Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Zealand trækker modelporteføljen op, mens benchmark falder

Steen Albrechtsen

mandag 26. juni 2023 kl. 11:40

Zealand Pharma rider videre på fedmebølgen med positive amylin-data

Modelporteføljen 01Der har siden sidst været fremdrift til modelporteføljen, som nu er tæt på at være i plus for året igen. I samme periode er de to referenceindeks gået tilbage, så det har været gode 14 dage for modelporteføljen, som endda ved sidste uges målepunkt (onsdag) nåede i plus for året med +2,7 %. Lige rundt om hjørnet venter en afgørende nyhed for en af modelporteføljens positioner.

Den generelle nedgang på finansmarkederne den seneste uges tid slugte imidlertid den gevinst. Modelporteføljen kan dog stadig notere en fremgang på ca. 1 % siden sidst, mens de to referenceindeks er gået ca. 2 procentpoint tilbage. Alt i alt en overperformance på ca. 3 %.

Der er sket eller på vej til at ske en hel del i porteføljen i disse tider.

Ser vi på afkastet er det Nordic Nanovector, der er eksploderet i kurs og er fordoblet på kort tid. Der er helt klart gået spekulation i kursen, og vi prøver uændret at finde et godt tidspunkt at komme ud. Vægten i porteføljen er 0,4 %, så reelt betyder det ikke det store, om vi kan komme ud på 2,20 eller 3,00 NOK. Det vigtigste for os er at komme ud og få afsluttet det dårlige kapitel i Modelporteføljens historie.

Derudover kan vi på den positive afkastside notere os, at Zealand Pharma igen er steget pænt og igen flirter med en kurs på 270-280 DKK, som er tæt på toppen fra sidst. Det har været småt med nyheder, så det er igen selskabets fedme-projekter, som vi mener tiltrækker fokus hos investorerne. Forventeligt er der snart nyt på den front fra partneren Boehringer-Ingelheim, som sidder med det mest fremskredne projekt. Her er der mulige uddybende fase 2 data i spil eller igangsættelsen af et fase 3 studie, som også vil udløse en milepælsbetaling til Zealand Pharma på formentlig et pænt 2-cifret millionbeløb i EUR.

For Modelporteføljens nyeste tilføjelse, Alligator Bioscience, har det været en kort men pæn ejerperiode indtil nu, selvom aktien er faldet noget tilbage fra toppen tæt på 0,80 SEK. Den top blev nået dagen inden alle de nye aktier fra emissionen blev lagt over i den originale fondskode og dermed reelt frigivet. Aktien er siden faldet noget tilbage, men vi ser frem til præsentationen af opdaterede fase 2 pancreas data i den kommende uge, som potentielt kan være stærkt kurspåvirkende. Her henviser vi til analysen af Alligator Bioscience, offentliggjort på Ugebrev.dk i dag. Alligator ligger pt. med en stigning på 6,6 % og vægter 4,3 %.

Camurus har også leveret en pæn stigning siden sidst, efter at man kunne rapportere om gode fase 3 data fra ACROINNOVA 1 studiet med CAM2029 i den sjældne sygdom akromegali. Både primære og det vigtigste sekundære endpoints blev indfriet, og selskabet forventer at kunne indsende en ansøgning til de regulatoriske myndigheder i slutningen af 2023. Med den nylige godkendelse i USA af Brixadi til partneren Braeburn, er der lagt op til, at Camurus kan fortsætte sin flotte og stabile vækst i årene fremover. Aktien ligger indtil videre trygt og godt i porteføljen med et afkast på næsten 100 %. Calliditas kunne også levere en lille nyhed i form af indsendelse af ansøgning om fuld godkendelse i USA for Tarpeyo, som oprindeligt blev godkendt under en accelerated approval. Den supplerende ansøgning bygger på de udvidede gode part B data, der blev fremlagt i marts måned. Calliditas tiltrak sig også lidt opmærksomhed tidligere på måneden, da det store schweiziske pharmaselskab Novartis indgik aftale om at købe amerikanske Chinook Therapeutics for op til 3,5 mia. USD . Chinooks fremmeste aktiv er lægemiddelkandidaten atrasentan, som er tæt på at afslutte et fase 3 studie i nyresygdommen IgAN. Det er samme indikation, hvor Calliditas er i gang med udrulningen af Tarpeyo.

Et big pharma opkøb øger naturligvis konkurrencen på sigt (hvis atrasentan leverer gode fase 3 data og efterfølgende godkendes), men det trækker også opmærksomhed til området og er med til at validere markedsudsigterne. Og dermed også det potentielle marked for Calliditas, som indtil videre har en first mover fordel.

På emissionsfronten er der skudt gang i emissionerne for både Xspray Pharma og IBT. For IBT føler vi os komfortable med at øge ovenpå nyheden om fremgangen i rekrutteringsraten, som vi behandlede i analysen i seneste udgave. Den nye, højere indrulleringshastighed blev bekræftet i denne uge, hvor IBT kunne offentliggøre, at sikkerhedskomiteen (DMC) for The Connection Study har lavet den sidste sikkerhedsevaluering og konkluderet, at studiet kan fortsætte uden ændringer. Ingen overraskende bivirkninger er således fundet, samtidig med at det også blev oplyst, at studiet per 21. juni har indrulleret mere end 1.650 patienter, og der mangler således kun ca. 500 patienter for at nå den fulde rekruttering på 2.158 patienter.

Vi forventer at tegne fuldt ud i den noget overraskende emission på kurs 45 SEK, som dog af omfang er overkommelig, idet 5 eksisterende aktier giver ret til at tegne en ny aktie. Modelporteføljens beholdning på 1.000 stk. aktier giver således ret til at tegne 200 nye aktier eller en yderligere investering på 9.000 SEK. Indtil videre har aktien ligget lige omkring tegningskursen på 45 SEK eller lige over, hvormed det giver mening at tegne via de tildelte tegningsretter, som kan handles frem til d. 26. juni. Tegningsperioden løber indtil 29. juni, og det er muligt at bede om at få lov til at tegne aktier uden tegningsretter, som pt. handles til ganske få øre per stk. Ved fuld tegning løftes vægten af IBT fra 3,8 % til 4,5 %. Og den vægtning mener vi godt kan øges yderligere – før eller siden.For Xspray Pharma er regnestykket ikke helt så ligetil, fordi aktien pt. handler omkring 37-38 SEK, hvilket er under tegningskursen på 40 SEK omregnet. Tegningskursen for en unit er 80 SEK, men denne består af 2 aktier og 2 forskellige tegningsoptioner med tegningskurs på 40 SEK. I stedet for at udnytte sine tegningsretter kan man derfor købe aktier direkte i markedet til kurs 37-38 SEK og dermed spare ca. 5 %. Det skal dog tilføjes, at volumen er relativt begrænset, og ikke mindst at man ved at købe aktier fremfor units selvfølgelig ikke får 2 tegningsoptioner med i købet med en tegningskurs på 40 SEK og løbetid på 6 hhv. 12 mdr. Tror man på fremdrift i forretningen og i kursen indenfor de næste 6-12 mdr., er det bedre at tegne units og få optionerne med i købet.

Hver eksisterende aktie giver en unit-tegningsret, og der skal 6 retter til at tegne en unit til 80 SEK med 2 aktier. I praksis er det derfor det samme som en emission, hvor 3 aktier giver ret til at tegne 1 ny. Med en beholdning på 1.000 stk. får vi dermed tildelt 1.000 unit-retter som giver ret til tegning af 166 units af 80 SEK svarende til en investering på yderligere 13.280 SEK eller ca. 1/3 mere end den aktuelle markedsværdi. Samlet løftes vægten dermed fra 3 % til 4 %.

Lige om hjørnet
Ser vi lidt fremad er det, udover Alligators vigtige data i næste uge, især data fra Ascelia Pharmas forsinkede og forkortede fase 3 studie SPARKLE, som tiltrækker sig opmærksomhed. Det er givetvis lige på trapperne, da vi jo ved, at den sidste patient havde sidste besøg i studiet i begyndelsen af marts. Det bliver spændende at følge, også selvom vi ved flere lejligheder har forudset, at studiets risiko burde være til den lave side. Det kan ende med at blive en fuser, som mange investorer benytter til at sælge ud på efter den lange ventetid.

Vor kandidatliste er uændret, men vi vil opdatere den hen over sommeren.

Kontantandelen ligger på 14,1 %, og vi har således kapital nok til at deltage i både Xspray’s og IBT’s forestående emissioner. For Nordic Nanovector er det som nævnt kun et spørgsmål om kort tid, førend vi sælger. Vi udsender naturligvis handelsmail, når vi forventeligt tegner aktier i IBT og Xspray, samt når vi vælger at sælge Nordic Nanovector.

Steen Albrechtsen

Vi vil efter behov udsende en opdatering på modelporteføljen hen over sommerferien til alle abonnenter, indtil ØU Life Science er tilbage d. 17. august på fuld kraft igen. Opdateringen lægges ligeledes også op på hjemmesiden www.ugebrev.dk.

Modelporteføljen 03

Modelporteføljen 02

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse
Region Hovedstaden
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet regnskabskonsulent med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region hovedstaden
Udløber snart
Erhvervsministeriet søger kontorchef til analyse på det erhvervsøkonomiske område
Region Hovedstaden
Er du økonom, og drømmer du om at bidrage til et bedre sundhedsvæsen og være tæt på beslutningerne på en af landets største børne- og ungeafdelinger?
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank