Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Coloplasts aktiekurs er 10% for høj

Bruno Japp

torsdag 23. maj 2019 kl. 17:12

Der var en vis usikkerhed omkring Coloplasts vækst efter 1. kvartal af 2018/19, men nu er vi nået halvvejs gennem det forskudte regnskabsår, og der begynder at tegne sig et tydeligere billede.

0fc32fc433a8e726ea2d

Coloplast fastholdt efter 1. kvartal forventningerne til hele 2018/19, og det gør man næsten også efter 2. kvartal. Den forventede organiske vækst i danske kroner opjusteres ganske vist fra intervallet 8-9% til ca. 9%, men eftersom forventningen til organisk vækst i lokal valuta er uændret ca. 8% skyldes justeringen ændringer i valutakurser og ikke en ændret forventning til den underliggende vækst.

Forventningerne til EBIT-margin er uændret ca. 31% (30-31% i lokal valuta), og det var et område, som gav anledning til en vis usikkerhed i forbindelse med 1. kvartal. Her lå EBIT-margin nemlig på 30,0%, og dermed under helårsforventningerne.

I 2. kvartal er EBIT-margin steget til 30,5%, og den udvikling medfører en stigning i bundlinjeresultatet på 11,2% i 2. kvartal i forhold til forrige år. Det skal ses i forhold til en bundlinjestigning på kun 5,4% efter 1. kvartal.

Korrigeres der for restruktureringsomkostninger på 27 mio. kr. i forbindelse med lukning af Coloplasts fabrik i Thisted er EBIT-margin efter halvdelen af regnskabsåret 30,6%, så helårsmålet på ca. 31% må betragtes som meget sandsynligt. Den store uenighed blandt analytikerne om værdiansættelsen af Coloplast-aktien efter 1. kvartal fortsætter imidlertid.

Blandt 18 analytikere siger 6 Stærkt køb, 6 Hold og 6 Stærkt salg. Som konkret eksempel har Danske Bank i maj sænket deres anbefaling til Sælg med kursmålet 650, mens Credit Suisse sætter kursmå-let 100 kr. højere ved kurs 750.

Vi anerkender Coloplasts gode 2. kvartal, og anser det for sandsynligt, at den positive udvikling i indtjeningen fortsætter i anden halvdel af regnskabsåret. Samtidig har selskabet et meget stærkt frit cash flow, som i 1. halvår nåede op på 1.004 kr. mod 811 mio. kr. i fjor. Det har givet grundlag for en ekstraordinær udbytteudbetaling på 5 kr/aktie. De positive forhold medfører en opjustering af vores kursmål fra Formue 08/2019 med 7% til 656. Men eftersom aktiekursen i mellemtiden er steget med 13% er afstanden mellem Coloplasts nøgletal og branchemedianerne nu blevet endnu større.

Selvom vi ser mere positivt på aktien end efter 1. kvartal, er vi altså blevet overhalet af et optimistisk marked, og vi kan ikke anbefale et køb af aktien ved den aktuelle kurs.

Børskurs på analysetidspunktet: 724,00 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 656,00

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank