Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

SimCorp-overreaktion giver købsmulighed

Linda

lørdag 08. december 2018 kl. 15:26

De udenlandske investorer ser ud til at være blevet mere realistiske ovenpå den jubeloptimisme, der prægede aktien henover sommeren og toppede i august ved kurs 600. Nu er værdiansættelsen igen attraktiv ovenpå det store fald efter et lidt skuffende 3. kvartalsregnskab.

Vores salgsanbefaling den 1. september ved kurs 600 havde overskriften ”SimCorp er løbet fra alle”. Med tanke på kursudviklingen siden da ligger det næsten lige for at vende overskriften om og konstatere, at ”alle er løbet fra SimCorp”. Det er givetvis en lille overdrivelse, men vi kommer ikke udenom, at aktien tidligere i denne uge var faldt med over 30% fra toppen og var tilbage på niveauet fra april. I ØU Formue 29/2018 nævnte vi også det store nettokøb fra udlandet i perioden maj til august på op mod 1 mia. kr., som den sandsynligvis primære årsag til aktiens stigning på næsten 50% fra kurs 400 til omkring 600 .

Nettokøbet fortsatte indtil midten af oktober med yderligere 180 mio. kr., hvorefter udviklingen vendte, og udlandet har siden da været nettosælgere for samlet 430 mio. kr.

Ingen justering af konsensusestimater
Fra et værdiansættelsessynspunkt er det meget interessant at notere sig, at trods det voldsomme kursfald de seneste tre måneder, og i særdeles ovenpå regnskabet for 3. kvartal den 9. november, har der ikke været nogen nævneværdig justering af konsensusestimaterne for hverken 2019 eller 2020. Der er altså ikke tegn på, at analytikerne ser faresignaler, og det er nærliggende at konstatere, at væksthistorien fortsat kører.

Det er også nærliggende at konstatere, at investorerne overreagerede i hver sin retning både efter det gode 2. kvartalsregnskab og efter det lidt svage 3. kvartalsregnskab.

Selvom regnskabet for 3. kvartal isoleret set var skuffende med en negativ organisk vækst på 1,3%, så har det altså ikke givet anledning til væsentlige ændringer i estimaterne.

Analytikerkorpset har i højere grad end investorerne forstået, at resultaterne kan svinge fra kvartal til kvartal afhængig af bl.a. ordreindgangens præcise timing. Det var også tilfældet i 3. kvartal, hvor telefonkonferencen afslørede at flere addon-licenser var skubbet til 4. kvartal, som følge af længere forhandlingstider. Det forklarede en del af tilbagegangen i licensindtægterne i 3. kvartal sammenlignet med året før.

Målt på de første tre kvartaler af året var udviklingen bedre med en to-cifret vækst i licensindtægterne og en organisk omsætningsvækst på 8%. Forventningen til 2018 blev fastholdt med en vækst i lokal valuta på 10-15%, heraf 3 procentpoint fra et italiensk opkøb. I praksis vil det sige en organisk vækst på 7-12%.

Målt på P/E for de næste 12 måneder er vi gået fra et niveau på 37 til 26, hvilket selvfølgelig også delvis kan forklares af, at 2018 nu vægter noget mindre i det nøgletal end for tre måneder siden.

Kursmålene ligger stadig lige over 500 målt på median og gennemsnit, men den højeste ende af intervallet er sat betydeligt ned. Det højeste kursmål var tidligere 675, men er nu reduceret til 570. Den store reprisning betyder, at vi nu igen begynder at finde aktien interessant. Aktien er ikke blevet eksorbitant billig, men den handler nu til en 2018-P/E omkring 31 og en forventet 2019-P/E omkring 26. I forhold til vores seneste omtale er der tale om et markant anderledes niveau, da vi dengang så værdier på 40,5 henholdsvis 36,1.

I denne uge så vi SimCorp offentliggøre en stor SimCorp Dimension ordre med et asiatisk investeringselskab med en løbetid på 8 år og dækkende både front, middle og back-office-funktionerne.

Ordren giver ikke megen licensindtægt i år, men en stor del af licensindtægten forventes at blive indtægtsført i 2. kvartal 2019.

Det er den femte asiatiske ordre siden 2016, og bekræfter at SimCorp stille og roligt vinder frem. Det var nok en kærkommen reminder til investormiljøet om væksthistorien, og aktien reagerede da også med en stærk stigning på næsten 10 % over dagen.

Aktien bundede i 381 i november måned, og SimCorp vil være en af de aktier, vi finder købsværdige, når der forventeligt kommer flere sure markedsdage. Den høje ustabilitet synes at være mere reglen end undtagelsen p.t., og på den baggrund sætter vi intervallet 380-420 som et attraktivt købsområde med sigte på en indfrielse af vort kursmål på 450-500 i løbet af 2019.

Børskurs på analysetidspunktet: 435,00 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 450-500

Læs tidligere analyser af SimCorp her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

D112f9ccd4369a1b649692ea73b2921888252c6c

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank