Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Sektorroationen fortsatte for fuld kraft

Steen Albrechtsen

lørdag 13. marts 2021 kl. 16:01

Trods et flot comeback siden lavpunktet i fredags, var der igen tilbagegang set over hele perioden. Den ramte nok engang især de mere rendyrkede indeks Nasdaq Biotech og det europæiske Next Biotech. Begge indeks fik med tilbagegangen på 5-6% stort set udraderet deres positive afkast år-til-dato.

Den omtalte sektorrotation bliver tydeligere, når man også ser på Nordic-40, som igen kunne præstere fremgang trods en svær periode for de finansielle markeder som helhed. Renteudviklingen satte sin spor i vækstaktierne, og til den kategori hører også ofte de mere risikofyldte biotekaktier, hvor en stor del af indtjeningen kommer længere ud i fremtiden. En generel risk-off tilgang plejer i særlig grad også at ramme biotek-sektoren hårdere end gennemsnittet, og det kan nok heller ikke udelukkes, at denne faktor også kan forklare en del af tilbagegangen.

Da ”panikken” var på sit højeste i fredags, var Nasdaq Biotech helt nede omkring toppen af det langvarige handelsinterval (ca. 4100 til 4500), der var gældende fra maj 2020 og helt frem til det stærke kursrally, der sluttede året. Et kursrally, der på lidt over 3 måneder løftede Nasdaq Biotech med henved 30% fra bunden den 30. oktober omkring 4.100 og frem til toppen i februar omkring indeks 5.400. Det ser ud til, at et niveau omkring 4.600 nu vil være bunden i det næste handelsinterval, men det afhænger naturligvis af, hvordan de øvrige markeder arter sig, for biotech-indekset går sjældent enegang, når markederne reagerer mere kraftigt end normalt.

På top/bund-10 lægger vi denne gang særligt mærke til de to 1. pladser, som Diamyd og Cantargia tager. Diamyd steg kraftigt i kølvandet på meddelelsen om en præsentation af opdaterede data fra deres fase 2 studie på en diabeteskonference. Cellink præsterede også en flot stigning efter fremlæggelsen af regnskab og dennes uges amerikanske opkøb. Cantargias fald er beskrevet lidt mere indgående under modelporteføljen.

Ny tabel
Vi tester denne gang en ny tabel, som vi påtænker at udvide bl.a. med forslag fra læserne. Tabellen viser kursudviklingen i de selskaber, der er noteret i USA, og som i særlig grad har relation til Norden. Dvs. i hovedreglen nordiske selskaber, som har valgt en hovednotering i USA, men f.eks. også et selskab som Enochian, der har en vis tilknytning (ikke mindst historisk og i del af aktionærkredsen) til Danmark, har fundet vej til tabellen. Vi vil meget gerne udvide tabellen, som også kan inkludere selskaber, der er noteret i andre lande end USA. Forslag kan sendes på [email protected] .

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Er du økonom, og drømmer du om at bidrage til et bedre sundhedsvæsen og være tæt på beslutningerne på en af landets største børne- og ungeafdelinger?
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank