Log ind
Log ind
Life Science

Flere opkøb i Life Science sektoren

Steen Albrechtsen

mandag 13. september 2021 kl. 23:01

Det nordiske indeks har været igennem endnu en relativt stille periode uden de store kursbevægelser – i hvert fald på det toneangivende danske marked, hvor indekset faldt 1 %. Faldet i det danske indeks var dog ikke nok til at trække det nordiske indeks i negativt terræn, for der var godt gang i det svenske indeks.

Det svenske indeks udmærker sig denne gang i Norden med en stigning på hele 4,5 %, og her er det oplagt at gå til det store svenske biopharmaselskab indenfor sjældne sygdomme, Swedish Orphan Biovitrum (SOBI), som er kommet i fokus ovenpå et købstilbud, der værdiansætter selskabet til ca. 70 mia. SEK og sender selskabet ind på 3. pladsen på denne udgaves top-10 med en stigning på 38,4 %.

Flere ting er bemærkelsesværdige ved tilbuddet. For det første lægger vi straks mærke til, at køberne ikke er direkte industrielle spillere, men i stedet er et partnerskab mellem en kapitalfond (Advent) og Singapores statslige investeringsfond (GIC).

Dernæst er det også lidt bemærkelsesværdigt, at aktien pt. i kurs 242 SEK handler et par % over købstilbuddet på 235 SEK. Det indikerer, at investorerne ser en lille mulighed for et overbud fra en anden aktør, selvom flere analytikere umiddelbart udelukker den mulighed. Man kan også vælge at se det som en logisk følgeslutning af, at en industriel spiller i form af et big pharma selskab burde kunne få mere ud af SOBI end 2 kapitalfonde, og dermed også burde kunne lægge et højere bud. Acceptperioden for tilbuddet løber i første omgang fra 22. september til 21. oktober.

Buddet ligger over vort seneste kursmål på 180 SEK og vor seneste DCF-værdi, hvilket indikerer, at det er et pænt købstilbud, hvor der næppe er meget mere at komme efter. Men det er selvsagt vigtigt at tilføje, at værdien af selskabets og dets pipeline i en budsituation er anderledes end i en standard situation med et stand alone selskab.

Også i USA har der været gang i opkøbene ovenpå Pfizers milliardopkøb af Trillium, som vi nævnte sidst. Trenden fortsætter med Kadmon Holdings som det seneste offer, efter at selskabet fik godkendt sit første lægemiddel tidligere i år. Byder er den franske mastodont Sanofi, som fortsætter opkøbsbølgen efter omstruktureringen sidste år. Sanofis bud på 9,5 USD (i alt 1,9 mia. USD) kommer med en præmie på ca. 80 % i forhold til kursen dagen før, og selvom det kan synes pænt, så er det værd at bemærke, at buddet ligger under Kadmons IPO-kurs på 12 USD fra 2016. Det understreger, at langsigtet investering i biotekselskaber ikke nødvendigvis er profitabelt, selvom selskabet skulle nå hele vejen i mål og få godkendt et lægemiddel.

top-10 listen ser vi også flere andre selskaber fra vort dækningsunivers, bl.a. Calliditas, Enorama og Biovica. Sidstnævnte, som steg 35,1 %, har tidligere i år præsenteret på en af vores investorkonferencer, og aktien steg sandsynligvis ovenpå selskabets kvartalsregnskab, som bl.a. viste, at man nu er ganske tæt på målstregen ift. at opnå den vigtige amerikanske godkendelse for selskabets brystkræft-test DiviTum@TKa. Om alt går vel, kan en mulig godkendelse ligge i slutningen af september.

bund-10 lægger vi mærke til PCI Biotech, som tager 1. pladsen med et fald på 34 % ovenpå halvårsrapporten, der bl.a. indeholdt en udskydelse af den forventede afrapportering af de vigtige data i det pivotale RELEASE-studie. Nok engang er der problemer med patientrekrutteringen, og ligesom vi har set det andre steder, får den seneste covid-bølge skylden. Data forventes nu i 2. halvår 2023, og da selskabet kun har finansiering til det næste års tid, skal der altså hentes yderligere kapital, FØR det vigtige value-inflection punkt nås. Det kan ikke undgå at blive en dyr fornøjelse, og det tog investorerne straks forskud på med det store kursfald.

Alligator Bioscience faldt 20,1 % ovenpå meddelelsen om, at man undersøger sine finansieringsmuligheder for at finansiere videreudvikling af selskabets lægemiddelkandidater og ikke vil udelukke en kapitalrejsning. Som vi ofte ser ved den slags meddelelser, reagerer investorerne hurtigt ved salgsknappen.

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Akademiker til Økonomistyring i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Økonomichef med ansvar for HR ARKEN Museum for Moderne Kunst
Udviklingsorienteret financial controller til Vejdirektoratet
Vendor Finance Manager til Danish Agro
Gorrissen Federspiel søger Compliance Seniorkonsulent – med primært fokus på forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering
Økonomichef til en vild kommune
Vi søger endnu en produktionsmedarbejder med opgaver inden for pension og særlig indlån
Dansk Sygeplejeråd søger erfaren økonomimedarbejder med flair for regnskabsprocessen fra A-Z
Formuerådgiver til Sparekassen Kronjylland
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Energinet søger Seniorøkonom til Energiøer
ARGO søger kulturbærende økonomichef
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: salg@ugebrev.dk
Jobannoncer: jobannoncer@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

I vores Nytårsudgave af Formue der udkommer d. 8. januar udpeger vi vores 10 vinderaktier for 2022. I denne særudgave får du dog meget mere end det.

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.
*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]