Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

FDA-afgørelse får os til at ændre anbefaling på Novo Nordisk

Morten Larsen

tirsdag 24. september 2019 kl. 7:36

 

Rybelsus godkendelse gør fremtiden mere sikker

Fredag eftermiddag modtog Novo de amerikanske myndigheders godkendelse af sin spændende, nye orale version af sin GLP-1 semaglutid. Pillen får det mundrette navn Rybelsus i USA. Godkendelsen var generelt bredt forventet af investorerne, hvilket også viste sig i et behersket 2,5% kurshop på nyheden. Novo forventer at lancere pillen i USA i 4. kvartal 2019, mens FDAs beslutning angående de vigtige kardiovaskulære data for Rybelsus forventes inden 20. januar 2020. Rybelsus er stadigvæk under godkendelse i Europa og Japan, men vi forventer lancering i f.eks. Danmark i begyndelsen af 2020.

Rybelsus – en pille med småproblemer

Kigger vi på selve pillen og budskabet fra FDA, ser vi et relativt ukompliceret salgsbudskab fra Novo. Dette bør understøtte at pillen bliver en vigtig del af Novos fremtid. Den skal tages om morgenen med et lille glas vand, herefter ventes 30 minutter før morgenmad indtages. Pillen kommer med en blackbox advarsel om mulig thyroid cancer, men ellers virker bivirkningsprofilen relativt fin for Novo.

Fortsat mere downside end upside til analytikernes estimater

Ifølge analytikernes konsensusestimater skal Novo vækste omsætningen med ca. 8% om året i perioden 2019-22 og dermed løfte omsætningen fra 121 mia. DKK. til 151 mia. DKK. Samtidig forventes Novo, at holde konstante EBIT-marginaler i perioden 2019-2021 for derefter at løfte den med 150 basispunkter i 2022. Dette medfører en tiltalende EPS-stigning fra 16,4 DKK i 2019 til 23,3 DKK i 2022. Novo handler dermed til en ikke-aggresiv P/E for 2019 på 22. Til sammenligning kan investorer købe immun-onkologi powerhouse Merck & Co  til 21x 2019 P/E, som ifølge analytikernes estimater vækster EPS med 43% i perioden 2019-2021.

Vi er dog skeptiske i forhold til analytikerforventningerne og anser det bestemt som realistisk, at markedet forsat løber en anelse foran virkeligheden. Hvis vi antager nulvækst i Novos insulinforretning fremover, så skal GLP-1 forretningen vokse fra 26,1 mia. DKK i 2019 til 67,7 mia. DKK i 2025, for at Novo kan vise ca. 5% årlig salgsvækst i gennemsnit i perioden, dvs. markant under konsensusestimatet. Bag ved en omsætning i GLP-1 franchisen på 67,7 mia. DKK ligger da en antagelse om, at Victoza fortsat er en 10 mia. DKK forretning i 2025 trods patentudløbet i 2023, og at pille-versionen bliver en 4,5 mia. USD forretning.

Til sammenligning er den bedst sælgende diabetespille i dag, Janumet fra Merck, der i 2018 havde salg på 5,9 mia. DKK. Den samlede semaglutid-forretning forventes således at nå 8,5 mia. USD i 2025 og derved blive et af verdens allerbedst sælgende lægemidler.

Oveni dette skal nævnes, at vi ser det som usandsynligt, at Novo er i stand til at holde sine EBIT-marginer grundet prispresset i insulinforretningen, lanceringsomkostninger til pillen og en sub-optimal produktionsudnyttelse for pillen i de første år. Eller sagt med andre ord: forventningerne er allerede høje, og sandsynligvis for høje. Der skal således markante positive nyheder til for at drive konsensusestimaterne højere op, og derved drive kursen op.

Vi ser dog et vist potentiale for yderligere aktiekursstigninger

Vi ser fortsat Novo som en af de mest politisk udsatte pharma-investeringscases, og forventer en lind strøm af mere eller mindre kreative ”pharma-bashing forslag” fra amerikanske politikere henimod og ind i 2020 præsidentvalgkampen.

Trods den politiske risiko og på trods af at Novos værdiansættelse ikke er specielt tiltrækkende i forhold til andre pharma-aktier, så ser vi en god mulighed for, at aktien kan stige op imod kurs 400 over de nærmeste 6-12 måneder.

Vi vurderer bl.a., at med godkendelsen af pillen er Novos langsigtede case blevet mere tydelig, hvilket flytter Novos appetitlighed som investeringscase overfor langsigtede investorer i en mere positiv retning.

Det er særlig vigtigt i et dansk aktiemarked, som giver solide og stabile væksthistorier en endog meget høj præmie på værdiansættelsen. Endvidere peger vi på, at godkendelsen vil transformere investeringscasen væk fra insulinpriser og henimod et af de mest spændende lægemidler i verden.

På vores nye 400 DKK kursmål vil Novo handle til 2020 P/E på 21, dvs. lavere end dagens 2019 P/E på 22.

Kurs på anbefalingstidspunkt:   360,20 DKK

Kursmål (6-12 mdr.):   400,00 DKK

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse
Region Hovedstaden
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Erhvervsministeriet søger kontorchef til analyse på det erhvervsøkonomiske område
Region Hovedstaden
Udløber snart
Økonomiassistent til Aabenraa Havn
Region Syd
Leder af Løn og Vilkår
Region Hovedstaden
Nyt job
Er du økonom, og drømmer du om at bidrage til et bedre sundhedsvæsen og være tæt på beslutningerne på en af landets største børne- og ungeafdelinger?
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til fagforbund
Region Hovedstaden
Forsker eller seniorforsker til økonomiske analyser af arbejdsmarked, sundhed og arbejdsmiljø
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank