Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Nordic Nanovector: forsinkelse på forsinkelse

Lars Hatholt

torsdag 03. februar 2022 kl. 12:00

Når det gælder Nordic Nanovector investeringscasen har vi tidligere udtrykt vores skepsis. En skepsis som primært bunder i en tvivl om Nordic Nanovector har det, der kræves, for at håndtere selskabets væsentligste aktiv, Betalutin. Patientrekrutteringen til Betalutin Paradigme studiet er blevet forsinket gang på gang med henvisning til Covid-19, og flere aktieemissioner med emissionen i sidste uge som den seneste har udvandet aktiens værdi betragteligt. Betalutin har potentiale, men som binær investeringscase er Nordic Nanovector kun for den risikovillige investor.

Kursudviklingen i Nordic Nanovector har været lidt overraskende til den positive side. Overraskende, fordi Betalutin studiet er blevet meget forsinket. I foråret 2020 forventede Nordic Nanovector således, at Betalutin Paradigme interim data ville være klar i løbet af 2. kvartal i 2021. Data herfra ville danne grundlag for det videre studieforløb, herunder valg af dosering. Det kom dog langt fra til at holde. Med Covid-19 pandemien som begrundelse er studiet blevet voldsomt forsinket. I regnskabsmeddelelsen for 3. kvartal 2021 forventede Nordic Nanovector udmelding af interim data i 1. halvår i år. Det er nu forud for meddelelsen om januars aktieemission udskudt til 2. halvår.

Endnu en emission
Forsinkelserne af Betalutin studiet har presset finanserne, så Nordic Nanovector igen har måttet hente ny kapital. I sidste uge hentede Nordic Nanovector ca. 250 mio. NOK via 17,9 mio. aktier til en tegningskurs på 14 NOK pr. aktie i en private placement. På en ekstraordinær generalforsamling 24. februar vil Nordic Nanovector søge accept om emission af yderligere 3,6 mio. aktier i en ”reparationsemission”, som dog kun bliver aktuel, hvis aktiekursen holder sig over 14 NOK. Emissionen skal give de mindre aktionærer (som ikke deltog i den rettede emission) mulighed for også at købe nye aktier til samme kurs (14 NOK). Fortsætter kursen på niveau under kursen, kan de små aktionærer blot købe aktier direkte i markedet for at kompensere for udvandingen fra den rettede emission.

Forløbet inkl. forsinkelser gør investeringscasen noget usikker, selvom Betalutin mod Non Hodgkins lymfom lymfekræften follikulært lymfom (FL) ser ud til at have potentiale. Betalutin har vist lovende takter i et tidligere studie i kombination med et CD-38 antistof. Stoffet har fordel af at være en éngangsbehandling i modsætning til f.eks. CD-20 antistofferne. Betalutin har derfor potentiale, især når det gælder det refraktære patientsegment, som ikke har fået gavn af behandling med andre lægemidler. FL-segmentet er svagt voksende og forventes at have en værdi på 11 mia. USD i 2025.

Flere konkurrenter
Der sker dog noget på konkurrentfronten i behandlingen af refraktære patienter med follikulært lymfom. Det gælder på det seneste f.eks. Epizyme med Tazverik (tazemetostat) med en ny virkningsmekanisme (EZH2 hæmmer), som solgte for 5 mio. USD i 3. kvartal 2021. Data har været gode med en behandlingseffekt på linje med Betalutins.

Også TG Therapeutics er en konkurrent med Ukoniq (umbralisib), som er en PI3K-delta hæmmer, der solgte for 4 mio. USD sidste år (7 måneder 2021). Ukoniqs effektdata er ikke på højde med de data på Betalutin, som vi har set indtil nu. TG Therapeutics skal dog ikke undervurderes, da Celgene i denne måned opgav at opnå endelig FDA godkendelse af PI3K hæmmeren Zydelig, bl.a med henvisning til konkurrencen fra Ukoniq. På trods af konkurrencen tyder det dog på, at Betalutin har muligheder i markedet.

Spørgsmålet er imidlertid, om Betalutin overhovedet når til markedet? Stoffet er radioaktivt og svært håndterbart logistisk pga. stoffets halveringstid. Der er ikke gode erfaringer med det eneste stof i den kategori på markedet, hvor Acrotech/Mundipharmas Zevalin ikke har været nogen stor succes i FL-behandling.

Interim data fra Betalutin Paradigme fase 2b studiet med 130 patienter i tredjevalgs behandling kan som sagt forventes i 2.halvår i år. Hvis data er positive, er der lagt op til, at Nordic Nanovector efterfølgende kan forsøge at få en godkendelse af Betalutin til behandling af patienter i den tidligere sygdomsfase.

Mulig hypeeffekt giver Spekulativt Køb
Betalutin har som indikeret stadig et stykke vej til markedet, og hvis produktet godkendes (estimeret 60 % sandsynlighed) kan salget meget vel vise sig skuffende. I første omgang vil aktiemarkedet fokusere på Paradigme studiet, og frem til udmelding af data kan der muligvis blive tale et forventningsdrevet kursløft (”hypeeffekten” frem til kurstriggere har dog været beskeden i de seneste 6 måneder pga. den generelt negative trend i biotekaktierne). Betalutin salget estimeres til 3 mia. NOK i 2030, og DCF nutidsværdien er 16.6 NOK pr aktie. DCF er reduceret betragteligt pga. udvandingseffekten fra aktieemissionerne, forsinkelsen af Betalutinstudiet og højere estimerede omkostninger. På trods af Betalutins potentiale er der forbehold. De tilbagevendende forsinkelser af Paradigme studiet skæmmer. Selskabets håndtering af problemerne med Covid-19 udfordringerne styrker ikke tilliden til, at Nordic Nanovector magter kommercialiseringen af Betalutin. Her ville det være en fordel med et partnerskab.

I september sidste år tiltrådte CEO Erik Skullerud, som har mange års erfaring med markedsføring i pharmaindustrien, så det er muligt, at han kan gøre en forskel. Sluttelig er det vigtigt at pointere, at den seneste kapitalindsprøjtning ikke rækker langt med en årlig burnrate på over 400 mio. NOK. Derfor skal selskabet nok allerede til næste år hente ny kapital. Anbefalingen fastholdes på SPEKULATIVT KØB trods de stramme finanser i forventning om, at der nu igen kigges henimod den vigtige dataudlæsning fra Paradigme studiet.

Lars Hatholt

Kurs på anbefalingstidspunkt: 13,4 NOK

Kursmål: 18 NOK (12 mdr.)

Analysedato: 25.januar 2022

Nordic Nanovector ligger også i Life Science Modelporteføljen, og bliver også efter behov omtalt i porteføljekommentaren.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Er du økonom, og drømmer du om at bidrage til et bedre sundhedsvæsen og være tæt på beslutningerne på en af landets største børne- og ungeafdelinger?
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank