Life Science

Sommerens nyheder fra Bavarian, Bioporto og andre

Steen Albrechtsen

fredag 18. juni 2021 kl. 14:18

Vi kigger her i et lidt kortere format på, hvad vi kan forvente af nyheder for flere af de danske Life Science selskaber, der har tiltrukket sig fokus på det seneste. Det gælder bl.a. Bavarian Nordic, Bioporto og Virogates. Derudover kan man naturligvis ikke undgå at berøre de helt store C25-selskaber.

Bavarian Nordic skal levere vaccinefremskridt
Henover sommeren skal der komme nyt fra Bavarian Nordic, hvis man skal bevare håbet om at gennemføre et finansieret fase 3 studie. Der har været afholdt møder på Christiansborg, men det er indtil nu været ganske sparsomt med indikationer på, hvorhenne vi er i forløbet. Selskabet har også selv nævnt, at andre regeringer end den danske er i spil som sponsorer til et fase 3 studie.

Kursforløbet har været negativt de sidste par uger, og det ser ud til, at de mere utålmodige investorer er ved at melde sig ud af det corona-vaccine play, som har præget aktien i stor stil, siden vaccinesatsningen igen kom i fokus i foråret.

Bavarian Nordic forventer at levere de første data fra det hollandske fase 1/2 studie med vaccinen i 3. kvartal. Allerede i 2. kvartal forventer Bavarian Nordic selv at igangsætte et større fase 2 studie. Det er ikke sket endnu, og uret tikker i forhold til denne selvudmeldte deadline.

Vi fastholder indtil videre den mere spekulative købsanbefaling med kursmål på 350 DKK, men vi må også highlighte, at tiden går, og mulighederne (og værdien) svinder langsomt ind jo længere tid, der går, for der er ingen tvivl om, at der allerede nu er indbygget en anseelig værdi fra vaccineprojektet i aktiekursen allerede.

Ff71187ac9c500554a38

 

Tager Bioporto de afgørende skridt mod målstregen?
Bioporto er også et selskab vi vil holde lidt ekstra øje med henover sommeren, for selskabet er i stormvejr pt. Både CFO og CEO har indleveret deres opsigelse med få ugers mellemrum omkring 1. maj, og ultimo maj solgte bestyrelsesformanden en stor klump aktier efter mange års vedvarende ejerskab og køb i emissionerne.

Det enkelte indsidersalg kan altid have mange forskellige og mere eller mindre valide årsager. Indtil videre har vi kun en ganske sparsom udtalelse om at salget er sket af ”personlige årsager”. Til gengæld må man også antage, at der næppe er en stor og vigtig nyhed på vej lige rundt om hjørnet. Bioportos forsøg på at indtage USA og få godkendt NGAL-testen har været skuffelsernes holdeplads. Man kan faktisk gå omtrent 10 år tilbage og se, at emissionsprovenuer også dengang var rettet mod regulatoriske studier, fremskridt og godkendelse i USA. Det er som bekendt ikke sket endnu, og den seneste tidsplan her er, at man henover sommeren vil nå i mål med det pivotale studie af NGAL-testen til børn. Herefter vil man indlevere en De Novo 510(k) ansøgning om godkendelse.

Indenfor Bioportos anden satsning – gRAD covid-testen – er spørgsmålet, om selskabet ender med at komme for sent til covid-test festen? Der er fuld gang i vaccinationerne, og mange samfund er ved at genåbne.

Der har ikke været noget, der ligner et kommercielt gennembrud endnu til trods for, at man så sent som i oktober hentede henved 100 friske millioner hos investorerne i en fortegningsemission. Den seneste tidsplan indikerer, at de sidste kliniske resultater for selskabets gRAD-based point-of-care test for SARS-CoV-2 i samarbejde med universitet UC Davis vil blive fremlagt i 2. kvartal. Der er altså kun ganske få dage tilbage at løbe på, og det ser ud til, at der er en ny forsinkelse på vej i forhold til den forsinkelse, man allerede oplyste om ved pipeline-opdateringen i marts: If results support BioPorto’s laboratory findings, the Company will progress with plans to submit an Emergency Use Authorization (EUA) request with the FDA and a CE mark filing in Europe in the second quarter of 2021. Det virker ikke sandsynligt, at man skulle kunne nå at ansøge om både nødgodkendelse hos FDA og CE-godkendelse i Europa i 2. kvartal, når der ikke engang er data klar for testens effektivitet endnu. Blot til illustration kan vi slutte med at gengive, hvad man skrev i maj 2020 i 1. kvartalsrapporten omkring netop gRAD-testen, som skulle udmærke sig ved at levere testsvar indenfor 10 min. ”If successful, a test could be available in the second half of the year.

Sat på spidsen skal selskabet altså levere varen henover sommeren, hvis man skal bevare den sidste rest af troværdighed. Hvis man når i mål, følger den oftest svære proces, hvor de kommercielle drømme pludselig skal konverteres til reelt salg. Det har man ikke formået at gøre i Europa de sidste mange år, når det kommer til NGAL-testen. Skal man udelukkende dømme på historikken, er det svært at se Bioporto som en attraktiv investeringscase.

 

Virogates og covid-behandlingen
Virogates har i år gennemgået en flot kursudvikling, som ikke mindst har været understøttet af de fremskridt, som svenske SOBI har været med til at levere indenfor behandlingen af covid-19. Et græsk studie har vist ganske lovende resultater med SOBI’s Kineret (anakinra) i behandlingen af højrisiko-patienter med svære covid-infektioner. Virogates’ suPARnostic test har været brugt til at udvælge de patienter, der har skullet modtage behandling med Kineret i studiet. Den seneste udmelding er, at SOBI forventer at diskutere resultaterne med myndighederne henover sommeren, og august har i nogle sammenhænge været nævnt som et pejlemærke. Vi vil følge udviklingen henover sommeren, for selvom det direkte kommercielle aspekt for Virogates (i forhold til f.eks. ekstra salg af suPARnostic tests til covid-patientbehandlingen) er uklart og næppe stort, så viser kursudviklingen tydeligt, at udviklingen med Kineret er kurspåvirkende.

Det primære fokuspunkt for Virogates’ investeringscase er fortsat den kommercielle udrulning af suPARnostic, og her tæller antallet af hospitaler med rutinediagnostisk brug af testen som en ledende indikator for omsætningen. Selskabet forventer stadig at nå break-even med den nuværende kassebeholdning, men vi har her i ØU Life Science luftet muligheden for, at selskabet benytter den aktuelle kursstyrke til at hente ekstra penge til f.eks. at skrue op for salgsindsatsen og udnytte det momentum, som Kineret også kan være med til at skabe omkring suPAR.

Vor spekulative købsanbefaling fra maj sidste år har leveret flot. Den og kursmålet er nu under revision.

 

Chr. Hansen og høreapparaterne
Blandt de store selskaber i universet, har vi naturligvis fokus på Chr. Hansens regnskab for 3. kvartal, der er planlagt til 8. juli. Her skal selskabet vise, om man kan fastholde den organiske vækst i et svært sammenligningskvartal.

Et andet stort selskab er GN Store Nord, som først aflægger regnskab 19. august, men som altid kan man heller ikke afvise, at selskabet leverer præliminære resultater allerede kort tid efter 2. kvartals udløb. Ikke mindst hvis headset-divisionen fortsætter sin imponerende vækst og perlerække af opjusteringer. Genåbningens betydning for høreapparatdelen vil også tiltrække sig fokus – også i relation til de øvrige høreapparatselskaber. I særlig grad Demant i en dansk kontekst.

 

Steen Albrechtsen

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Andel søger financial controller til ledende energi- og fibernetkoncern med grønne visioner
Andel søger erfaren financial controller til ledende energi- og fibernetkoncern med grønne visioner
Ringkjøbing Landbobank søger medarbejder til produktion vedr. erhvervskundesager
Ambitiøs & digitalt interesseret medarbejder søges til Erhvervsministeriets departement i området for Samfundsøkonomi, konkurrenceevne & digitalisering
Vil du være med til at sikre fortsat tillid til års- og delårsrapporter fra de børsnoterede virksomheder og være en del af et knivskarpt fagligt miljø hos Erhvervsstyrelsen?
Analytikere til modeludvikling i Sydbank
Sparekassen Sjælland-Fynsøger IT-sikkerhedsansvarlig
Erhvervsministeriet søger Kontorchef til at sætte rammerne for fremtidens finansielle sektor (Genopslag)
Energinet søger Commercial Manager – Bred profil med international forhandlingserfaring
Energinet søger økonomer til elmarkedsudvikling og markedsdesign for energiøer
Portefølje Manager og Market Intelligence specialist, der kan skabe overblik
Økonomisk konsulent til spændende stilling i den centrale økonomifunktion i Stevns Kommune
Ringkjøbing Landbobank søger Producent til bankens Engrosafdeling
Forretningsudvikler med erfaring inden for fonds- og investeringsområdet til Ringkjøbing Landbobank
Fagligt stærk medarbejder til Økonomistyring i Skatteministeriet
Research Analyst hos Økonomisk Ugebrev
Redaktør søges til Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar
Ringkjøbing Landbobank søger medarbejder til Back Office Fonds på hovedkontoret i Ringkøbing
HORTEN søger ansvarsfuld og serviceminded sagsadministrator med flair for tal og proces
Trafikstyrelsen søger jurist til personcertificering indenfor luftfart
Administrativ medarbejder med speciale i erhverv til Sparekassen Sjælland-Fyn
Bls Capital Fondsmæglerselskab A/S søger Trader
Regnskabsmedarbejderer til nyoprettede stillinger i internt kontrolmiljø
ESG Investment Specialist til BankInvests obligationsafdeling
Økonomichef til Lolland Kommune

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]