Life Science

Vigtig aktietrigger i juni for Asarina Pharma

Morten Larsen

søndag 11. april 2021 kl. 11:21

Asarina-aktien har holdt lav profil siden Fase IIb skuffelsen med Sepranolone i PDMM i april 2020, der kostede et voldsomt kursfald på 80% på dagen fra 42,5 til 8,5 SEK. Nu er næste afgørende datapunkt linet up lige rundt om hjørnet, men i modsætning til sidst har kursudviklingen indtil videre været noget mere afmålt, og det gør billedet anderledes end forud for sidste års PMDD-data.

Kigger vi fremad ser vi det betydende datapunkt allerede i juni 2021, hvor topline-data fra Mentruel Migræne (MM) studiet forventeligt fremlægges. Den sidste patient har sidste opfølgningsbesøg d. 20. april, og tillægger vi de estimerede 6-8 uger til dataindsamling, -validering, unblinding, beregninger, etc., så ser det ganske validt ud, at selskabet selv guider, at data er klar til offentliggørelse i juni 2021.

Også i juni 2021 forventer vi opstart af Fase IIa studiet i Tourettes Syndrom (TS) med første patientindsprøjtning i august 2021.

Den fulde årsrapport giver få hints
Der har været lidt stille på nyhedsfronten, og vi må derfor ty til den nylige fulde årsrapport for en mere bred status på selskabet. I regnskabet noterer vi følgende
• Asarina har vist flere datapunkter på det seneste, heriblandt prækliniske data samt tox data i børn for TS. Data har generelt været supporterende for selskabets fokus på Sepranolone og Allopregnalone.
• Den sidste patient i MM Fase IIa blev indrulleret i studiet i januar og har sidste opfølgning i april 2021. Det de-risker muligheden for yderligere tidsforsinkelse i studiet og sætter en vigtig milepæl op i horisonten, som nævnt indledningsvis.
• Asarina viste et operativt resultat for 2020 på -81 mio. SEK, og havde per 31. december 51,5 mio. SEK i kassen. I 4. kvartal leverede Asarina et operativt resultat på -23,6 mio. SEK, af hvilket R&D udgjorde 18,9 mio. og med fortsat mange lukke-omkostninger til det fejlslagne PMDD- studie. Selskabet bekræfter, at man har likvider nok til at færdiggøre de to Fase IIa studier i MM og TS.

Ordvalgene fra selskabet er interessante. Vi noterer os, at CEO Peter Nordkild i 2020 årsrapporten vælger at betone visse vinkler i selskabets investeringscase mere end andre.

Vi ser et selskab som siden skuffelsen med Sepranolone i PMDD i april 2020 har haft et noget uklart fremtidsfokus. I årsrapporten vælger CEO som det første at betone sin tro på den kliniske relevans af Allopregnalone (som hoved compoundet Sepranolone er målrettet mod). CEO kunne have stillet sig bag Sepranolone, men vælger i stedet at stille sig endnu mere tydeligt bag sit target. I vores øjne en indikation af usikkerhed om Sepranolone. Ordvalgene og strukturen i årsrapporten indikerer et stærkere fokus på Tourettes Syndrom over Menstruel Migræne. TS virker som havende en mere interessant kommerciel profil end MM, men med tanke på, at selskabet indenfor kort tid afrapporterer de vigtige Fase IIa data i MM, er opprioriteringen af TS notérbar.

Vores syn på aktien
Asarina ligner et selskab i dødvande, hvor de vigtige MM og TS-data er afgørende for, om der er en fremtid at bygge videre på. Dette afspejles også i aktiekursen, hvor markedsværdien på ca. 133 mio. SEK indikerer en yderst beskeden ”Tech-value” (markedsværdi minus pengekassen) på ca. 80 mio. SEK. Det er yderst beskedent for et selskab med to Fase II projekter og en markant position indenfor et underbelyst medicinsk område.

Selvom set-uppet for selskabet Asarina er svagt, bl.a. grundet en begrænset kassebeholdning, ser vi gode muligheder for, at aktien kan fungere på den korte bane. Vi peger på den lave tech-value, som viser, at aktiemarkedet kan overraskes positivt af Fase IIa MM data i juni, og at barren er sat lavt for aktien forud for disse data.

Gående ind i Fase IIa dataene er vores “game plan”, at vi ser gode muligheder for, at Asarina kan fortsætte med at vise, at Sepranolone er et sikkert produkt, og at antallet af patienter (158 patienter) og studiedesignet (herunder en protokolændring foranlediget af PMDD-studiets data) peger i retning af at nogle effektsignaler burde kunne findes og drive en konklusion om at videre udvikling kan retfærdiggøres. Vi fastholder vores Købsanbefaling med et kursmål på 15 SEK, og peger på at juni-dataene ser ud til at blive meget afgørende for, om der er et selskab at bygge videre på. Vi ser lavt satte forventninger gående ind i data, og i det lys et markant andet risk-reward forhold end ved samme tid sidste år forud for PMDD-data.

Det betyder bestemt ikke, at aktien er risikofri eller at udfaldet ikke er binært, men det ser ud til, at vi har en langt mere afbalanceret markedsforventning, som kan give anledning til en pæn upside, hvis data er gode (nok).

Morten Larsen

 

Analysedato: 6. april 2021

Kursmål: 15 SEK

Kurs på anbefalingstidspunkt: 7,10 SEK

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

SEGES søger specialist i ejendomsbeskatning
Aarhus
31-05-2021
Forsyningstilsynet søger analytisk økonom til udvikling, overvågning og regulering af elmarkederne
Frederiksværk
25-05-2021
SEGES søger Skattespecialist
Aarhus
31-05-2021
Sparekassen Kronjylland søger virksomhedsanalytiker
Randers
17-05-2021
Landbrug & Fødevarer søger CHEFØKONOM
København
20-05-2021
Kreditmedarbejder til bankens hovedkontor i Ringkøbing
Ringkøbing
31-05-2021
Orifarm Group A/S søger Finance Process Specialist
Odense
31-05-2021
Compliance Officer til Compliance i Sydbank
Aabenraa
16-05-2021
Obligationsanalytiker til Sydbank i Aabenraa
Aabenraa
21-05-2021
SAGRO søger dygtig og topmotiveret skatte- og selskabsspecialist
Holstebro, Herning, Billund, Esbjerg
31-05-2021
ATP søger leder med juridiske kompetencer til Udbetaling Danmark & helhedsorienteret kontrol
Hillerød
09-05-2021
Kreditanalytiker med fokus på creditscore til Sparekassen Kronjylland
Randers
17-05-2021
Finanstilsynet søger økonom til krisehåndtering
København
10-05-2021

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Aktuel artikelserie

Tax Governance

Virksomhedernes skattebetalinger er under stigende offentlig bevågenhed. En række spektakulære sager om skatteunddragelse har intensiveret offentlighedens opmærksomhed på ...

Andre artikelserier

Tax Governance
Den Danske Pensionssektor
Dansk Forsikringsmafia?
ESG & A.P. Møller-Mærsk
ESG investeringer og analyser
KlimaBarometer for Dansk Økonomi

Seneste nyt

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]