Life Science

Zealand Pharma: Kurstriggere nærmer sig

Lars Hatholt

mandag 13. september 2021 kl. 22:43

Siden vores seneste update på Zealand Pharma med anbefalingen Neutral har aktiekursen stort set ligget uændret. Vi ser primært Zealand investeringscasen som langsigtet, men da flere kurstriggere nærmer sig, løfter vi nu anbefalingen fra Neutral til KØB og hæver også kursmålet.

Zegalogue (dasiglucagon) mod for lavt blodsukker hos diabetikere er blevet lanceret på det amerikanske marked. Pris og tilskudsordninger er på plads for alle diabetikere, dvs. både patienter med en kommerciel forsikringsordning og patienter omfattet af de offentlige sygesikringsordninger Medicare og Medicaid. Guidance for helåret i Zealands nylige 2. kvartalsregnskab var uændret og vores estimater fastholdes.

Nu nærmer vi os udmeldingen af flere kurstriggere. Det gælder bl.a. nye data fra dasiglucagon fase 3 studiet i CHI (medfødt hyperinsulinisme hos børn) hos de yngste børn i år. Efter det ikke overbevisende resultat fra det første dasiglucagon CHI fase 3 studie sidste år med ældre børn er det mere usikkert, om CHI indikationen får FDA godkendelse. Da det primære kliniske endemål i det nye studie er en reduktion i intravenøs insulin, er der dog en vis sandsynlighed for et positivt udfald i studiet. Vi ser det som ret sandsynligt, at en evt. FDA- godkendelse bliver med en begrænset label og dermed et beskedent indtjeningspotentiale i en i forvejen lille indikation.

FDA har for nylig tildelt den eftertragtede Breakthrough Therapy Designation til en konkurrent indenfor CHI, og det underbygger, at der et udækket behov, og at myndighederne har øjne på området.

Fedme-data i november tiltrækker fokus
Mere interessant bliver licenspartneren Boehringer Ingelheims data på GLP-1-glucagon dual-acting peptid-agonisten BI 456906, selvom det er tidlige data. Vi får fase 1b 16 ugers vægttab-data i november i år.

Selvom Zealand får en begrænset andel i indtægterne fra et evt. fremtidigt salg, skal data nok fange markedets interesse. Det er en potentiel blockbuster indenfor et område, hvor Novo Nordisk har haft stor succes med lanceringen af det sammenlignelige produkt GLP-1 analogen Wegovy (semaglutide). BI 456906 fase 2 fedmedata forventes i 3. kvartal næste år. På de øvrige BI 456906 indikationer – diabetes type 2 og NASH – kan vi forvente udmelding af fase 2 data i henholdsvis 4. kvartal i år og 1. kvartal 2023 fra Boehringer Ingelheim.

M.h.t. glepaglutide, som vi ser som den vigtigste value driver, får vi EASE-SBS1 fase 3 data i 2022. Efter de gode fase 2 data er det meget sandsynligt (estimat 70 %), at fase 3 data falder positivt ud. Fase 3 studiet er placebokontrolleret med to behandlingsarme med henholdsvis 2 gange ugentligt og én gang ugentlig dosering. Det primære mål er en reduktion i det ugentlige parenterale indtag (næringsvæske via venekateter).

Det bliver også interessant, når samarbejdspartneren Bionic leverer fase 3 data på tokammer-pumpen til behandling af type 1 diabetikere i 2022. Bionics aftale med FDA om studiedesignet er endelig faldet på plads. Det primære kliniske endemål er kontrol af blodsukker (A1C) med to-kammer (insulin/dasiglucagon) pumpen, som sammenlignes med behandling med ét-kammer pumpen kun med insulin. Kravet for succes er ”superiority”, uden at Zealand dog siger noget nærmere om, hvad det kræver. I fase 2 studiet var gennemsnitstiden med for lavt blodsukker (70mg/dl) med to-kammerpumpen 2,4 % med 3,6 % for ét-kammer pumpen. Hvis fase 3 effektdata er på samme niveau i fase 3 studiet, er spørgsmålet, om den forbedring vil være tilstrækkelig til kommerciel succes. Zealands indtjeningsmuligheder i projektet skal dog ikke undervurderes med udsigten til 1 million brugere af pumper alene på det amerikanske marked i 2030. Pumpen vægter 18 % i vores sum of the parts værdiansættelse (se tabel).

Langsigtet investeringscase
Zealand er nu et fuldt integreret biotekselskab med kommerciel organisation og en velafbalanceret projektportefølje, som kombinerer senfaseprojekter og flere lovende projekter i tidlig fase. Det er ikke sandsynligt, at Zegalogues salgskurve overrasker voldsomt positivt, og derfor ser vi primært investeringscasen som langsigtet og for den tålmodige investor.

Glepaglutide ser vi som nævnt som den største valuedriver. På den mellemlange bane er samarbejdet med Boehringer Ingelheim en dark horse mht. kursudviklingen. Hvis et eller flere af fedme, NASH og diabetes type 2 BI 456906 projekterne viser fremskridt, tegner det til et markant løft i Zealands værdiansættelse. NASH er imidlertid en vanskelig indikation med mange fejlslagne forsøg, og konkurrencen på området er voldsom, hvor flere big pharma selskaber har intensiveret aktiviteten; det gælder bl.a. Gilead, Novartis og AbbVie.

Anbefaling løftes til KØB
Med Zegalogue i den tidlige kommercialiseringsfase er Zealand aktien forventningsdrevet med de kommende pipelinenyheder i fokus. Med DCF nutidsværdien 262 DKK og en P/S-multipel for 2024 på 4,2 er værdiansættelsen ikke udfordrende, og da kurstriggerne nærmer sig i horisonten, løftes anbefalingen fra Neutral til KØB. 12 måneders kursmålet hæves til 250 DKK mod tidligere 220 DKK.

Lars Hatholt

Analysedato 8. september 2021
Kurs på anbefalingstidspunkt: 202 DKK
Kursmål (12 måneder): 250 DKK

Lars Hatholt og/eller nærtstående ejer aktier i Zealand Pharma

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Afdelingsleder til nøglerolle inden for økonomistyring i Vejdirektoratet
Wonderful Copenhagen søger en dygtig business controller
Finanstilsynet søger Teamleder til kontor på kapitalmarkedsområdet – prospektområdet
Nysgerrig kollega søges til tilsyn med pengeinstitutter
Pensam søger udviklingsorienteret økonom til product management
Direktør for Job og Økonomi Favrskov Kommune
Dansk Energi søger konsulent til at arbejde med den grønne omstilling
International shipping company seeks ambitious Group Financial Controller
Økonom søges til EjendomDanmark
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Finansiel Stabilitet søger ny kollega til afdelingen Kredit og Interne Advokater
Finansiel Stabilitet søger dygtig og engageret økonom
To dygtige akademikere søges til spændende økonomiopgaver vedrørende de videregående uddannelsesinstitutioner
Senior Financial Controller til Sparekassen Sjælland-Fyn
Socialtilsyn Syd søger en konsulent med stærk økonomisk forståelse
Student til Forhandlingsafdelingen i Dansk Sygeplejeråd
Ergoterapeutforeningen søger teamleder til økonomi
Regnskabschef i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Ny kollega til stærkt regnskabsteam i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Nationalbanken søger sektionschef for international økonomi, relationer & strategi
Business analyst til myndighedsrapporterings-teamet
Energinet søger Finansiel Business Partner til Koncernøkonomi
Udviklingsorienteret talknuser til håndtering af driftsbudgetter for det danske el-net
Professionel leder med strategisk overblik og økonomisk indsigt
Kalundborg Kommune søger Teamleder til Team løn, ejendomsskat og opkrævning (LEO)

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]