Ugens grafik er denne gang ret simpel, men vi har den med, fordi den tæller som en god reminder om, hvor følsomt biotek-indeks er overfor ændringer i rente- og inflationsforventninger og det generelle markedshumør.
I det hele taget viser grafikken tydeligt, hvor meget biotek også påvirkes af den generelle risikovillighed hos investorerne. F.eks. er outflowet meget tydeligt omkring uroen i starten af august, hvor en periode med ellers stabilt inflow blev afbrudt med det samme, da risikovilligheden faldt på det generelle marked.
Grafikken viser på ugentlig basis om der har været inflow eller outflow af penge i ETF’en, som tracker XBI-indekset. Grønne bokse er inflow og røde bokse er outflow, og som det ses har der været et pænt inflow i 3. kvartal indtil nu, hvad der også er ved at være tydeligt på XBI’s kursgraf, hvor det ligner, at indekset samlet kræfter til ny optur. Bundene er i hvert fald blevet højere og højere, samtidig med toppene indtil nu har meget ens.
Top 10
Som en lille service har vi her i tabellen gengivet de aktuelt 10 største positioner i XBI ETF’en. Selvom vi bruger XBI som en proxy for udviklingen blandt de mindre og mellemstore biotekselskaber, så viser tabellen også, at de større selskaber er toneangivende i indekset.
Med en samlet vægt omkring 30 % vægter de 10 største aktier mere, end de gjorde tidligere, omend koncentrationen ikke er så kraftig som i NBI-indekset (Nasdaq Biotechnology).
Kilde: Bloomberg, JPM og https://x.com/paras_bio- tech/status/1830007654502064217/photo/1, hvor vi stødte på den første gang.
Steen Albrechtsen
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.