Mandag 6. april opjusterede Ambu sine egne forventninger til helåret efter at have oplevet stærk efterspørgsel efter selskabets aScope produkter i kølvandet af COVID-19. De præliminære regnskabstal kom efter en flot udvikling for aktien henover marts-uroen, og bekræfter at Ambu er et af de Life Science-selskaber, der står til at få styrket sin forretning på både kort og langt sigt. Vi opjusterer vort langsigtede kursmål betydeligt efter et godt forløb.
For helåret (1/10-2019 til 30/9-2020) forventes nu en organisk omsætningsvækst på 26-30% (tidligere: 16-22%) drevet af et styksalg for aScoperne, som nu antages at ligger “over 1 mio” (tidligere: ca. 900.000). Endvidere suspenderer Ambu sin forventning til EBIT-marginen grundet manglende visibilitet (tidl. EBIT-margin før særlige poster på 12-14%). Selskabet fremhæver, at den øgede efterspørgsel på aScoper bør ses som en engangseffekt.
Vi ser flere stærke positive aspekter af denne opjustering for Ambus investeringscase. Vi vil bl.a. fremhæve:
1. Som markedsleder er det Ambu, der skal drive konverteringen fra flergangs-skoper til engangs-skoper. Flere af fordelene ved engangsprodukter kommer ekstra frem i nødsituationer, hvor der ikke er tid til eller mulighed for at rengøre de i forvejen alt for få tilgængelige flergangsskoper. Dvs. lægerne vil meget oftere kunne have et aScope til rådighed og være skker på at det er sterilt, så man undgår at overføre smitte mellem patienter. Når COVID-19 er overstået og læren skal drages, vil vi forvente, at lægerne i højere grad vil have lært Ambus aScoper at kende, og at sundhedssystemerne i stigende vil grad have indset det problematiske i at have flergangsskoper, som det primære endoskop.
2. Ambu opjusterer helårsforventningen til den organiske vækst med 8-10 %-point eller ca. 225-275 mio. DKK. Opjusteringen dækker over en lidt svagere ”kerneforretning” (dvs. typisk udstyr til elektive kirurgiske indgreb) men et stort antal ekstra solgte aScoper. Det repræsenterer en betydelig positiv forskydning i produktmixet imod høj-margin aScope salg. Selv med hårde antagelser omkring in-
krementale omkostninger i kvartalet til f.eks. yderligere, dyr luftfragt, m.m., så burde dette mersalget af aScope give Ambu op imod 100 mio. DKK ekstra på EBIT-niveau. Vi vurderer dog, at Ambu primært vil bruge dette ekstra råderum til at investere yderligere i at udvikle skop-forretningen og supply chain’en. Sekundært at lade en smule tilfalde aktionærerne i form af højere marginer i år.
3. De 313.000 solgte aScoper i 2. kvartal ligger ca. 100.000 over vort tidligere estimat, mens opjusteringen af helårsforventningen implicit ligger på 150.000-200.000 styk. Har vi samtidig i baghovedet, at de højere volumener primært er skabt i Europa, og derfor mest sandsynligt i sidste halvdel af kvartalet (kvartalsslut 31. marts), da er der kun få ekstra skoper, som skal sælges i regnskabsåret sidste to kvartaler for at nå guidance. Vores indtryk er, at Ambu har solgt kraftigt ud af sit lager, men med en skalerbar produktion, forventer vi, at Ambu har udstukket en helårsforventning, som man føler sig meget komfortabel med at kunne indfri. Med en sygdomsspredning der flytter sig over mod Ambus hovedmarked USA, og et sygdomstryk der må forventes – desværre – at ligge på et forhøjet niveau i den kommende tid i Europa, da ser vi en god mulighed for yderligere en Ambu opjustering. Indtil videre har Ambu skubbet EBIT-margin guidance til 2. kvartalsrapporten i maj, hvilket vil give selskabet én måneds ekstra visibilitet på udviklingen i markedet, førend man opdatererer forventningen til EBIT-marginen.
Påvirkning på aktiecasen
Alle selskaber bliver påvirket af COVID-19 i øjeblikket, og nogle mere end andre. Selv for et Ambu med medarbejdere over hele verden, vil epidemien komme helt ind i organisationen og påvirke medarbejdere med tætte kollegaer over hele verden. Men kigger vi på Ambu som aktie, ser vi aktien være unikt positioneret til at komme styrket ud af krisen. Som vi har fremhævet ved flere lejligheder er årsagen til strukturelt at eje Ambu aktien troen på konverteringen fra flergangskoper til engangsskoper. Og den konvertering må blive forstærket af COVID-19. Tror man på den case, da kan man forvente, at omsætningen mangedobles over de kommende år og det vil gøre en dyr aktie til en god investering.
Vi estimerer nu et nettoresultat på ca. 400 mio. DKK for indeværende helår, modsvarende en EPS på ca. 1,6 DKK eller en saftig P/E på ca. 125 ved en aktiekurs på 200 DKK.
Vi hæver vort kursmål til 250 DKK fra 175 DKK som en refleksion af den positive udvikling i selskabet og de forbedrede vækstudsigter de næste mange år.
Læs f.eks. mere om de strukturelle vækstudsigter i analysen fra september 2019 her .
Denne analyse blev publiseret første gang her i onlineuniverset på lifescience.ugebrev.dk onsdag d. 8. april 2020 med samtidig orientering til abonnenter via email. Har du ikke modtaget mailen eller ikke adgang til onlineuniverset kan du altid kontakte os eller bede om en ny adgangskode via linket nederst i udsendelsesmailen
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.