Modelporteføljen har siden sidst øget forspringet til det primære indeks, og porteføljen nærmer sig nu rekordniveauet igen med et afkast år-til-dato på 37%, som bragte værdien op over 1,6 mio. Den genvundne medvind og nyhederne på vaccinefronten havde en klar effekt på markederne, og det gav også os mod til at sætte yderligere kapital i spil. Modelporteføljen fik 2 nye positioner i sidste uge og består nu af 13 positioner.
Porteføljens nyeste positioner er begge aktier der har været på vores kandidatliste, så det kan ikke komme som en stor overraskelse for faste læsere. Efter de seneste tilkøb er Modelporteføljen nu 85% investeret. Det er i den høje ende, men også et udtryk for at vi er lidt mere komfortable med markederne.
Den første aktie steg pænt i kølvandet på vores indkøb, og det er næppe utænkeligt, at vores indkøb af Asarina Pharma til den fiktive modelportefølje havde en effekt på aktiekursen. Derfor valgte vi også i handelsbeskeden at understrege, at aktien var illikvid. Investeringscasen er ret simpel. Selskabet har efter studiefloppet tidligere i år en pengekasse og 2 igangværende kliniske studier, som der er finansiering til at køre igennem. Der kan forventes data i 1. eller 2. kvartal næste år, og det er det vi kigger efter – med det forbehold, at vi – hvis muligheden byder sig – bestemt ikke vil udelukke at sælge forud for data. Vi så en pæn spekulation i aktien forud for de seneste vigtige data, der floppede. Og selvom en del investorer har brændt fingrene, håber vi på at se noget spekulation igen i aktien, når vi kommer tættere på data. På risikosiden er vi komfortabel qua den pæne kontantposition.
Porteføljens anden nyerhvervelse – Xspray Pharma – er en aktie, vi har kigget på meget længe fra sidelinjen. Til stor frustration under den flotte optur fra kurs 50-60 til 200+ SEK, og til knap så stor frustration under det store fald overnight i august. Efter det tilbagefald og de seneste nyheder fra selskabet føler vi os komfortable med at gå ind i aktien – i øvrigt meget tæt på den kurs, hvor selskabet hentede penge for nylig hos en række større investorer. Også her har vi i første omgang et tidsperspektiv, der rækker ind i 1. eller 2. kvartal næste år. Vi henviser til de 2 analyser af aktien i nr. 13/2020, hvor hovedscenarierne er stillet op.
Porteføljens store trækhest fortsat Cantargia, som virker ustoppelig i øjeblikket. Aktien lukkede i går i 66,6 SEK og som det fremgår af tabellen, er der nu et afkast på næsten 800% på positionen. Trods vores to frasalg undervejs på opturen, betyder den flotte stigning at aktien nu igen er kraftigt overvægtet med en porteføljevægt på 21%. Det bringer os til den kedelige konstatering, at vi nok engang af risikomæssige hensyn er nødsaget til at reducere positionen meget snart. Isoleret set har aktien bidraget med omkring 40.000 DKK i den seneste periode, hvilket modsvarer omkring 3 %-point til afkastet.
En anden trækhest var Calliditas, som leverede stærke fase 3 resultater. Disse er omtalt andetsteds i denne udgave på baggrund af den analyseopdatering der blev publiceret online i sidste uge få dage efter at data var offentliggjort. Aktien steg fra 111 SEK til aktuelt 142 SEK efter kortvarigt at have nået 160 SEK. En pæn udvikling som vi naturligvis er ganske tilfredse med. Investeringscasen begynder at ændre sig en lille smule, da risikoen på ene side er mindsket betydeligt. Der er en farbar vej frem til kommercielt salg, men det er ikke sikkert at vi i porteføljen vil være med på hele den lange del af rejsen. Det betyder ikke at vi sælger i morgen, men det betyder at det er en aktie der måske er rykket lidt tættere på salgsblokken. Vi vil dog gerne se en lidt højere kurs førend vi evt. ville vælge at eksekvere. Et sidste interessant indslag i den eksisterende portefølje denne gang er Immunovia , som har over – taget posten som porteføljens nok mest volatile aktie. Usikkerheden og udsvingene er fortsat ovenpå den skuffende meddelelse om den udskudt lancering. Til gengæld fik aktien onsdag en solid optur ovenpå den nytiltrådte CEO’s aktie på 2,5 mio. SEK direkte i mar – kedet. Aktien nåede næsten kurs 200, for derefter at falde noget tilbage dagen efter. De volatile tider er næppe forbi, og det er en aktie, hvor vi overvejer at supplere, hvis lejligheden byder sig. Med en vægt på 6-7% er der plads til at øge en smule. Porteføljens nyere medlem Lundbeck har endnu ikke gjort meget væsen af sig – helt som forventet. Vi noterer til gengæld en pæn stigning til IRRAS ovenpå indgåelsen af en distributionsaftale. Blandt de øvrige positioner er der ikke det store at berette denne gang, udover et pænt fald i Zealand Pharma ovenpå regnskabet. Vi ser ikke alvorligt på det.
Efter de seneste tilkøb er Modelporteføljen nu 85% investeret. Det er i den høje ende, men også et udtryk for at vi er lidt mere komfortable med markederne. Vi venter at investeringsgraden, når vi sandsynligvis reducerer i Cantargia igen.
Kandidatlisten
Der er ingen ændringer til kandidatlisten fra sidste udgave. Den indeholder således stadig Xspray, Lund – beck, Saniona, Asarina Pharma og Oncopeptides.
Steen Albrechtsen
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.