Life Science

ØU Life Science Porteføljen faldt med markedet

Steen Albrechtsen

søndag 28. februar 2021 kl. 9:11

Overordnet set fulgte Life science porteføljen med markedet ned i den seneste periode, og der var ikke væsentlige negative nyheder fra porteføljen. Vi er dog ikke voldsomt bekymrede for faldet på henved 50.000 DKK siden sidst, eller små 3 %. På den positive side tæller i øvrigt pæne kursstigninger til porteføljens mindste positioner.

Det er aldrig rart når en portefølje falder, men når man har et stærkt fokus på biotekaktier, er det i hovedreglen de store voldsomme dyk, der bør bekymre en, og ikke de mere kortsigtede fluktuationer. De store dyk vil som regel komme fra fejlede studier, fejlede godkendelsesansøgninger eller på ændrede forventninger til fremtiden. 

Vi har linet flere selskaber op i porteføljen, hvor 1. halvår 2021 kan blive særdeles afgørende. Det er f.eks. Orphazyme, som må forventes at aflægge 2 sæt meget vigtige kliniske data foruden afgørelsen på FDA-ansøgningen, som har PDUFA-dato i juni måned. Med 3 skud i bøssen forventer vi ikke, at det går vanvittigt galt i Orphazyme, omend vi selvfølgelig er indstillet på det værst tænkelige udfald. Det er en kalkuleret risiko, og dem må man tage, hvis man vil begå sig indenfor biotekinvesteringer. Og på det nuværende kursniveau er det et bet vi stadig gerne vil tage.

Det samme gælder for de næsten-kommercielle selskaber Immunovia og Xspray, som vi har omtalt en hel del gange her i kommentaren på det seneste. Her kan nyhedsstrømmen henover de næste 1-2-3 kvartaler også blive ganske afgørende for kursen, og de seneste 1-2 kvartaler viser med tydelighed, hvor galt det kan gå med kursen, når forventninger til fremtiden ændres – også selvom det i disse tilfælde ser ud som en overreaktion i vores øjne.

Asarina Pharma er et eksempel på et selskab med en næsten binær event lige foran sig. Selskabet vil aflægge vigtige data i 1. halvår fra fase 2a studiet med Sepranolone i menstruel migræne, og den mere præcise timing blev udlagt i torsdagens regnskab. Den sidste patient i det 164 patienter store studie er randomiseret d. 14. januar, og der kan forventes data i juni måned. Det kan blive knald eller fald for aktien, og det er vi positioneret til og indstillet på. Vi håber dog også som nævnt mange gange, at vi ser en spekulativ optur forud for data-fremlæggelsen. Det var tilfældet i foråret 2020, hvor Sepranolone fejlede og aktien faldt fra 45 SEK til under 10 SEK. Faldet kom efter en optur på næsten 100 % på under en måned forud for data.

Nordic Nanovector, som længe har været et kedeligt bekendtskab i porteføljen, aflagde regnskab i sidste uge, og det selskabs investeringscase er også ganske binær. Vi henviser til den mere uddybende analyse på side 4, og vil blot her nævne, at kursudviklingen i vores øjne tydeligt illustrerer det skifte i syn på aktien, der kan komme næsten ud af det blå.

Her er det fordi selskabet endelig har fået gang i indrulleringen af patienter i det vigtige Paradigme-studie, hvilket betyder, at de vigtige data endelig er indenfor rækkevidde. Indrulleringen har tidligere været meget skuffende, og det har gang på gang udskudt det forventede tidspunkt for færdiggørelse af studiet. Det har afholdt investorerne fra at gå ind i aktien og den meget spekulationsdrevne optur, som vi oprindeligt investerede ind i, er blevet udskudt indtil flere gange. Vi håber dog nu, at den kommer henover de næste 2-3 kvartaler, og at vi derigennem vil blive belønnet for vores tålmodighed.

Som vi også har nævnt mange gange, betyder det ikke nødvendigvis, at vi vil holde aktien hele vejen henover det forventede datapunkt. Det er en kalkuleret risiko at gøre det, og vi foretager naturligvis løbende den kalkulation afhængigt af kursudviklingen. På det nuværende niveau er det stadig et go herfra. Med kapitalrejsningen i denne uge er finansieringen også sikret henover datapunktet, og det er mindst ligeså vigtigt fra et investeringssynspunkt.

På den positive side så vi også en flot stigning til Allarity Therapeutics (tidl. Oncology Venture) i denne uge, som nok må anses for at være ganske spekulativ. Selskabet udsendte en fondsbørsmeddelelse, som ikke indeholdt voldsomt meget info. Den handlede dog om covid-19 og fortalte, at selskabets formentlig største aktiv Stenoparib også testes mod de kendte varianter eller mutationer af covid-19. Den store stigning på henved 100% skal nok ses som en funktion af aktiens langvarige deroute og af det potentiale, som aktien rummer på den mere spekulative side.

Vi mangler stadig for alvor bevis for, at selskabet formår at drive et produkt frem til kommercielt salg, og som følge heraf vægter aktien også ganske lidt i porteføljen. Trods den store ændring relativt set, mener vi dog, at bevægelsen i absolutte tal var for lille til at ”handle på” i porteføljen. Vi skal nok op omkring 2 SEK, førend vi vil overveje at skille os af med positionen. Stigningen viser, at der stadig er liv i aktien, og at de spekulative investorer ikke har glemt den. Der ligger stadig flere potentielle nyheder forude, som kan sparke nyt liv i aktien – selvfølgelig med covid-19 opdateringer som de muligvis væsentligste på helt kort sigt. På den negative side ligger det mulige salgspres fra selskabets finansieringsaftaler.

I dag torsdag har flere selskaber fra porteføljen aflagt regnskab, herunder Elekta, Cantargia, InDex Pharmaceuticals, Xspray Pharma og som nævnt Asarina Pharma. I næste udgave af ugebrevet vil vi kigge nærmere på regnskaberne her i modelporteføljekommentaren og i mere uddybende analyser. Derefter udestår der kun regnskaber fra Zealand og Orphazyme blandt de mere betydende selskaber i porteføljen.

Umiddelbart er det kun Elekta, der for alvor skiller sig ud med en negativ reaktion på omtrent 5%, som altså ikke fremgår af tabellen, der er opdateret med lukkekurser onsdag. Udover en mindre skuffelse på tallene var det store fokuspunkt nok, at Elekta, til trods for at der er tale om et 3. kvartalsregnskab, fortsat ikke ønsker at udstikke en guidance for helåret. Det synes noget mærkværdigt og i værste fald et tegn på, at visibiliteten er lav i forretningen her forud for regnskabsårets afslutning ultimo marts.

Der er ikke handlet i porteføljen siden sidst, og efter den seneste periodes fald ligger porteføljens kontantandel på ca. 13,5%. Afkastet år-til-dato ligger på -5,9%, mens de to benchmark er marginalt positive.

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Forretningsudvikler med erfaring indenfor fonds- og investeringsområdet
Ringkøbing
30-04-2021
Kreditmedarbejder til bankens hovedkontor i Ringkøbing
Ringkøbing
30-04-2021
Totalbanken A/S søger en Pensionsspecialist
Aarup
30-04-2021
Energinet søger Analysestærk økonom med talent for formidling
Fredericia
14-04-2021
Dansk Sygeplejeråd søger en erfaren økonomimedarbejder
København
18-04-2021
Frøs Sparekasse søger en ny skarp hvidvaskansvarlig
Syd- og Sønderjylland
30-04-2021
Finans

Survey med 700 svar: Nykredit bedst til realkredit, Jyske Realkredit dumper

Tema: Rating af realkreditinstitutter. Efter Jyske Realkredit i sidste års udgave af Økonomisk Ugebrevs Realkredit Rating toppede som landets bedste realkreditinstitut, har Nykredit/Totalkredit i år overtaget førertrøjen. Ekspert vurderer,…
Finans
Q1-regnskaber: Bankerne foran rekordfremgang i førstekvartalsregnskaber
Samfundsansvar
GF: GN Store Nords ledelse blev nedstemt om skattepolitik
Samfundsansvar
Danske investorer skal stemme om systemisk racisme i USA
Formue
Teknisk analyse af C25: Demant nærmer sig højeste kurs i 2½ år
Finans
Efter rivegilde: Pensionssektoren enig om regler for værdiansættelse af alternativer, offentliggøres om få dage
Formue
ØU Trader: Sådan investerer vi 50 mio. kr. Følg investeringsfondens handler på SMS realtime
Finans
Den danske solidariske realkredit-model ved at krakelere
Formue
Langers Skarpe: Nu kommer 1. kvartalsregnskaberne, og de bliver gode
Finans
Survey med 700 svar: Massivt ønske om elektroniske valg hos Forenet Kredit
Kultur
Boganmeldelse: Tag opgøret med den ufattelige rigdom til én procent
Kultur
Medieanmeldelse: Coronaen og de moderne mose-ofringer
Samfundsansvar
Finanssektoren gør samlet status over bidrag til grøn omstilling
Finans
Nationalbankens enegang: Alle andre gør det. Pres for at støtte danske papirer i kriseperioder
Ledelse
Analyse. Scandinavian Tobacco vil være modigere: Det er der brug for

Seneste nyt

Samfundsansvar
ESG-krav fra investorer giver analytikere mere arbejde
Formue
Langers Skarpe. Aktierne boomer: For godt til at være sandt?
Samfundsansvar
Stor krise i ekspert gruppe om taksonomi (Sustainable Finance)
Finans
Eksperter: Pensionssektorens unoterede aktier virker oppustede, hvad er danskernes pensionsopsparing egentlig værd?
Finans

Nationalbanken ejer aktier for 10 mia., gemmer sig bag lov fra 1936

Lars Rohde har i al ubemærkethed placeret godt 10 mia. kr. kroner i aktiemarkedet og 3 mia. kr. i erhvervsobligationer, viser den nye årsrapport. Banken vil dog ikke fortælle…

Aktuel artikelserie

Den Danske Pensionssektor

Hvad er danskernes pensionsopsparing egentlig værd? Når danskerne sparer op til pension gennem en aftale i ansættelsen eller

Andre artikelserier

Den Danske Pensionssektor
Dansk Forsikringsmafia?
ESG & A.P. Møller-Mærsk
ESG investeringer og analyser
KlimaBarometer for Dansk Økonomi
Sustainable Finance
Life Science
Analyse: En kindhest fra FDA; men også en mulig opjustering til Novo Nordisk
Finans
Polacks direktørstol i PFA varmere end nogensinde før jubilæum
Finans
Topholm: Grønt industrieventyr kan blive ufatteligt stort
Formue
Langers Skarpe: Så er der dømt aktierally
Formue
Stor analyse: Overvurderes Bavarian Nordics vaccinepotentiale?
Ledelse
CEO-skifte i Top 100 2021: Overraskende mange CEO-skift i turbulent coronaår, se oversigten
Ledelse
Her er Ugens overskrifter i ØU Ledelse Kasketforvirring: Formandens og CEO’ens roller flyder sammen
Samfundsansvar
Udkast til Taksonomi lækket – læs gennemgang her (Sustainable Finance)
Formue
Lav-vækst Rockwool værdiansættes som høj vækst
Formue
Investeringsfonden AktieUgebrevet Invest gav et afkast på 32% i 2020, i plus for 2021
Finans
Rating: Danske Bank generobrer position som bedst til Private Banking
Ledelse
Analyse Hartmann: Nu skal transformationen til vækstvirksomhed lykkes
Finans
Saxo Bank bider Nordnet i haserne – vil være størst i Danmark
Samfundsansvar
Akademikere fastholder milliardinvestering i oliesektoren

Seneste nyt

Finans
Pensionssektorens ESG-produkter bunder, investorer utålmodige
Samfundsansvar
Topdanmarks og Nykredits porteføljer har flest kontroverser

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Nye momsregler i forbindelse med fjernsalg til forbrugere
Iværksætter, virker dit virksomhedsnavn?
Ny svensk lov pålægger danske arbejdsgivere at betale skat i Sverige, hvis ansatte bosiddende i Sverige arbejder hjemmefra
Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]