Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

ALK-Abello: Covid-19 koster vækst nu, men understøtter casen

Morten Larsen

fredag 14. august 2020 kl. 17:18

Med en nedlukning af mange allergiklinikker i USA i 2. kvartal var corona-påvirkningen tydelig i ALKs regnskab for 2. kvartal, der bedst kan karakteriseres som afdæmpet men med en fin underliggende drift. Den langsigtede investeringscase udvikler sig fortsat rigtigt, og vi løfter vort kursmål.

ALK rapporterede et afdæmpet 2. kvartal, hvor omsætningen på 772 mio. DKK var ca. 1% under markedets forventninger. Til gengæld overraskede EBITDA endnu engang positivt og landede på 75 mio. DKK, klart over markedets forventning på 21 mio. DKK.

De væsentligste årsager til den forbedrede profitabilitet ligger i omkostningstilbageholdenhed og timing af R&D omkostninger i et kvartal, hvor ALK ligesom mange andre healthcare-selskaber oplevede problemer med indrullering af patienter til sine studier. I forhold til 2. kvartal 2019 steg EBITDA med ca. 51 mio. DKK, hvoraf ca. halvdelen af forbedringen kan henføres til timingen af R&D-omkostninger.

I den ordinære drift i 2. kvartal så vi dermed igen en fortsat forbedring af indtjeningsgraden med ca. 3 %-point. Den organiske vækst svækkedes i kvartalet og landede på nul procent (+5% i 1. halvår), hvilket primært blev drevet af -19% vækst i Nordamerika, hvor op imod halvdelen af de amerikanske allergiklinikker var Covid-19 nedlukket i kvartalet.

Den underliggende case ser forsat godt ud
Kigger vi på de parametre, som skal drive selskabet og aktien fremadrettet, ser vi en fortsat stærk udvikling i casen. Produktmixet forsatte sin hurtige flytning over mod tabletterne, der vækstede 25% i kvartalet, imens dråberne og de injicerbare produkter faldt 14%.

Tabletterne udgør nu 42% af ALKs omsætning mod 34% for et år siden. Vi ser denne kraftige forskydning i produktmixet som meget positiv for ALK, da det flytter markedet hen mod ALK-styrkepositioner og bør skubbe små lokale SCIT/SLIT-producenter uden en tabletportefølje ud af markedet og lede til kraftigt forbedrede indtjeningsmarginer.

Blandt de andre fokusområder vi kigger på, ser vi bl.a. at ALK i 2. kvartal formåede at bygge videre på den stærke vækst for den nyligt lancerede ITULUZAX træ-tablet. Endvidere ser ALKs ”indfangning” af patienter via udbygningen af onlineplatforme ud til at bære frugt, da man indtil videre har opnået en halv mio. downloads af appen KLARIFY og har formået at engagere og aktivere over 100.000 allergipatienter via platformene.

Opdateret guidance lover godt for 2. halvår og 2021
Trods nulvæksten i salget i 2. kvartal og dermed ”kun” ca. 5% vækst i 1. halvår, så fastholder ALK sin helårsguidance om en organisk vækst på 8-12%. Dog vurderer selskabet, at man trender henimod den lavere end af intervallet.

Kigger vi implicit på 2. halvår, fortæller ALK os dermed, at man sandsynligvis kigger efter en organisk vækst på mellem 10-15% – dvs. en kraftig øgning som endda ligger ud over selskabets egen vækstambition om +10% vækst p.a.

Timingen og størrelsen af efterspørgsels-tilbagekomsten er vanskelig at vurdere, men ALK ser ud til at kunne træde ud af 2020 på den høje vækstklinge. Og med et stærkt momentum ind i et år (2021) hvor specielt 1. halvår vil have et nemt sammenligningsgrundlag, og hvor udfasningen af de gamle produkter ser ud til at stilne af og dermed yderligere bidrage til profitabiliteten, da begynder vi at ane konturerne af et meget stærkt 2021.

Vi opjusterede anbefalingen i maj – ingen grund til at ændre på dette
Kigger vi på det store billede, ser vi en ALK-investeringscase, hvor 2. kvartalsregnskabet viser, at Covid-19 midlertidigt har taget noget af væksten ud af selskabet, men samtidig også styrket den langsigtede aktiecase. Den stærke værdi som tablet-porteføljen i forhold til personaliserede SCIT/SLIT-produkter skaber for patienter og læger er ganske enkelt blevet kraftigt forøget.

Kombinerer vi dette med et selskab med stærk intern drift og omkostningsstyring, høj eksekveringsrate på vækst og marginskabende projekter og en relativt uproblematisk konkurrencesituation, da ser vi stadig selskabet og aktien som stærkt positioneret for fremtiden.

Ultimo maj opjusterede vi anbefalingen til KØB med kursmål 2.000 DKK. Aktien er nu kørt forbi dette kursmål, men vi ser fortsat aktien som gunstig og bibeholder vores KØBSANBEFALING.

Vi hæver dog 12 måneders kursmålet til 2.350 DKK med baggrund i den generelle værdiansættelsesstigning for vækstende healthcare-selskaber samt den lavere risiko forbundet med ALK-casen efter et 2. kvartalsregnskab, der trods Covid-19 viser et selskab i stærk gænge.

Morten Larsen

Kurs på analysetidspunkt:  2.104 DKK
Kursmål (12 mdr.):  2.350 DKK
Analysedato:  12. august 2020

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank