Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Uændret modelportefølje, men stor nyhed efter deadline

Steen Albrechtsen

mandag 06. maj 2024 kl. 11:40

Life Science Modelportefølje

D. 3/5 2024 kom der en stor nyhed fra en af de mindre aktier i modelporteføljen, som medfører, at den principielt går fra at være en mulig salgskandidat til at være en mulig købskandidat. Derudover må vi konstatere, at det har det været en lidt nyhedsfattig periode siden sidst, men Modelporteføljen har holdt niveauet omkring 1 mio. DKK.

På overfladen er der ikke meget ændret siden sidst, idet porteføljeværdien ligger stort set uændret omkring millionen. Det modsvarer et afkast år-til-dato på 10,8 %, som er bedre end det brede Nordic-40 på 8,4 %, men noget under Nordic Health Care Index på 21,6 %.

På den positive side kan vi siden sidst notere, at de lidt større og mere kommercielle aktier egentlig har haft en pæn periode. Det er kommet uden egentlige nyheder, så det er nok mere et udtryk for, at aktierne havde korrigeret lige lovlig meget tidligere i april.

Det gælder f.eks. for Zealand Pharma, som har sneget sig over 600 DKK igen, og det gælder også for Calliditas, som ligger næsten 10 % højere i 110 SEK. Det er en aktiekurs, der i sig selv ikke er prangende, men naturligvis betydeligt bedre end kurs 100 SEK. Vi skal frem til næste uge, førend vi får 1. kvartalsregnskab fra Calliditas og kan se nærmere på, om selskabet vitterlig er godt på vej til break-even i år med rygvind fra den fulde FDA-godkendelse i december.

I næste uge får vi også regnskab fra Camurus, hvor vi også er spændte på at se de kommercielle fremskridt. Næste uge byder også på et regnskab fra Bavarian Nordic, der på det seneste har leveret lidt nyt på ordrefronten og også startet indsendelsen af FDA-ansøgningen på vaccinen mod chikungunya virus med det foreløbigt mere mundrette projektnavn CHIKV VLP. Ugen efter og umiddelbart før næste udgave af ØU Life Science følger regnskaber fra bl.a. Zealand og Lundbeck.

Næste uge bliver også interessant for InDex Pharmaceuticals, som med en stigning på 20 % siden sidst endelig er ved at nærme sig værdien af kassebeholdningen. Selskabet er ganske tæt på at præsentere fremtidsplanerne, som ser ud til at indeholde en bagdørsnotering af en ny aktivitet. Den forventes præsenteret inden den årlige generalforsamling i næste uge d. 7. maj. Selskabet har også opdateret på den forventede kassebeholdning ultimo 2. kvartal, og den ventes på 200 mio. SEK efter alle omkostninger. Det modsvarer meget præcist den aktuelle kurs på 0,38 SEK. Alt afhængig af, hvad den nye aktivitet bliver samt værdien af denne og af børskallen InDex, forventer vi meget snart at sælge positionen. Det blev bestemt ikke det bekendtskab vi havde håbet, men omvendt ligger aktien også nu betydeligt bedre end de 0,20-0,25 SEK, der var status, da selskabets fase 3 studie blev stoppet før tid i november sidste år.

Ascelia Pharma leverer gode data

Dagens største nyhed var helt sikkert torsdagens meddelelse fra Ascelia Pharma om, at man i det gen-vurderede fase 3 studie opnåede det primære endpoint. Meddelelsen kom overraskende hurtigt al den stund, at man tidligere havde tidsbestemt den til maj 2024 og sidenhen til første halvdel af maj. Dermed nåede vi aldrig helt at nå til en konklusion om at sælge den sidste halvdel af vor position før data-udlæsningen.

Vi har skrevet om overvejelserne et par gange, og det viste sig faktisk, at det ikke havde været risikoen værd at eje aktien hen over meddelelsen – slet ikke, hvis man forudsætter, at man havde solgt på 13-14 SEK i sidste eller forrige uge. Det var i hvert fald en anelse overraskende, at aktien kun kortvarigt efter meddelelsen kl. 11 d. 3/5 nåede op i kurs 17 SEK for derefter hurtigt at falde tilbage til 12-13 SEK sidst på eftermiddagen. Man behøver ikke at kigge langt tilbage i kurshistorikken for at få en idé om, hvad der kunne være sket med kursen, hvis fase 3 studiet ikke havde vist det forventede resultat. Her taler vi formentlig en meget lav encifret kurs.

Selskabet vil i næste uge tirsdag d. 7. maj kl. 14 præsentere data og fremtiden yderligere på en virtuel investordag med titlen ”Bringing Orviglance to Patients”. Det er klart, at der er et stykke vej til at indfri markedspotentialet, der i øvrigt nu er opjusteret til ca. 800 mio. USD, men med den aktuelle værdi på lidt over 400 mio. SEK er aktien pludselig blevet noget mere interessant at kigge på.

Nye aktier tegnet

Vi har opdateret tabellen med de ny aktier og tegningsoptioner i Alligator Bioscience, som samlet vægter 5,3 %. Aktien er gået betydeligt tilbage efter, at aktierne fra den lidet succesfulde fortegningsemission i sidste måned nu er givet helt fri og vekslet fra den midlertidige fondskode til moderaktien og TO 9’ere, som har en beskeden værdi. Selskabet har derudover meldt om fremskridt i samarbejdet med finske Orion.

Vi har som varslet sidst og som nævnt i den udsendte handelsmail d. 3/5 også valgt at udnytte Xspray Pharma TO 6’erne til kurs 40 SEK. Samtidig har vi justeret tabellen og sammenlagt alle Xspray positionerne inkl. de nytegnede aktier, som (indrømmet, en anelse prematurt) nu indgår i beholdningen på 1.498 stk. og en vægt på moderate 3,9 %.

Kontantbeholdning på 22 %

Med de nye Xspray- og Alligator-aktier inkluderet i tabellen er kontantbeholdningen nu ca. 22 %. Vi kigger stadig efter ny emner til porteføljen, og vi har som nævnt tidligere bl.a. øjnene rettet mod flere af testselskaberne, som både kursmæssigt og kommercielt har været en skuffelse længe. Det er selvsagt oprørte vande at svømme i, så derfor tænker vi os hellere en ekstra gang om, inden vi prøver at ramme den rette timing for et køb.

Med Ascelia Pharmas fase 3 data er det også pludselig blevet en mulig kandidat på købssiden fremfor salgssiden. Vi kigger også stadig med lange øjne på BioInvent, som synes at løbe lidt fra os, ligesom vi også har de kommende ugers regnskabsaktuelle selskaber på radaren.

Hold som altid øje med handelsmails, som udsendes hver gang vi handler.

Steen Albrechtsen

Modelportefølje 02

Modelportefølje 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank