Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Novo vækster igennem sine problemer

Morten Larsen

mandag 09. november 2020 kl. 18:01

Novo Nordisk

Novo havde opjusteret helårsforventningen allerede 8. oktober, og efterlod dermed 3. kvartalsregnskabet relativt blodfattig på nyheder. Men vi ser regnskabet bekræfte og understøtte den spirende optimisme vi har set fra selskabet i den senere tid, hvilket normalt er en god basis at bygge en aktiecase på – specielt når aktien ikke er aggressivt prissat. Vi fastholder både anbefaling og kursmål.

Novo leverede både 7% salgsog EBIT-vækst i 3. kvartal (lokal valuta), og år-til-dato er væksten også 7% på begge parametre. For hele 2020 forventer Novo 5-8% vækst i salg og EBIT (i lokal valuta), hvilket er en opjustering i forhold til de 3-6% salgsvækst og 2-5% EBIT-vækst, man havde stillet i udsigt efter halvårsregnskabet 6. august.

Kvartalet var drevet af en forbedret salgsvækst i International Operations, 10% i 3. kvartal vs. 7% for 1.-3. kvartal (i lokal valuta), samt en stærk og forbedret salgsvækst i den vigtige GLP-1 forretning (31% i 3. kvartal vs. 29% for 1.-3. kvartal, lokal valuta).

Vores nedslagspunkter i regnskabet
1) For GLP-1 forretningen så vi 82% vækst i Ozempic til 5,4 mia. DKK, hvilket klart overskygger og overgår nedgangen i den “gamle” Victoza-forretning på 7% til 4,7 mia. DKK.

2) Et af fremtidshåbene, pillen Rybelsus, formåede at sælge for 454 mio. DKK, hvilket var en spids under vores og aktiemarkedets forhåbninger (konsensus lå på 534 mio. DKK). Vi ser ikke dette som noget stort issue pt. grundet Covid-19, og da vi samtidig ser, at receptdata peger på, at lanceringen forløber mindst ligeså godt som den seneste store diabetes-pilleklasse-lancering (SGLT-2 klassen).

3) Novo formåede at levere et godt 3. kvartalsregnskab trods markant pris-modvind på insulinerne, hvor priserne i USA er nede 22% år-til-dato, hvilket har medført en 20% erosion af insulinomsætningen i USA for Novo.

Det er ikke positivt for selskabet Novo med faldende priser, men det er positivt for aktien, at Novo viser, at man kan vækste og overraske positivt trods et markant negativt tryk fra den gamle forretning. Og samtidig ser vi de faldende priser lette det politiske tryk i USA på Novo, hvor selskabet nu kan fremvise markant lavere priser for både politikere og forbrugere.

Kigger vi fremad ser vi en stigende diskussion omkring prissætningen af GLP-1 midlerne, men grundet denne produktklasses mindre størrelse, at disse mediciner ikke er lige så livsvigtig som insulin, og at disse produkter har en bedre innovationshøjde end insulinerne, ser vi denne diskussion som mere håndterbar for Novo.

Endelig registrerer vi, at Novo nævner et vist prispres på GLP-1’erne i regnskabet, noget som vi vil holde luppen rettet mod i fremtiden.

Aktiecasen ser fornuftig ud
Kigger vi på newsflowet ind i 2021, ser vi flere potentielt interessante drivere for aktien. Vi peger bl.a. på snarlige liraglutid data i alzheimers og initiering af hele 4 store fase 3 studier, der materielt kan flytte tyngden i Novos pipeline frem til et stadie, hvor aktiemarkedet historisk er begyndt at tilskrive det en egentlig aktiekursværdi.

Disse initieringer er
Insulin Icodeg (ugentligt insulin)
Kombination af AM833+semaglutid (fedme)
Semaglutid i fedtlever (NASH)
Ziltivekimab (aterosklerostisk hjertekar sygdom)

10% EPS-vækst i 2021
Aktiemarkedet ser Novo tjene ca. 18,1 DKK i EPS i 2020, stigende til ca. 19,8 DKK i 2021, og dermed handle til en 2021-P/E på ca. 22. Dette ser vi som forholdsmæssigt lavt, når man tager den strukturelle vækst i betragtning, en fin +2% dividende-profil, fine newsflow-triggers samt den underliggende forbedring i selskabet, hvor vi med stigende sindsro tør sige, at selskabet er ved at arbejde sig ud af de senere års problemer, f.eks. omkring insulinpriser i USA.
Vi fastholder vort kursmål på 475 DKK og anbefalingen KØB.

Morten Larsen

Kurs på anbefalingstidspunkt: 445 DKK

Kursmål: 475 DKK

Analysedato: 5. november 2020

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank