Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Orphazyme synes skakmat, men virker som en korkprop

Lars Hatholt

mandag 13. september 2021 kl. 22:50

Den seneste kursudvikling i Orphazyme-aktien er mildt sagt usædvanlig med tanke på udviklingen i selskabets pipeline, hvor fejlslagne fase 3 studier og en afvist FDA-ansøgning har sat selskabet under gevaldigt pres. Selv efter en stor fyringsrunde forventes selskabets kassebeholdning minimal ved årets udgang, og det sætter pres på selskabet for at finde løsninger. Regulatoriske nyheder fra FDA og EMA i 4. kvartal kan dog hjælpe på det arbejde, men usikkerheden er særdeles høj.

Som vi beskrev i updaten i maj måned var selskabets sidste skud i bøssen godkendelse af selskabets eneste seriøst tilbageværende porteføljeaktiv arimoclomol i NPC-indikationen (Niemann-Pick Type C-disease) efter en række fejlslagne arimoclomol-studier. Det tidligere arimoclomol fase 2 NPC-studie pegede i den grad på en FDA-godkendelse. Ikke desto mindre modtog Orphazyme et CRL (complete response letter) fra FDA og dermed ingen FDA-godkendelse.

Det er tankevækkende, at da vi i maj i år sænkede anbefalingen til NEUTRAL efter det fejlslagne arimoclomol ALS studie, var aktiekursen 36 DKK. Siden da er aktiekursen ”kun” nede med 14 % frem til dagens kurs på 31 DKK, efter at det væsentligste aktiv er afvist af FDA. Derfor analogien med korkproppen.

Aktien har sågar været over kurs 50 DKK efter afvisningen, hvilket ser ud til at skyldes, at aktien nåede at blive en ”meme-stock” (hvor private investorer i samlet flok går ind i aktien for at presse eventuelle shortere), uden at det dog var på niveau med de mest kendte eksempler: GameStop, AMC, m.fl.

Den store repræsentation af private investorer er sandsynligvis også forklaringen på, at aktien i dag ligger overraskende højt i kursværdi den kritiske situation taget i betragtning.

Selskabets muligheder?
Hvor ligger så aktiemarkedets forhåbningerne til Orphazyme? Selskabet oplyste i regnskabsmeddelelsen for halvåret, at man restrukturerer selskabet med betydelige omkostningsbesparelser fra bl.a. afskedigelsen af 2/3 af de ansatte.

Derudover er der stadig en mulighed for en EU NPC-godkendelse af arimoclomol i kombination med miglustat. Da der er et stort behov for behandlingsmuligheder for NPC-behandling, kan en EU-godkendelse ikke udelukkes. EU-godkendelser er trods alt set før, hvor FDA har sagt nej til samme lægemiddel i samme indikation.

Orphazymes’ bestyrelse har efter FDA’s CRL set et salg af virksomheden som en mulighed. Spørgsmålet er imidlertid, om det er realistisk med ryggen mod muren? Og vejen frem som selvstændig virksomhed kræver ny kapital, da pengekassen er næsten tom og kun forventes at være på 50 mio. DKK ved årets udgang.

I forbindelse med 2. kvartalsmeddelelsens telefonkonference talte Orphazyme om muligheden for at hente ny kapital uden dog at konkretisere det. Det virker unægteligt op ad bakke, medmindre Orphazyme – mod alle odds – som minimum får arimoclomol-NPC godkendt i EU. Alle kort er altså på bordet mht. Orphazymes strategi, så selskabets ledelse er unægteligt udfordret.

Orphazymes mulighed for overlevelse som selvstændigt selskab hænger derfor i en tynd tråd. Opsummerende ser vi følgende ”betingelser” for Orphazymes overlevelse, som virker meget usikker:
• EU-godkendelse af arimoclomol NPC
• Dialog med FDA fører til ny farbar vej for arimoclomol til det amerikanske NPC-marked
• Selskabet får tilført ny kapital – og det haster

Mht. evt. EU-godkendelse får vi CHMP (EMA’s rådgivende komités) respons i 4. kvartal i år. Da der er tale om kombinationsbehandling med miglustat, hvor data har været gode, er en positiv anbefaling ikke usandsynlig.

Orphazyme er i dialog med FDA, og selskabet satser stadig på at opnå NPC-godkendelse af arimoclomol i USA. Der er pt. få detaljer om årsagen til FDA’s afvisning af en godkendelse. De såkaldte minutes fra FDA-responset om kravene og vejen til en evt. godkendelse kan forventes i november i år.

Mht. tilførsel af ny kapital finder vi det mest sandsynligt, at det sker i form af udenlandsk fremmedkapital.

Hvis ovenstående indfries, kan det skabe ny næring til optimismen i markedet. Men Orphazymes fremtid er selvsagt meget usikker, og der er en overhængende risiko for likvidation. Det skorter derfor ikke på udfordringer for Orphazymes næsten nytiltrådte CEO, som unægteligt er blevet kastet for løverne fra start af.

Den nuværende aktiekurs er helt løsrevet fra EXCEL-regnearkets værdiansættelse, og vi suspenderer derfor anbefalingen på aktien.

Lars Hatholt

Kurs på anbefalingstidspunkt 31 DKK
Kursmål Suspenderet
Analysedato 9. september 2021

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank