Life Science

Modelporteføljen uændret omkring 1,26 mio. DKK

Steen Albrechtsen

tirsdag 08. juni 2021 kl. 12:13

Efter langs tid kedelig udvikling har den seneste periode budt på en ganske rolig udvikling i modelporteføljen. Vi har med andre ord ikke set store udsving i positionerne, og værdien er i praksis uændret lige omkring 1,26 mio. DKK siden sidst.

Det betyder dog langt fra, at alt er godt, for de to benchmark-indeks er begge steget et par % i perioden. Dermed er det reelt blevet til endnu en periode med underperformance fra modelporteføljen.

Vi mener dog som altid, at man skal have de langsigtede briller på. Porteføljen har ved tidligere lejligheder været efter benchmark i løbet af året, og her er 2021 ingen undtagelse. Det er dog et betydeligt efterslæb vi har oparbejdet, og skulle vi ikke nå at indhente det inden årets udgang, så er det faktisk første gang siden 2017 at porteføljen underperformer i forhold til de 2 benchmark. Både 2018+2019+2020 har været år, hvor porteføljen har slået begge benchmark. Det samme var tilfældet i 2015 og 2016.

Det overordnede afspejles tydeligt i det langsigtede afkast, selvom forspringet er skrumpet noget i år.

Går vi ned på selskabsniveau, er det småt med de banebrydende nyheder, men vi noterer bl.a., at Elekta endelig begynder at vise tænder, og aktien flirter nu med en kurs omkring 124 SEK. Vi kigger fortsat efter et højere niveau og henviser til analysen andetsteds i denne udgave. Vi har en gennemsnitlig købskurs på 91 SEK og har dermed en pæn urealiseret gevinst. Som indikeret er vi dog ikke klar til at sælge denne position endnu, og den er i øvrigt tænkt som et af de mere ”sikre” elementer i porteføljen. I den kategori tæller vi f.eks. også Lundbeck.

Vi kan også nævne Allarity (tidligere Oncology Venture), som nu er i gang med sin fortegningsemission. Knapt var den skudt i gang, førend man via en ganske lang fondsbørsmeddelelse kunne oplyse, at en amerikansk fond er klar til at gå ind med 20 mio. USD, når selskabet har opnået en børsnotering i USA. Tegningskursen for den ekstra emission er ikke endeligt fastlagt, og den bestemmes af en lang række mere eller mindre komplicerede mekanismer. Facit er dog, at tegningskursen for de 20 mio. USD må forventes at ende over den nuværende børskurs – hvor meget over vil tiden vise.

Allarity indikerer selv nogle mulige udfald i den lange fondsbørsmeddelelse, men intet synes helt sikkert, og der er stadig nogle ubekendte, som får os til at være lidt varsomme med at forudsætte en alt for høj tegningskurs.

Man kan jo altid stille spørgsmålet, hvorfor fonden ikke bare går med nu, mens selskabet er noteret i Sverige til en markant lavere kurs? Der kan givetvis være nogle tekniske forklaringer på dette, men som altid i den finansielle verden skal man være opmærksom, når noget umiddelbart lyder næsten for godt til at være sandt.

Vi så hvad meddelelsen kunne gøre ved aktiekursen, som kortvarigt fra morgenstunden nåede op omkring 1,50 SEK, men henover dagen faldt lidt tilbage og yderligere tilbage de efterfølgende dage. Vi var ikke hurtige nok i porteføljen til at profitere på dette udsving, men det bekræfter os i, at aktien stadig har liv i sig, og at vi efter emissionen stadig ser god mulighed for at spekulanterne får tag i aktien. I kategorien af mindre nyheder har vi set, at Zealands partner Boehringer Ingelheim har fået fast track status fra FDA i deres NASH-projekt. Vi kigger fortsat henimod lanceringen i USA af Zealands første produkt, som kører af stablen her i starten af juni.

Cantargia har det stadig lidt svært ovenpå sin kapitalmarkedsdag og de opdaterede data fra CAN04 (nadunolimab), som nok var en anelse mere afdæmpet, end nogle investorer nok havde håbet på ovenpå de første data-opdateringer.

Et lyspunktet i porteføljen var Asarina Pharma, som fortsat forventes at aflægge data i slutningen juni. Vi nærmer os altså den vigtige kurstrigger, og vi har så småt set kursen begynde at bevæge sig i den rigtige retning. Vi holder tæt øje med aktien, og man skal ikke blive overrasket, hvis vi ender med at sælge førend data fremlægges. Det kommer dog helt an på kursudviklingen, og hvis tidsplanen holder stik, vil vi muligvis også kunne nå at opdatere vort syn på positionen i næste udgave, uden at data er fremlagt. Når næste udgave er på gaden, er vi formentlig også klogere på udfaldet af den sidste store event hos Orphazyme – nemlig godkendelsen af arimoclomol i NPC-indikationen. FDA’s PDUFA-dato er d. 17. juni, og vi skal huske på, at den er rykket 3 mdr. allerede fra 17. marts, så en yderligere forsinkelse er næppe sandsynlig. Som nævnt flere gange er det sidste mulighed for Orphazyme, ellers ser fremtiden ganske svær ud. Sandsynligheden for godkendelse bør omvendt også være ganske høj, når man ser på forløbet af den regulatoriske proces forud for ansøgningen, hvor selskabet bl.a. fik Breakthrough Therapy Designation.

Kontantandelen er uændret omkring 85%, og den svinger lidt i takt med porteføljens udsving.

Steen Albrechtsen

5aaed7e4af68f7ad4387

B29c7e544bf3311e4275

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Finanstilsynet søger økonom eller erhvervsjurist til kontoret for investorbeskyttelse
København
18-06-2021
København
18-06-2021
Ringkjøbing Landbobank søger medarbejder til bekæmpelse af hvidvask og operationel risiko
Ringkøbing
30-06-2021
Ringkøbing
30-06-2021
Økonomichef til Lolland Kommune
Maribo
11-08-2021
Maribo
11-08-2021
Kan du være faglig sparringspartner i skattespørgsmål, for stor energikoncern?
Svinninge
30-06-2021
Svinninge
30-06-2021
Handelsbanken søger Finansrådgiver til Transaction Banking Sales
Aarhus, Trekantområdet eller København
30-06-2021
Aarhus, Trekantområdet eller København
30-06-2021
Djurslands Bank søger en selvstændig og ansvarsbevidst controller
Grenaa
15-06-2021
Grenaa
15-06-2021
Advokat til Sydbank i Aabenraa
Aabenraa
20-06-2021
Aabenraa
20-06-2021
Business Controller til koncernøkonomistyring til energikoncern midt i en forandringsproces
Svinninge
21-06-2021
Svinninge
21-06-2021
Finance Business Partnere med kommercielt mindset søges til energikoncern midt i en forandringsproces
Svinninge, Virum, Haslev
30-06-2021
Svinninge, Virum, Haslev
30-06-2021

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]