen for at opnå et bredt tilskud i USA senest ved udgangen af 2022. Her handler det i vores øjne meget om, hvornår stemningen vender blandt investorerne, og det er altid meget svært at forudsige.

Zealand Pharma havde vi lejlighed til at kigge nærmere efter i sømmene på ØU Life Science Investore Konferencen i går, onsdag. Det er stadig en flerårig case, og kursudviklingen de seneste par måneder viser, at investorerne er ved at miste lidt tålmodighed samtidig med, at selskabet har skruet godt op for cash burnet. Også her henviser vi til omtalen andetsteds i dette ugebrev. Vi kan dog her i disse spalter konstatere, at den aktuelle vægt på 13,1% måske er lige i overkanten – ikke mindst i betragtning af det mulige potentiale andre steder i markedet og i porteføljen de næste 1-2 kvartaler.
Investeringsgraden er uændret omkring 85% – vor marginale supplering i Nordic Nanovector’s reparationsemission bogføres inden næste udgave. Det vil følgelig løfte investeringsgraden en lille smule.

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Forsyningstilsynet søger analytisk økonom til udvikling, overvågning og regulering af elmarkederne
Frederiksværk
25-05-2021
SEGES søger Skattespecialist
Aarhus
31-05-2021
SEGES søger specialist i ejendomsbeskatning
Aarhus
31-05-2021
Kreditmedarbejder til bankens hovedkontor i Ringkøbing
Ringkøbing
31-05-2021
Orifarm Group A/S søger Finance Process Specialist
Odense
31-05-2021
Compliance Officer til Compliance i Sydbank
Aabenraa
16-05-2021
Obligationsanalytiker til Sydbank i Aabenraa
Aabenraa
21-05-2021
Sparekassen Kronjylland søger virksomhedsanalytiker
Randers
17-05-2021
Landbrug & Fødevarer søger CHEFØKONOM
København
20-05-2021
ATP søger leder med juridiske kompetencer til Udbetaling Danmark & helhedsorienteret kontrol
Hillerød
09-05-2021
SAGRO søger dygtig og topmotiveret skatte- og selskabsspecialist
Holstebro, Herning, Billund, Esbjerg
31-05-2021
Kreditanalytiker med fokus på creditscore til Sparekassen Kronjylland
Randers
17-05-2021
Finanstilsynet søger økonom til krisehåndtering
København
10-05-2021

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]