Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Stilhed og stilstand i Modelporteføljen

Steen Albrechtsen

mandag 10. februar 2025 kl. 11:15

Life Science Modelportefølje

Modelporteføljen 01

Modelporteføljen har leveret et beskedent fald siden sidst på 0,3 % og ligger dermed lidt efter begge referenceindeks målt på afkastet siden nytår. Det kan være stilhed før stormen, for der har været ganske få nyheder fra selskaberne i porteføljen.

Siden sidst er der forbavsende få kursudsving i den tocifrede ende, hvilket vi ikke ser normalt. Det er faktisk kun Alligator, der med et fald på 80 % skiller sig markant ud. Faldet hænger sammen med den voldsomt udvandende fortegningsemission, der er skudt i gang, og som meget sandsynligt vi få aktiekursen til at falde helt ned omkring tegningskursen på 0,01 SEK, når emissionen er overstået, og de nytegnede aktier bliver ”frigivet”.

Det er også baggrunden for, at vi allerede kort efter, at tegningsretterne var fragået, solgte moderaktien til en kurs på 0,06 SEK forrige fredag. På det tidspunkt skal kursen nemlig alt andet lige ses i lyset af det samlede antal udestående aktier efter emissionen på op til 28 mia. aktier.

Dermed realiserede vi et betydeligt kurstab på 90 % og fik kun et provenu på 3.500 DKK i hånden. Selvom det var småpenge i forhold til hele porteføljen, så synes vi alligevel, det gav mening at sælge på kurs 0,06 SEK for sidenhen at kunne købe betydeligt tættere på tegningskursen 0,01 SEK. Endda er det formentlig også ganske sandsynligt at vi kan købe lidt flere aktier direkte i emission til kurs 0,01 SEK.

I første omgang har vi i tabellen ovenfor indført de 336.962 units, som vores aktiebeholdning gav ret til at tegne. Hver unit til 0,10 SEK består af 10 aktier, 10 tegningsoptioner TO 12 og 5 tegningsoptioner TO 13. Handlen med unitretter slutter den 7. februar, og tegningsperioden slutter 12. februar. Vi har, som det fremgår, tegnet for ca. 22.000 DKK og vil derudover indgive et ønske om at tegne for yderligere 20.000 DKK svarende til ca. 300.000 ekstra units.

Cantargia overraskede ved onsdag aften at meddele om fyringen af CEO Göran Forsberg, der har siddet på posten siden 2014, hvor selskabet var unoteret. En højst overraskende og naturligvis lidt bekymrende udmelding, for samarbejdet stopper med det samme, og CEO-arbejdet overtages på helt kort sigt af et bestyrelsesmedlem i samarbejde med formanden.

Fyringen kan i vores øjne formentlig kun indikere, at fremskridtet hen mod at sikre en partneraftale formentlig ikke er gået stærkt nok ift. bestyrelsens forventning. Den modsatte og meget optimistiske holdning (som vi tror meget lidt på) kan være, at CEO måske kan have stået i vejen for en større strategisk transaktion, som bestyrelsen ellers har set positivt på. Eller omvendt – at CEO er kommet med en mulig transaktion, som bestyrelsen ikke har set positivt på.

Meddelelsen giver ikke mange hints om den præcise årsag udover de almene og hyppigt forekommende floskler om, at selskabet er på vej ind i en ny fase (og dermed også fordrer en anden type leder, eller leder med andre kompetencer). Parentesen er vores tilføjelse, som ikke står direkte i meddelelsen fra Cantargia.

Vi vurderer, at afgangen ikke kan have noget med de kommende lungekræftdata at gøre, og derfor ser vi umiddelbart ikke grund til at paniksælge ovenpå meddelelsen, fordi vi heller ikke må glemme, hvor lav kursen er ovenpå fortegningsemissionen lige før jul. Der er stadig mulighed for, at vi ser en pæn spekulativ optur henover enten 1. eller 2. kvartal forud for datafremlæggelsen. CEO-fyringen skaber nogen usikkerhed og giver os i hvert fald ikke lyst til at øge yderligere på nuværende tidspunkt, hvor vi famler lidt i blinde om de reelle bagvedliggende årsager.

Lundbeck har været i ilden og fremlagt regnskab for 4. kvartal 2024. Salget for både de vigtige lægemidler Vyepti og Rexulti var til den lave side, og det gav indledningsvis (formentlig) anledning til et stort kursfald på næsten 10 %, men hen over dagen rettede aktien sig noget. Lundbeck kigger vi nærmere på i næste udgave af ØU Life Science for at finde en forklaring på udviklingen i både kurs og forretning. Det skal dog nævnes, at året var et rekordår, og at der er udsigt til endnu et rekordår i 2025 med fortsat vækst på top- og bundlinje. Som det ses af tabellen, ligger aktien faktisk omkring 10 % højere siden sidst trods regnskabsfaldet, hvilket også er med til at fortælle en historie om, at aktien måske var steget lidt meget nok på forhånd.

Camurus ligger marginalt bedre og har krydset 600 SEK igen. Selskabet offentliggjorde præliminære 2024-tal i sidste måned, og de lå helt i toppen af de hidtidige salgsforventninger. Særligt EBIT-resultatet var bedre, men da årsagen primært var udskudte lanceringsomkostninger, fordi man jo fik en FDA-afvisning i oktober, lægger vi derfor ikke stor vægt på den positive afvigelse udover at notere, at 2024 blev endnu et flot vækstår. Selskabet aflægger regnskab i næste uge d. 13. februar og udmelder forventninger til 2025 også.

Hansa Biopharma har ifølge oversigten ikke gjort det store væsen af sig med et lille plus på 2,8 % siden sidst. Det skyldes dog, at oversigten altid opdateres onsdag aften. Selskabet har aflagt regnskab torsdag morgen med et solidt kursfald på ca. 20 % til følge. Læs mere herom andetsteds i dagens udgave. Salget i 4. kvartal var skuffende, men vi hæfter os ved antallet af klinikker (114) der nu kan gennemføre en behandling med imlifidase. Det giver os fortsat mod på at afvente en mulig ketchup-effekt i salget, samtidig med at vi understreger, at det er udviklingen i USA, der er afgørende for vores håb om kursstigninger i år.

Genmab har som altid fremlagt salgstallene for Darzalex ifm. regnskabet fra Johnson & Johnson. Endnu et flot år med et globalt salg på 11,7 mia. USD, ligesom det også er værd at nævne Kesimpta-salgstallene fra Novartis, som også fortsætter deres fine udvikling. Novartis solgte for hele 950 mio. USD i 4. kvartal og er dermed ganske tæt på at opnå blockbuster-status på kvartalsbasis. Genmab aflægger 2024-regnskab i den kommende uge.

Vicore Pharma har fået fast track designation på sit lægemiddelprojekt buloxibutid i den førende indikation IPF. Fast track vægter ikke tungt i vores bog af de mulige designations fra de regulatoriske myndigheder.

Kandidatlisten

På kandidatlisten finder vi en række selskaber, der er interessante af mange forskellige årsager. Vi skal undervejs i løbet af året omtale dem nærmere, især hvis de bevæger sig tættere på en købsbeslutning. Ingen aktier er siden sidst rykket nærmere på en købsbeslutning.

Vi gentager her de aktier, vi nævnte sidst i vilkårlig rækkefølge. Det er selskaber som Biovica, GN Store Nord, Novo Nordisk, NNIT, FluoGuide/ Curasight, BioArctic, BioInvent International, Acarix, Diamyd, Episurf, Nanologica og de to danske selskaber noteret i USA: IO Biotech og Evaxion.

Steen Albrechtsen

Steen Albrechtsen og/eller dennes nærtstående ejer aktier i næsten alle aktier i Modelporteføljen.

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser.

Modelporteføljen 02

Modelporteføljen 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Controller med fokus på bæredygtighed til Koncernregnskab i Sampension
Region Hovedstaden
Sydbank søger Privatrådgiver til Kgs. Lyngby
Kgs. Lyngby
Senioranalytiker / Porteføljemanager til infrastrukturinvesteringer
Hellerup
Kommunikationschef til Københavns Professionshøjskole
København
Dyrenes Beskyttelse søger erfaren projektleder til kampagner
Søborg
Data Scientist til nyoprettet AI-afdeling i AP Pension
København
Privatrådgiver til Djursland Bank
Lystrup
Kommunikationschef til Hospitalsstaben, Aarhus Universitetshospital
Aarhus

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Køb Danmarks 100 Rigeste 2024
i lækker printudgave

Du kan købe den i 7Elevens kiosker eller bestille den hos [email protected] eller ved at ringe på +45 31323299.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank