Life Science

Xspray Pharma har nået vores kursmål, men more to come

Morten Larsen

onsdag 05. august 2020 kl. 14:23

Xspray Pharma handler aktuelt i niveauet 230 SEK efter en stigning på ikke mindre end 250% på 3 måneder. Stigningen kommer især efter en kapitalmarkedsdag den 25. juni og meget positive analytikerkommentarer igennem perioden. Lige rundt om hjørnet ser vi frem til data fra bioækvivalens-studiet i august måned, samt en mulig partnerskabsaftale i løbet af efteråret på selskabets fremmeste produktkandidat HyNap-Dasa.

Kapitalmarkedsdag bragte fokus på aktierisici og en mulig partneraftale

Xspray afholdt kapitalmarkedsdag den 25. juni med fokus på

  • patentsituationen
  • et dybere dyk ned i forretningsmodellen
  • værdien af den tidligere del af produktporteføljen
  • potentialet i HyNap-Dasa.

For os var der to hovedbudskaber:

1) Xspray gjorde det meget klart for investorerne, at man bør forvente, at amerikanske Bristol Myers Squibb (BMS) anlægger patentretssag imod HyNap-Dasa, og at dette i værste fald (udover hvis Xspray taber sagen) kan koste 30 måneders ekstra i “straffeboksen”, hvor HyNap-Dasa ikke kan lanceres.

2) CEO Per Andersson kom med en interessant bemærkning på telefonkonferencen, hvor han sagde, hvad der svarer til “…nu er det jo måske ikke os, der skal forsvare os i en eventuel retssag”.

Dette fortæller os, at CEO’ens mindset er klart indstillet i retning af at tegne en partneraftale, som skubber retssagsrisikoen over på en partner. Samtidig linker vi kommentaren direkte til en tidligere kommentar om, at man allerede har etableret et datarum til eventuelle partnerkandidaters due diligence undersøgelser.

Det leder ind i en tidslinje-diskussion om hvornår en eventuel partnerskabsaftale kan annonceres. Med en mulig produkt-markedsintroduktion i 2021 nærmer vi os hastigt et optimalt tidspunkt for en aftale, såfremt partneren skal have tid til at klargøre og sætte sit tydelige aftryk på introduktionen. Vi ser Xspray afvente de kommende bioækvivalens-studiedata i august, førend man tidligst er klar til at underskrive en aftale.

Mulige scenarier for markedsintroduktion

Selskabets forretningsmodel er at prøve at komme på markedet og udnytte det vindue, der findes fra det primære substanspatents udløb, men inden de sekundære patenter udløber. For Xsprays primære projekt, HyNap-Dasa, vil dette vindue kunne udgøre op til ca. 5,5 år (fra december 2020 til september 2026).

Markedspotentialet i HyNap-Dasa vil være tæt korreleret med, hvor langt et tidsvindue HyNap-Dasa kan have for sig selv.

Vi ser følgende hovedscenarier for en potentiel markedsintroduktion:

  1. I august kommer data fra bioækvivalens- studiet der udgør en af hjørnestenene i en ansøgning om produktgodkendelse fra FDA. Vi ser risikoen for dårlige data som værende meget lille, men et negativt udfald vil være meget negativt for aktiecasen, da det vil stille spørgsmålstegn ved kernen i selskabet – nemlig teknologien.
  2. BMS vurderer, at man ikke kan holde HyNap-Dasa ude af markedet og produktet kan introduceres hurtigst muligt. Vi vurderer, at dette muliggør volumensalg fra 1. halvår 2020.
  3. BMS anlægger retssag og det igangsætter en obligatorisk 30 måneders neutralisering. Hvis Xspray formår at overbevise en dommer om, at man ikke krænker BMS patenter kan der lanceres indenfor de 30 måneder, ellers må Xspray vente til efter de 30 måneder og afvente resultatet af domstolens afgørelse.
  4. Xspray overbeviser BMS om at indgå en partneraftale på HyNap-Dasa, hvilket ser ud til at minimere BMS’ patentrisiko og samtidig give BMS mulighed for at konvertere Sprycel salg over til et HyNap-Dasa produkt, der både bringer længere patenter og produktdifferentieringsmuligheder.
  5. Såfremt BMS ikke tegner aftale med Xspray, ligger der adskillige generika selskaber Xspray kan søge at tegne aftale med.

Ovenstående scenarier tillader store udfaldsrum i værdien af HyNap-Dasa projektet. Vores hovedscenarie er, at bioækvivalens-studiet er positivt, og at Xspray tegner en aftale med et generikaselskab i løbet af efteråret 2020.

Vi ser potentielt endnu mere værdi for Xspray i at lave en aftale med BMS, da de kan lancere HyNap-Dasa som et ”forbedret Sprycel”, undgå retssagsomkostningen og forlænge livet for sin eksisterende Sprycel-forretning på 2,1 mia. USD globalt (ca. 8% af selskabets 2019 omsætning), som er den fjerde bedst sælgende medicin i BMS’ portefølje.

Vi bibeholder vores KØB, hæver kursmål til 300 SEK

Ved den nuværende kurs på 230 SEK, har selskabet en markedsværdi på ca. 3,8 mia SEK og havde per 30. juni ca. 137 mio. SEK i kassen. Sprycel omsatte for 300 mio. USD i Nordamerika i 1. kvartal og er således på vej mod ca. 1,2 mia. USD eller ca SEK 10,5 mia. i omsætning. Tager Xspray 50% markedsandel, efter ca. 30% prisreduktion og med en royalty rate på ca. 35 %, da kan Xspray stå til at modtage ca. 1,3 mia. SEK om året i en 3-5 årig periode.´

Antager vi, at Xspray modtager 1,3 mia. SEK om året i 4 år, og diskonterer tilbage med 10% og værdisætter rest-selskabet til 1,5 mia. SEK, da kommer vi til en fair value omkring 300 SEK per aktie.

Vi vurderer dog, at der kan være upside til vores estimater, specielt hvis BMS bliver partner. Endelig ser vi også en god mulig for at denne ”under-owned” og ”under-analysed” aktie overshooter på de mulige positive nyheder.

Med en markedsværdi på ca. 3,8 mia. SEK ser vi selskabet som middelmådigt attraktivt værdisat, når vi tager i betragtning, at selskabet i et realistisk scenarie kan kigge ind i 3-5 år med milliardindtægter, og 2 yderligere produktintroduktioner frem mod 2026, og med hvad vi betragter som en relativt beskeden risikoprofil. Kombinerer vi dette med en partnerskabsaftale som kurstrigger, vælger vi at hæve vores kursmål til 300 SEK fra 100 SEK.

Morten Larsen ejer aktier i Xspray

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Formue

ØU Trader: Porteføljen fortsætter opad, slutter ugen i + 36% i 2020

Økonomisk Ugebrevs Portefølje ligger for 2020 aktuelt med et afkast på 36,0% – mod Copenhagen Benchmark på 30,6%. Altså 5,4 procentpoint bedre end benchmark. Den sidste del af porteføljens…
Samfundsansvar
Nordisk pensionssektor en af de mest transparente i EU
Samfundsansvar
Usikkerhed om EU Green Deal gift for Rockwools potentiale
Samfundsansvar
Intelligent skideballe til erhvervslivets CSR-indsatser
Samfundsansvar
Klimaplan skaber tvivl om aftale med Aalborg Portland
Samfundsansvar
EU Ombudskvinde: Kommissionen fejlede ved at hyre BlackRock som ESG-rådgiver
Finans
Genetablerede KPMG kan snart være tilbage i dansk Big Four
Finans
Store revisionshuse får flere kunder, trods øget fravalg af revision
Finans
Ekspertforslag: Sådan undgås skæve værdier på pensionssektorens alternativer
Finans
Hvornår løber Waturus pengekasse tom?
Samfundsansvar
Regeringens udspil til Grøn Skatterefom
Finans
Parken høster stort skjult sommerhus-guldæg næste år
Samfundsansvar
Podcast fra P4: ØU-redaktør om ny database for kontroversielle investeringer
Formue
Langers Skarpe Aktietips: Nu skal man tænke både kortsigtet og langsigtet
Samfundsansvar
Nasdaq køber firma til afsløring af finansiel kriminalitet og hvidvask

Seneste nyt

Finans
Slemme røde tal i Vækstfondens ventureportefølje
Samfundsansvar
EU-strategi for vedvarende offshoreenergi
Ledelse
Andelen af kvindelige ledere vokser, men ikke i topledelsen
Samfundsansvar
Kun et dansk selskab på nyt Dow Jones Sustainability Index
Samfundsansvar

ATP skærper investeringsstrategi overfor kulindustri

ATP er én af seks danske investorer på den tyske NGO Urgewalds nyopdaterede Coal Exit List, som kortlægger store investorers exitpolitik fra kulinvesteringer. ATP strammede i foråret sin eksklusionspolitik…

Aktuel artikelserie

Trænger First North vækstbørsen til en opstramning?

Chefredaktør Morten W. Langer har i en artikelserie påpeget en stribe huller i NasdaqOMX’s arbejde med at skabe en dansk vækstbørs, investorerne kan have tillid til. Selskaber som Conferize og NPinvestor har fra start været baseret på ekstremt svage forretningsmodeller og overvurderede værdiansættelser. Aktuelt viser sagen om Waturu, at institutionen med Certified Advisors ikke fungerer godt nok, når det gælder sikring af fyldestgørende information til investorerne. Baggrunden for ØU’s fokus på First North er, at en velfungerende dansk vækstbørs er samfundsmæssig vigtig som formidler af risikovillig kapital til små vækstvirksomheder.

Andre artikelserier

Dilemmaer i det aktive ejerskab
Finansiering af den grønne omstilling
Sustainable Finance: Nye spilleregler for den finansielle sektor
Nye krav til bestyrelsen i kølvandet på Coronakrisen
Hvilke strategier sikrer den bedre performance under coronakrisen?
Den danske banksektors lange vej mod konsolidering?
Ledelse
Kapitalismen skal tæmmes, ikke slås ihjel
Formue
Børshandel startet i Huscompagniet: Emissionsbanker holder hånden under aktien
Samfundsansvar
Analyse: ESG ratings forvirrer investorer om reel bæredygtighed
Formue
Aktieanalyse: Spirende optimisme hos Novo Nordisk
Finans
Qudos: Aarhusianske finansfolk stod bag kæmpe forsikringskonkurs med milliardtab
Samfundsansvar
Investeringsdirektør i PFA: Med Joe Bidens valgsejr i USA vil den grønne transformation tage fart
Finans
Optræk til stærkt comeback til SAS, efter mere corona
Finans
HusCompagniet klemmer citronen med slap vækststrategi
Formue
S&P Future: Så kom startsignalet til det næste aktierally
Samfundsansvar
ATP kræver mere specifikke skattepolitikker af virksomheder
Formue
MSCI: Europæiske aktier har givet minus 5% i afkast i år, Danmark +30%
Samfundsansvar
Investorer opfordrer europæiske virksomheder til at vise ‘manglende’ klimaomkostninger
Samfundsansvar
Læger uden Grænser: Aftaler om vacciner skal lægges frem for offentligheden
Ledelse
En verden til forskel: 20 år med god selskabsledelse

Seneste nyt

Formue
Finanshus går mod uberbullish udsigt: “Reopning Rotation Story is bearish”
Formue
S&P Future står foran megastærkt aktierally – eller en flad udvikling med rotation

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

EU-Domstolen: TV2 skal betale ulovligheds­renter for statsstøtte
Har du styr på din prismarkedsføring til Black Friday?
Aftale på plads: Lagerbeskatning af løbende avancer for ejendomsselskaber indføres
Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Skriv til os på: [email protected]
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Sundkaj 125, 3. sal
Nordhavn 2150

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]
X