Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Chr. hansen leverer lovet vækst

Steen Albrechtsen

fredag 01. februar 2019 kl. 16:04

1. kvartalsregnskabet fra Chr. Hansen levede op til egne udmeldinger med solid organisk vækst i omsætning og indtjening. Det eneste negative element er den fortsat meget høje værdiansættelse.

Chr. Hansens regnskab for 1. kvartal viste igen, at den organiske vækst er på skinner. Det blev til 10% organisk vækst, og den var pænt fordelt over de enkelte divisioner med 10% til den klart største division Food Cultures and Enzymes, som fortsat udgør 60% af koncernens samlede omsætning og derfor i stor grad er med til bestemme hele koncernens vækstniveau.

I den næststørste division Health & Nutrition var præstationen også flot med 17% organisk vækst til trods for at økonomien stadig er trængt hos mælkebønderne, hvilket påvirker væksten indenfor Animal Health. Det er dog udmeldingen, at væksten indenfor dette område vil øges henover året.

En enkelt skønhedsfejl var at finde i den mindste division Natural Colours, hvor man måtte justering forventningen til helåret fra 6-10% vækst til 6-9% pga. lavere råvarepriser. Her leverede første kvartal en organisk vækst på 6%, og der er således trods justeringen lagt op til en stigende vækst henover de kommende kvartaler.

Med væksten følger også skaleringsfordele, og indkøringen af den nye produktionskapacitet i Avedøre fortsætter også med at løfte marginen i Food Cultures and Enzymes. I 1. kvartal blev EBIT-marginen positivt påvirket med mere end 1 procentpoint, men det blev dog opvejet af konkrete strategiske investeringer i digitalisering, bioprotection og salgsstyrken.

På koncernniveau steg EBIT-marginen samlet set fra 25,4% til 26,3% og forventningen til helåret blev fastholdt på mindst 29,5%. Der ligger med andre ord en betydelig margin-forbedring i de resterende 3 kvartaler af regnskabsåret.

Forventningen til den organiske vækst for hel-året blev ikke overraskende fastholdt på 9-11%.

Estimater uændret
Konsensusestimaterne er uændret efter regnskabet, hvilket er helt i tråd med udviklingen de seneste mange måneder og er vidne om forretningens stabile vækst, som investorerne er villige til at betale dyrt for. Kigger man på EPS-estimaterne for både 2019 og 2020 har der kun været helt marginale negative justeringer, dvs. omkring 2% indenfor de seneste 6 mdr.

På kursmålssiden ligger konsensus omkring 600 kr. med 700 som det højeste og 445 som det laveste. Der er fortsat flest HOLD-anbefalinger og dernæst en klar overvægt af salgs-anbefalinger i forhold til den enlige købsanbefaling. Analytikerkorpset har ligesom os generelt svært ved at se potentiale i aktien – alene pga. værdiansættelsen. Selvom aktien efter de seneste måneders uro er kommet noget ned på jorden ift. topniveauet ved 700 kr. per aktie i oktober måned efter årsregnskabet, er værdiansættelsen stadig tårnhøj.

Chr. Hansen aktien handler til en forventet P/E-2019 på 41,7, hvilket er tæt på at være dobbelt så højt som medianen på 23 blandt peer-selskaberne. Selv en højt værdiansat aktie som Novozymes ligger kun lige over medianen.

Vi skrev sidst ved kurs 685, at potentialet var udtømt. Godt hjulpet af den efterfølgende generelle markedsuro viste det sig at holde stik. Vi tilføjede, at aktien igen ville være købsværdig omkring kurs 600 ved uændrede vækstudsigter. Det er der ikke gjort, men vi præciserer det til lige under kurs 600 kr., da de generelle værdiansættelser i markedet er lavere nu. Vi fastholder også synspunktet om, at aktien mere kortsigtet er købsværdig ifm. en skuffelse eller i forlængelse af en lidt sur aktieperiode. Vi fastholder vort hidtidige kursmål på 640 kr. som denne gang nås nedefra og ikke oppefra. I et scenarie med lidt mere vedvarende positiv stemning kan vi også sagtens se Chr. Hansen nå kurs 700 igen, hvilket er et niveau vi på kort sigt ser som et attraktivt salgsniveau.

Vi anerkender nemlig, at investorerne er mere end villige til at betale meget høje priser for stabil vækst – og det er præcis hvad investorerne får Chr. Hansen, hvor vækstudsigterne mange år frem lyder på omkring 10% årligt. Det er noget højere end flere af konkurrenterne, hvor f.eks. Novozymes har problemer med at fastholde en pæn en-cifret vækst.

CEO Mauricio Graber købte aktier direkte i markedet for 1,5 mio. kr. umiddelbart efter regnskabet, mens et bestyrelsesmedlem købte aktier for næsten ½ mio. kr.

Kurs på anbefalingstidspunkt: 621,00 kr
Kurstarget: 640 (6 mdr.)

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank