Life Science

Ocean-studiets data betyder usikkerhed for Oncopeptides

Lars Hatholt

tirsdag 08. juni 2021 kl. 11:37

Udfaldet af det kritiske Pepaxto (melflufen) Ocean studie var ikke helt som investorerne og Oncopeptides kunne håbe på. En af konklusionerne var, at data er ”ikke inferiøre” sammenlignet med den nuværende standardbehandling Pomalyst. Det taler for en FDA-godkendelse af Pepaxto til 3. valgs+ behandling, men spørgsmålet er imidlertid, om det rækker i et meget konkurrencebetonet marked. Det virker noget usikkert, men efter kurskorrektionen fastholder vi imidlertid anbefalingen Spekulativt Køb.

Svenske Oncopeptides’ Melflufen med varemærket Pepaxto blev i februar i år godkendt til behandling af patienter med multipelt myelom i kombination med dexamethason baseret på Horizon fase 3 studiets data. Godkendelsen dækker refraktære patienter, som har fået mindst fire forskellige medicinske behandlinger. Salget i første kvartal i år var på 19 mio. SEK, hvilket reelt set dækker over 2 ugers salg, da lanceringen skete medio marts ovenpå godkendelsen 26. februar. Salget for april blev ved samme lejlighed oplyst til 28 mio. SEK.

Konklusionen på de vigtige fase 3 data i det efterfølgende sammenlignende Ocean studie med Pomalyst peger i lidt forskellige retninger som vist i tabellen.

Der er indtil videre kun oplyst helt overordnede data, hvor en uafhængig komité konkluderer, at de kliniske data ikke godtgør, at melflufen er mere effektivt virkende end Pomalyst. Det står i modsætning til lægerne (investigatorerne), der har været involveret i studiet og vurderer, at melflufen har større behandlingseffekt end Pomalyst. Årsagen til forskellen i vurderingen skyldes primært, som vi har forstået det, forskel i kategorisering og vurdering af visse patientforløb, som får betydning for de statistiske parametre.

0a44a23d8ff7a4057e0f

Oncopeptides har endnu ikke detail-analyseret data på de underliggende patientprofiler, men de forventes klar i 3. kvartal i år. Resultaterne fra studiet tegner efter vores mening egentlig ikke så dårligt. På effektparametrene PFS (som vist i tabellen – Progression Free Survival), OS, ORR og DOR er data bedre end Pomalyst, og også bivirkningsprofilen tegner positivt i forhold Pomalyst.

Oncopeptides er for tiden i dialog med FDA vedrørende resultaterne, og det virker overvejende sandsynligt, at FDA godkender en udvidelse af melflufens godkendte indikation.

Større usikkerhed om kommercialiseringen
Når biotekselskaber bevæger sig ind senfase-udviklingsforløbet, øges fokus på kommercialiseringspotentialet. Oncopeptides tog en betydelig risiko med valget af et sammenlignende Ocean studie mellem Melflufen og Pomalyst.

Sammenlignende studier er generelt risikable, og det havde selvfølgelig været en fordel, hvis konklusionerne på data var mere entydigt positive. Spørgsmålet er, om data danner grundlag for, at Oncopeptides kan positionere sig i det tidligere patientbehandlingsforløb end nu. Det vil potentielt fordoble melflufens kommercielle potentiale i USA. Der er tale om et meget konkurrencebetonet marked med betydelig kompleksitet. Den kommende detaljerede analyse af Ocean-studiets data af bl.a. evt. sammenhænge imellem patientprofiler og behandlingseffekt kan dog få positiv betydning. Men som tingene stiller sig nu, virker det op ad bakke for et mindre biotekselskab som Oncopeptides uden partnerskaber at skulle konkurrere med f.eks. Brisol-Myers Squibb. Her vil BMS i markedsføringen af Pomalyst, som er det største lægemiddel indenfor multipelt myelom, utvivlsomt forsvare sig overfor konkurrencen fra melflufen med henvisning til, at melflufens behandlingsfordel sammenlignet med Pomalyst virker tvivlsom.

Havde melflufen været i hænderne på et mere ressourcestærkt selskab ville mulighederne være meget bedre – også i forhold til at finde ressourcer til at opbygge bredere kliniske data.
Genmabs partnerskab med Janssen har eksempelvis formentlig været afgørende for succesen med Darzalex. Oncopeptides’ Lighthouse kombinationsstudie med Darzalex/daratumumab er i gang og kan på sigt give et løft til melflufen-salget-

Fortsat Spekulativt Køb trods usikkerheden

Der er ikke væsentlige kurstriggere på den korte bane, hvor de vigtigste nu er udviklingen i Pepaxto-salget og udmeldingen af mere omfattende data og konklusioner på Ocean studiet i 3. kvartal i år.
Med de relativt høje driftsomkostninger kan aktiekursen ikke retfærdiggøres alene ved Papextos nuværende godkendelse i 4. valgs+ behandling i USA. Derfor er det afgørende for Oncopeptides’ succes og aktiekursens udvikling, at Pepaxto får adgang til større patientsegmenter via en udvidet FDA-mærkning af Pepaxto. Trods usikkerheden efter Ocean studiets data tegner det sandsynligt, at Oncopeptdes får grønt lys fra FDA i en tidligere behandlingslinje.

Estimaterne for de kommende år er behæftet med stor usikkerhed, og DCF nutidsværdien reduceres fra 209 SEK pr. aktie til 154 SEK pr. aktie som følge af de nedjusterede sandsynlighedskorrigerede melflufen estimater.
Pt. rækker det i lyset af aktiekursens seneste udvikling til en uændret Spekulativt Køb anbefaling med et 12 måneders kursmål på 130 SEK.

Lars Hatholt

Kurs på anbefalingstidspunkt: 98 SEK
Kursmål: 130 SEK
Analysedato: 1. juni 2021

Dc78b05c1aa9d7e25dca

Ee04a55180dd04111f33

16fdbfbbbbbb5b366e8f

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Økonomichef til Lolland Kommune
Maribo
11-08-2021
Maribo
11-08-2021
ESG Investment Specialist til BankInvests obligationsafdeling
København
30-06-2021
København
30-06-2021
Handelsbanken søger Finansrådgiver til Transaction Banking Sales
Aarhus, Trekantområdet eller København
30-06-2021
Aarhus, Trekantområdet eller København
30-06-2021
Djurslands Bank søger en selvstændig og ansvarsbevidst controller
Grenaa
15-06-2021
Grenaa
15-06-2021
Advokat til Sydbank i Aabenraa
Aabenraa
20-06-2021
Aabenraa
20-06-2021
Business Controller til koncernøkonomistyring til energikoncern midt i en forandringsproces
Svinninge
21-06-2021
Svinninge
21-06-2021
Kan du være faglig sparringspartner i skattespørgsmål, for stor energikoncern?
Svinninge
30-06-2021
Svinninge
30-06-2021
Finanstilsynet søger økonom eller erhvervsjurist til kontoret for investorbeskyttelse
København
18-06-2021
København
18-06-2021
Finance Business Partnere med kommercielt mindset søges til energikoncern midt i en forandringsproces
Svinninge, Virum, Haslev
30-06-2021
Svinninge, Virum, Haslev
30-06-2021
Ringkjøbing Landbobank søger medarbejder til bekæmpelse af hvidvask og operationel risiko
Ringkøbing
30-06-2021
Ringkøbing
30-06-2021

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]