Life Science

Nyt uppercut til modelporteføljens afkast

Steen Albrechtsen

søndag 11. april 2021 kl. 18:26

Det har indtil videre ikke været nemt at være ØU Life Science Modelportefølje i år. Orphazyme leverede i påskeugen det seneste slag til afkastet og stillede sig op i rækken af enkeltcases, der har ramt porteføljen på det seneste. Det er der som sådan ikke noget at gøre ved. Vi justerer vores risiko løbende, men det betyder selvfølgelig ikke, at vi kan undgå at støde ind i tab.

Det er nærmest selve naturen i bioteksektoren, at de afkastmæssige udfaldsrum i nogle tilfælde bliver meget binære i sin natur. Indtil videre i år har det kun været negative udfald, der har ramt os, så vi håber, at 2. kvartal bliver bedre. Det byder i hvert fald på vigtige nyheder for flere positioner, som vi også omtalte sidst.

Modelporteføljen ligger nu 12,6% nede for året, mens de to benchmarks ligger med positive afkast på 1,4% henholdsvis 7%. Porteføljen har tabt næsten 40.000 DKK siden sidste opdatering, og her er det oplagt at udnævne én synder, mens der for resten af porteføljen mere er tale om ”gynger og karussellen” henover den mere stille påskeuge.

Vi har mange gange skrevet om Orphazyme, og i den korte påskeuge blev spændingen udløst for den ene af de 3 vigtige events, der var linet up i 1. halvår 2021. Det blev som nævnt en nitte og udløste et kursfald fra 78 DKK ved sidste opgørelse til 57 DKK ved denne opgørelse. Et kursfald som i absolutte tal koster porteføljen ca. 40.000 DKK eller omkring 3% på afkastet.

Det er i sig selv til at leve med, og man fristes til at konstatere, at hvor der handles der spildes. Lars Hatholt har opdateret på Orphazyme andetsteds i denne udgave, og det er tydeligt, at floppet med sIBM-indikationen ikke har gjort ALS fase 3 resultatet mindre vigtigt. Nu ser det ud til, at ALS kommer til at afgøre selskabets fremtid. Et flop betyder, at Orphazyme stort set kun har NPC-indikationen at bygge videre på, og livremmen skal snøres ind på omkostningssiden. NPC er heller ikke godkendt endnu, men sandsynligheden for en godkendelse i juni måned bør være ganske høj. Porteføljen har fortsat 2 lodsedler tilbage i Orphazyme, og vi sætter vores lid til, at de falder positivt ud, uden at vi dog af den grund vil satse yderligere i aktien. En vægt omkring 8% er mere end rigeligt, når udfaldet nu er så binært. Helt tilfældigt er det i det hele taget blevet de binære aktier, der har taget fokus i denne udgave af ugebrevet, og dermed også i Modelporteføljen. Det skyldes bl.a., at de vigtige binære events nærmer sig. Her tænker vi på Asarina, Xspray og Immunovia foruden Orphazyme.

Vi har fortsat tiltro til udfaldet, omend det også er tydeligt, at vi ligger med en lavere vægtning i Xspray og Asarina. Også her henviser vi til omtalen i denne udgave, hvor vi særligt her vil overveje at supplere i Xspray, når data fra det første af de tre bioækvivalensstudier er offentliggjort senere i denne måned. Muligvis allerede inden næste udgave. For Asarina er det endvidere væsentligt at nævne aktiens størrelse og likviditet, som betyder, at vi ikke ønsker en større eksponering, end det er tilfældet lige nu. Vi vil gerne kunne købe og sælge uden at påvirke aktiekursen – lige pt. er det nok ikke tilfældet, og derfor er vi meget varsomme med timingen af vort eventuelle salg af aktien. Investeringsgraden i porteføljen ligger fortsat omkring 85%, og vi har således 15% cash at sætte i spil. Noget vil sandsynligvis blive brugt til Nordic Nanovector, ligesom vi nok også skal reservere lidt kapital til at deltage i emissionen i Allarity Therapeutics. Allarity meddelte i øvrigt i denne uge, at man nu har indsendt en såkaldt premarket approval application (PMA) til FDA om at bruge DRP som en companion diagnostic til dovitinib. Vi bemærker i øvrigt, at selve dovitinib-ansøgningen er forsinket og udskudt til 2. halvår. Eksponeringen til både Nordic Nanovector og Allarity er ganske lav i porteføljen, og det er med fuldt overlæg, at vi endnu ikke har følt os trygge nok i investeringscasen og risikoprofilen til at øge i positionerne. Omvendt er vi som altid på udkig efter en salgsmulighed, hvis der skulle opstå spekulation i de to aktier – hvilket historisk har været tilfældet, omend det efterhånden er ved at være noget tid siden. Nordic Nanovectors reparationsemission udløber d. 9. april og med en aktuel kurs, der ligger næsten 10% over tegningskursen, vælger vi at udnytte muligheden for at tegne til kurs 22,75 NOK, medmindre aktien falder helt sammen i morgen fredag på sidstedagen.

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

SEGES søger specialist i ejendomsbeskatning
Aarhus
31-05-2021
Forsyningstilsynet søger analytisk økonom til udvikling, overvågning og regulering af elmarkederne
Frederiksværk
25-05-2021
SEGES søger Skattespecialist
Aarhus
31-05-2021
Orifarm Group A/S søger Finance Process Specialist
Odense
31-05-2021
Compliance Officer til Compliance i Sydbank
Aabenraa
16-05-2021
Obligationsanalytiker til Sydbank i Aabenraa
Aabenraa
21-05-2021
Sparekassen Kronjylland søger virksomhedsanalytiker
Randers
17-05-2021
Landbrug & Fødevarer søger CHEFØKONOM
København
20-05-2021
Kreditmedarbejder til bankens hovedkontor i Ringkøbing
Ringkøbing
31-05-2021
ATP søger leder med juridiske kompetencer til Udbetaling Danmark & helhedsorienteret kontrol
Hillerød
09-05-2021
SAGRO søger dygtig og topmotiveret skatte- og selskabsspecialist
Holstebro, Herning, Billund, Esbjerg
31-05-2021
Kreditanalytiker med fokus på creditscore til Sparekassen Kronjylland
Randers
17-05-2021
Finanstilsynet søger økonom til krisehåndtering
København
10-05-2021

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Aktuel artikelserie

Tax Governance

Virksomhedernes skattebetalinger er under stigende offentlig bevågenhed. En række spektakulære sager om skatteunddragelse har intensiveret offentlighedens opmærksomhed på ...

Andre artikelserier

Tax Governance
Den Danske Pensionssektor
Dansk Forsikringsmafia?
ESG & A.P. Møller-Mærsk
ESG investeringer og analyser
KlimaBarometer for Dansk Økonomi

Seneste nyt

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]