Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

PCI Biotechs aktie i voldsom nedtur

Lars Hatholt

fredag 20. november 2020 kl. 17:41

Siden vores salgsanbefaling i januar i år har denne noget særegne biotekaktie tabt mere end 50% og siden toppen medio juni mere end 70%. Aktien er et kapitel for sig i uforudsigelighed, da kursen ofte reagerer uforholdsmæssigt voldsomt på nyheder. Med endnu en forsinkelse af Release fase 3 studiet sænkes vores forventninger til, at PCI formår at få fimaCHEM på markedet med succes. Efter det kraftige kursfald ændres anbefalingen dog fra SÆLG til NEUTRAL på denne spekulativt betonede aktie, selvom det er vanskeligt at skimte lys for enden af tunnelen.

Udmeldinger om problemer med selskabets vigtige fima-CHEM fase 3 studie er kommet på stribe med en langsommere fremdrift end planlagt og med yderligere udskydelse af udsigten til interim data. I forbindelse med regnskabsmeddelelsen for 3. kvartal forklarer PCI udfordringerne ved komplikationer pga. covid-19. Selskabet arbejder i den forbindelse bl.a. på justeringer af patientprotokoller og satser nu på en forholdsvis større vægtning af patienter i Asien i det samlede studie.

Der går to år før udløsning af kurstrigger
Investorerne i PCI Biotech må fortsat væbne sig med tålmodighed. I regnskabsmeddelelsen forventer PCI nu at være klar med fimaCHEM interim fase 3 data i tidsrummet 2. halvår 2022 til 1. halvår 2023 mod tidligere medio 2022. Der er således op til næsten 1 år ekstra ventetid på den vigtigste kurstrigger, og uden udsigt til andre væsentlige nyheder, idet hovedparten af selskabets ressourcer koncentreres på fimaCHEM studiet.

Kapaciteten til udvikling af PCI’s øvrige teknologier blev desuden svækket efter at AstraZeneca i oktober i år besluttede sig for at forlade det prækliniske samarbejde om udviklingen af PCI’s fimaNAC teknologi. I september i år indgik PCI dog aftale med det hollandske selskab DCprime om udvikling af PCI’s cancer-vaccinations teknologi.

PCI kan komme finansielt i klemme
Den langsommelige fremdrift i fimaCHEM studiet betyder også, at selskabets finansielle beredskab på 210 mio. NOK kommer under pres og formentlig ikke rækker til at fuldende fimaCHEM studiet. Med et cash burn på ca. 75 mio. NOK/år skal PCI derfor nok ud og hente ny kapital og det tegner ikke helt nemt. Ultimo 2019 havde de 10 største aktionærer en ejerandel på 36% og var stort set alle baseret i Norge.

Onkologien er et område, hvor mange amerikanske biotekselskaber satser voldsomt. Det betyder at konkurrencen er hård på trods af behovet for nye lægemidler på området. Der er da også konkurrenter, hvor flere selskaber er aktive indenfor udviklingen af nye lægemidler imod galdegangskræft/ cholangio-carcinom. Det gælder f.eks. børsnoterede selskaber som Incyte, Lexicon, Exelixis og Agios.

I april godkendte FDA Incytes’ pemigatinib og Agios’ Tibsovo har vist lovende kliniske data i galdegangspatienter med den specielle IDH1 mutation. Kemoterapi er pt. den mest almindelige behandlingsform for galdegangskræft, så der er et klart behov for nye lægemidler.

Nedjustering af estimater
At covid-19 medfører problemer for PCI i afviklingen af Release studiet er for så vidt forståeligt. Men med den træghed i studiets fremdrift, der efterhånden har stået på igennem længere tid, vokser tvivlen om hvorvidt PCI formår at få fimaCHEM frem til markedet med rimelig succes. En evt. lancering af fimaCHEM synes nu først sandsynlig i 2024 og sandsynligheden for fimaCHEM succes nedjusteres med 10 procentpoint til 45% med en peak markedsandel på 25% mod tidligere 35% på det amerikanske marked. Modsat løftes estimatet på prisen pr. behandling i USA fra 75.000 USD til 100.000 USD.

Neutral anbefaling
Investorernes tålmodighed med PCI er blevet hårdt prøvet de seneste par år, hvor investeringscasen og i særdeleshed aktiekursen har antaget en stadig mere spekulativ karakter, hvilket vi også understregede i vores seneste omtale. Vi anbefaler derfor investorerne at tænke sig godt om før de sætter penge i aktien. Der er som nævnt udsigt til en ventetid på minimum ca. 2 år før den vigtigste kurstrigger udløses med Release studiets interim fase 3 data. Undervejs kan aktiekursen evt. blive positivt stimuleret af god fremdrift i Release studi-

et. Omvendt er yderligere forsinkelser af Release studiets interim fase 3 data langt fra usandsynlig. Derudover er det som sagt også meget tænkeligt, at PCI ser sig nødsaget til at hente ny kapital med en udvanding af aktionærerne. DCF fair-value nutidsværdien reduceres som følge af førnævnte estimatjusteringer fra 42 NOK til 27 NOK pr. aktie. At afstikke en 12 måneders målkurs virker aktuelt og med aktiens historik in mente, som næsten meningsløst. Vi sætter dog en målkurs på 30 NOK med en NEUTRAL anbefaling, som et udtryk for, at aktien med en markedsværdi i underkanten af 1 mia. NOK ikke længere virker så overvurderet som det var tilfældet tidligere i år, samtidig med at vi nok engang understreger aktiens meget spekulative natur, som for investor både kan ende meget givtigt og meget dyrt.

Lars Hatholt

 

Kurs på anbefalingstidspunkt: 25 NOK

Kursmål: 30 NOK

Analysedato: 17. november 2020

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Forretningsudvikler til Pension og Formue
Pension, Formue
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Midt- og Nordjylland
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Afdelingsdirektør for forretningsudvikling Private Banking
Private Banking
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Region hovedstaden og Sjælland
Regnskabsassistent til Pharma Nord
Region Syddanmark
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp
Region Hovedstaden
ØKONOMIMEDARBEJDER – Carlsbergfondet
Region Hovedstaden
Kontorchef for økonomi, analyse og kunder i Færdselsstyrelsen
Region H
DIGITALISERINGSCHEF – Muskelsvindfonden
Region H
Direktionskonsulent med flair for økonomi og udviklingsprojekter
Region Sjælland

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank