Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Samfundsansvar

CO2 kvotemarked fortsætter den opadgående trend

Joachim Kattrup

onsdag 02. december 2020 kl. 15:56

Prisstigningerne fortsætter på kvotemarkedet. Det europæiske CO2 -kvotemarked fortsatte den opadgående tendens i sidste uge, skriver EnergiDanmark i Ugefokus for uge 49.

Koldere vejr, højere råvarepriser og udskudte auktioner er blandt årsagerne. På det europæiske CO2 -kvotemarked har vi set en stabilt opadgående tendens i mere end en måned nu, og denne udvikling fortsatte i sidste uge.

Mandag oversteg prisen på en kvote for første gang i næsten tre måneder 29 EUR/t, og markedet er dermed steget med mere end 20 % i løbet af november, efter at en ny eskalering af coronakrisen i løbet af november blev overskygget af nye og mere bullish signaler. Europa har oplevet et klart ændret vejrbillede i løbet af den seneste uge.

Temperaturerne er faldet, og prognoserne peger på, at kulden fortsætter som minimum et stykke ind i december. I Tyskland, der er EU’s største CO2 -udleder, ventes temperaturerne de kommende 10 dage at ligge godt 2 grader under sæsonnormalen, og et tilsvarende billede gør sig gældende i andre vest- og centraleuropæiske lande, ligesom vindproduktionen ventes lav.

Disse vejrforhold medfører stigende kvotepriser, da forbruget af fossile brændsler stiger. De internationale råvarepriser er da også steget mærkbart den seneste tid. Kulprisen nåede mandag således op i knap 61 dollars, det højeste prisleje siden februar, og dermed også siden coronakrisen for alvor fik greb om verden. Gas- og oliepriser er også steget og ligger begge på det højeste niveau i flere måneder, og denne udvikling understøtter stigningerne på kvotemarkedet.

Nyheden om, at EU-Kommissionen har valgt at udskyde kvoteauktionerne for 2021 foreløbig til indtil videre februar, og udsigterne til, at den franske kernekraftsektor bliver plaget af mange nedlukninger den kommende vinter, har også givet luft til kvotemarkedet.

Alt i alt står vi altså nu i en situation, hvor markedet kan være på vej tilbage mod 30 EUR/t-prislejet. Alt dette afhænger dog fortsat af, om det kolde vejr fortsætter, om optimismen omkring en kommende vaccine mod coronavirus kan opretholdes, og om råvarepriserne kan undgå at falde efter den seneste måneds stigninger.

https://www.energidanmark.dk/media/5432/fokus-49-2020_dk.pdf?utm_source=Energi+Danmark+Nyhedsbrev&utm_campaign=3caa0422f8-Fokus_27_2019_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_d9716624aa-3caa0422f8-191562235&ct=t(Fokus_21_2019_COPY_01)

[postviewcount]

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Udløber snart
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Samfundsansvar

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank