Life Science

ØU Lifescience: Modelporteføljen har det stadig meget svært

Steen Albrechtsen

fredag 07. maj 2021 kl. 12:42

Det går fortsat den forkerte vej for Modelporteføljen, der siden sidst er faldet med 37.000 DKK eller i underkanten af 3 % til 1,32 mio. DKK. De to benchmark-indeks fortsætter frem, og målt fra årets start er modelporteføljen ganske langt efter. Ikke mindst fordi afkastet er negativt med 15,7%, men også fordi de to benchmark nu ligger omkring 10% oppe for året. Den seneste nedgang var dog uden selskabsspecifikke nyheder eller hændelser, og Modelporteføljen var nok mest af alt offer for en sektorbaseret nedgang, dvs. specifikt for biotek og ikke sundhed generelt.

Tilbagegangen i Modelporteføljen var denne gang meget bredt funderet, og der er ikke nogen enkeltaktie, der kan tage en stor del af æren. Med andre ord er det nærliggende at tale om en sektorbaseret nedgang. Der var faktisk kun 2 aktier, der kunne præstere stigninger, og det var Calliditas og Nordic Nanovector. De to positioners samlede vægt er under 10%, og det var naturligvis langt fra nok til at trække porteføljen betydeligt i den rigtige retning.
På nyhedsfronten har der ellers været lidt stille. Indenfor de næste par uger får vi lidt flere regnskaber og opdateringer at forholde os til. Dagens regnskab fra Xspray gav ikke anledning til nævneværdige kursstigninger.
InDex Pharmaceuticals, som med undtagelse af den store fortegningsemission tidligere i år, har været noget nyhedsfattig, fremlagde regnskab, og en lidt mere præcis tidslinje for det store fase 3 studie med navnet CONCLUDE blev næsten bekræftet. Studiet forventes at starte op her i 2. kvartal, og det estimeres til at vare 18-24 måneder, førend de første data er klar. Som selskabet tidligere har mere end indikeret, da man valgte at gå videre med fase 3 selv, så bliver studiet adaptivt i sit design og får en adaptiv tillægsarm, hvor der forsøges med en endnu højere dosis end den dosis, der viste en statistisk signifikant behandlingseffekt i fase 2 studiet. Der er tale om, at en dosis på 500 mg x 2 prøves af, og den arm er uafhængig af udviklingen i den primære dosis (250 mg x 2 lige som i fase 2 studiet). Der planlægges med indrullering af 400 patienter via ”a few hundred” studiecentre, hvilket understreger, at der en del konkurrence om patienter med venstre-sidet moderat til svær ulcerative collitis, der er en sygdom, som kan give inflammation i tarmen og mavesår.
Nyheden gav en lille smule medvind til aktiekursen, men der er stadig et godt stykke vej til tidligere tider. Indtil videre må det klart konkluderes, at selskabets beslutning om at gå selv ikke har været værdiskabende, snarere tværtimod.
Nordic Nanovector. Som varslet sidst har vi nu korrigeret oversigten for de tildelte tegningsretter i reparationsemissionen. Vi har tilføjet 4,797% af den eksisterende beholdning, hvilket helt konkret vil sige at Modelporteføljen har tegnet 96 aktier til kurs 22,75 NOK. Det er 2.184 NOK i alt, som ved en valutakurs på 0,7385 svarer til 1.613 DKK. I det store billede er det ubetydeligt og uden indflydelse på det samlede afkast.
For Allarity Therapeutics er fortegningsemissionen ganske tæt på, og en opdateret tidsplan viser, at prospektet offentliggøres den 17. maj, og at 18. maj er sidste handelsdag i moderaktien inkl. tegningsret.
Der er fortsat ingen afklaring fra Orphazyme, som nok er den mest betydende mulige upside i porteføljen på helt kort sigt. Et resultat fra det vigtige ALS-studie kan stadig forventes når som helst. På en investorkonference i sidste uge lød det fra selskabets nye CEO, at data kunne komme indenfor få uger. I næste nummer kan vi derfor formentlig åbne champagne eller tømme endnu en gravøl i Modelporteføljens førerhus.

Kontantbeholdningen er fortsat omkring 15%, og i lyset af den fortsat negative udvikling i porteføljen, overvejer vi naturligvis, om vi skal sætte mere kapital i spil i nye idéer.

 

Steen Albrechtsen

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Finanstilsynet søger økonom eller erhvervsjurist til kontoret for investorbeskyttelse
København
18-06-2021
København
18-06-2021
Ringkjøbing Landbobank søger medarbejder til bekæmpelse af hvidvask og operationel risiko
Ringkøbing
30-06-2021
Ringkøbing
30-06-2021
Økonomichef til Lolland Kommune
Maribo
11-08-2021
Maribo
11-08-2021
Business Controller til koncernøkonomistyring til energikoncern midt i en forandringsproces
Svinninge
21-06-2021
Svinninge
21-06-2021
Kan du være faglig sparringspartner i skattespørgsmål, for stor energikoncern?
Svinninge
30-06-2021
Svinninge
30-06-2021
Handelsbanken søger Finansrådgiver til Transaction Banking Sales
Aarhus, Trekantområdet eller København
30-06-2021
Aarhus, Trekantområdet eller København
30-06-2021
Djurslands Bank søger en selvstændig og ansvarsbevidst controller
Grenaa
15-06-2021
Grenaa
15-06-2021
Advokat til Sydbank i Aabenraa
Aabenraa
20-06-2021
Aabenraa
20-06-2021
Finance Business Partnere med kommercielt mindset søges til energikoncern midt i en forandringsproces
Svinninge, Virum, Haslev
30-06-2021
Svinninge, Virum, Haslev
30-06-2021

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]