Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Øget tiltro til Orphazyme

Økonomisk ugebrev

lørdag 23. marts 2019 kl. 14:44

Orphazyme fokuserer på sjældne sygdomme, som har stor bevågenhed i biotekindustrien og hos investorerne. Pga. manglen på effektiv medicinsk behandling af patienter med sjældne sygdomme er prisen på den type medicin ofte høj. Satsningen på sjældne sygdomme kan derfor være en lønsom strategi, fordi udviklings– og distributionsomkostninger er relativt lave. 

Aktien steg 35%, da selskabet offentliggjorde yderligere data fra arimoclomol NPC-studiet, hvor topline data i september 2018 skuffede. De mere detaljerede kliniske data og biomarkørdata styrker nemlig troen på, at arimoclomol alligevel kan godkendes uden yderligere studier.

Orphazymes udviklingsportefølje er udelukkende baseret på arimoclomol, og derfor reagerer aktiemarkedet følsomt på data fra Niemann-Pick disease Type C (NPC) studiet, selvom indikationen er den mindste i udviklingsporteføljen. Udmeldingen inkl. de mere specifikke planer om en NPC-registreringsansøgning styrker naturligt markedets tiltro til arimoclomol-udviklingsporteføljens potentiale.

Orphazyme offentliggjorde klinisk fase 2/3 topline data i september sidste år, som skuffede ved ikke at indfri det primære endpoint. Senere opdaterede kliniske effektdata viser tydelige tegn på, at arimoclomol-patientgruppen har fået behandlingseffekt i sammenligning med placeboarmen. Der kan forventes 24 måneders data fra det igangværende 12 måneders open-label studie i 3. kvartal i år.

Orphazyme vil nu forberede registreringsansøgningen forud for et forventet møde med FDA og EMA medio året, som skal afklare den videre regulatoriske proces. Selve ansøgningen forventes indsendt i 1. halvår 2020. Ved en eventuel godkendelse vil Orphazyme modtage en priority review voucher, som må forventes at have en værdi på et trecifret millionbeløb.

Udviklingsporteføljen med arimocromol indeholder to kliniske projekter indenfor neuromuskulære sygdomme Arimoclomol-indikationerne er alle områder med et behov for nye medicinske behandlingsmuligheder, og en relativt høj prisfastsættelse er sandsynlig. Eksempelvis blev Biomarins seneste produkt Brineura (til den sjældne neuromuskulære sygdom Batten’s disease) lanceret i 2017 til en vejledende behandlingspris på 700.000 USD pr. år. Den årlige behandlingspris for de 10 bedst sælgende orphan drugs i 2017 på det amerikanske marked med et patientunderlag under 10.000 varierer fra 100.000 USD til 500.000 USD. Prisintervallet for arimoclomol på det amerikanske marked anslås at ligge i intervallet 150.000 -200.000 USD afhængig af indikation.

De estimerede sandsynligheder for succes på de enkelte indikationer baserer sig på de historiske succesrater for lægemiddelkandidater til behandling af sjældne sygdomme (Orphan drugs) på det autoimmune- og inflammatoriske område.

Sandsynlighed for succes er 70%
Sandsynligheden for at arimoclomol NPC bliver godkendt i USA og EU er sat til 70%. Det kan på trods af de seneste kliniske data dog stadig ikke udelukkes, at sundhedsmyndighederne vil kræve et udvidet arimoclomol NPC registreringsstudie.

Erfaringsmæssigt bliver biotekselskaber, hvor udviklingsporteføljen baserer sig på det samme aktive stof, uforholdsmæssigt hårdt ramt på aktiekursen, hvis det første registreringsstudie på det pågældende aktive stof fejler. For et biotekselskab, hvor alle udviklingsprojekter baserer sig på det samme aktive stof er udfaldet af det første registreringsstudie derfor særlig kritisk. Det er derfor positivt, at der er overvejende sandsynlighed for, at arimoclomol NPC bliver godkendt.

Den sandsynlighedsvægtede DCF-værdiansættelse i vor basisscenarie er 102 kr. pr aktie. Med en markedsværdi på 1.180 mio. kr. (inkl. kassebeholdningen) ved dagens kurs er Orphazyme prisfastsat over gennemsnittet for fase-3 biotekselskaber noteret på Nasdaq, dvs. selskaber med mindst én fase-3 udviklingskandidat.

Det likvide beredskab på 365 mio.kr. (17% af sum of the parts) forventes at række frem til begyndelsen af 2020 med en forventet stigende burnrate i 2019 og 2020. De kliniske data og biomarkør data fra NPC-studiet understøtter værdien af Orphazymes udviklingsportefølje. Derudover er der flere ikke alt for fjerne vigtige katalysatorer (kurstriggere), hvoraf den vigtigste vurderes at være arimoclomol sIBM fase 2/3 data i første halvår 2020.

Lars Hatholt

Børskurs på analysetidspunktet: 55,00 AktieUgebrevets kursmål (12 mdr): 80,00

Læs tidligere analyser af Orphazyme her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank