Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

ØU Lifescience: Modelporteføljen har det stadig meget svært

Steen Albrechtsen

fredag 07. maj 2021 kl. 12:42

Det går fortsat den forkerte vej for Modelporteføljen, der siden sidst er faldet med 37.000 DKK eller i underkanten af 3 % til 1,32 mio. DKK. De to benchmark-indeks fortsætter frem, og målt fra årets start er modelporteføljen ganske langt efter. Ikke mindst fordi afkastet er negativt med 15,7%, men også fordi de to benchmark nu ligger omkring 10% oppe for året. Den seneste nedgang var dog uden selskabsspecifikke nyheder eller hændelser, og Modelporteføljen var nok mest af alt offer for en sektorbaseret nedgang, dvs. specifikt for biotek og ikke sundhed generelt.

Tilbagegangen i Modelporteføljen var denne gang meget bredt funderet, og der er ikke nogen enkeltaktie, der kan tage en stor del af æren. Med andre ord er det nærliggende at tale om en sektorbaseret nedgang. Der var faktisk kun 2 aktier, der kunne præstere stigninger, og det var Calliditas og Nordic Nanovector. De to positioners samlede vægt er under 10%, og det var naturligvis langt fra nok til at trække porteføljen betydeligt i den rigtige retning.
På nyhedsfronten har der ellers været lidt stille. Indenfor de næste par uger får vi lidt flere regnskaber og opdateringer at forholde os til. Dagens regnskab fra Xspray gav ikke anledning til nævneværdige kursstigninger.
InDex Pharmaceuticals, som med undtagelse af den store fortegningsemission tidligere i år, har været noget nyhedsfattig, fremlagde regnskab, og en lidt mere præcis tidslinje for det store fase 3 studie med navnet CONCLUDE blev næsten bekræftet. Studiet forventes at starte op her i 2. kvartal, og det estimeres til at vare 18-24 måneder, førend de første data er klar. Som selskabet tidligere har mere end indikeret, da man valgte at gå videre med fase 3 selv, så bliver studiet adaptivt i sit design og får en adaptiv tillægsarm, hvor der forsøges med en endnu højere dosis end den dosis, der viste en statistisk signifikant behandlingseffekt i fase 2 studiet. Der er tale om, at en dosis på 500 mg x 2 prøves af, og den arm er uafhængig af udviklingen i den primære dosis (250 mg x 2 lige som i fase 2 studiet). Der planlægges med indrullering af 400 patienter via ”a few hundred” studiecentre, hvilket understreger, at der en del konkurrence om patienter med venstre-sidet moderat til svær ulcerative collitis, der er en sygdom, som kan give inflammation i tarmen og mavesår.
Nyheden gav en lille smule medvind til aktiekursen, men der er stadig et godt stykke vej til tidligere tider. Indtil videre må det klart konkluderes, at selskabets beslutning om at gå selv ikke har været værdiskabende, snarere tværtimod.
Nordic Nanovector. Som varslet sidst har vi nu korrigeret oversigten for de tildelte tegningsretter i reparationsemissionen. Vi har tilføjet 4,797% af den eksisterende beholdning, hvilket helt konkret vil sige at Modelporteføljen har tegnet 96 aktier til kurs 22,75 NOK. Det er 2.184 NOK i alt, som ved en valutakurs på 0,7385 svarer til 1.613 DKK. I det store billede er det ubetydeligt og uden indflydelse på det samlede afkast.
For Allarity Therapeutics er fortegningsemissionen ganske tæt på, og en opdateret tidsplan viser, at prospektet offentliggøres den 17. maj, og at 18. maj er sidste handelsdag i moderaktien inkl. tegningsret.
Der er fortsat ingen afklaring fra Orphazyme, som nok er den mest betydende mulige upside i porteføljen på helt kort sigt. Et resultat fra det vigtige ALS-studie kan stadig forventes når som helst. På en investorkonference i sidste uge lød det fra selskabets nye CEO, at data kunne komme indenfor få uger. I næste nummer kan vi derfor formentlig åbne champagne eller tømme endnu en gravøl i Modelporteføljens førerhus.

Kontantbeholdningen er fortsat omkring 15%, og i lyset af den fortsat negative udvikling i porteføljen, overvejer vi naturligvis, om vi skal sætte mere kapital i spil i nye idéer.

 

Steen Albrechtsen

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank