Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind

Amerikanske regionalbanker står igen til øretæver på børsen

MarketWire

torsdag 11. maj 2023 kl. 13:51

En række af de pressede amerikanske regionalbankers aktier ligger igen til stryg, når børsen i New York åbner senere torsdag, hvor den negative tendens er intensiveret efter indlånstal fra Pacwest Bancorp.

Los Angeles-baserede Pacwest Bancorp har meddelt, at bankens indlån faldt med 9,5 pct. i løbet af ugen, der sluttede 5. maj, hvor det meste af nedgangen indtraf den 4. og 5. maj efter at banken den. 3. maj meddelte, at den overvejer sine strategiske muligheder.

Banken har finansieret faldet i indlån med tilgængelig likviditet på balancen, og yderligere fremhæves det, at den har til hensigt at afslutte sit tidligere annoncerede strategiske aktivsalg i andet kvartal for at forbedre likviditeten og dets kapitalforhold.

Per 10. maj var den umiddelbart tilgængelige likviditet på 15 mia. dollar.

Pacwest-aktien indikeres 21,1 pct. lavere i 4,80 dollar i det amerikanske formarked sammenlignet med et niveau på 29 dollar i starten af marts før regionalbankkrisen begyndte.

Det skaber også bekymringer for en anden af de pressede banker Western Alliance Bancorp., der torsdag indikeres 7,6 pct. lavere i 25,39 dollar.

De regionale banker har stort set over en kam været under stort pres efter kollapset af Silicon Valley Bank og Signature Bank. Investorerne har været nervøse over de penge, der er blevet taget ud af de mindre banker af kunderne, og det har føjet til bekymringer over generel ustabilitet i sektoren.

Bekymringer om et længerevarende pres i form af stigende finansieringsomkostninger og potentielle regulatoriske stramninger har også tynget banksektoren.

I marts måtte Silvergate Bank, Silicon Valley bank og Signature Bank alle opgive at fortsætte deres bankvirksomhed. Silvergate Banks afvikling blev besluttet af ejerne selv, mens Silicon Valley bank og Signature Bank begge blev overtaget af de amerikanske bankmyndigheder.

I sidste uge blev First Republic Bank desuden købt af JPMorgan Chase, efter at banken i weekenden inden var blevet overtaget af de amerikanske bankmyndigheder.

.\\˙ MarketWire

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank