Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Glæde og sorg i Superligaens sidste runde

Bruno Japp

lørdag 30. marts 2019 kl. 20:34

Superligaens grundspil over 26 runder er slut, og det fik en hæsblæsende afslutning med potentielt stor sportslig og økonomisk betydning for de fem børsnoterede klubber.

FC København – Nr. 1 i grundspillet
FC København vandt grundspillet med et enkelt point foran FC Midtjylland. De to klubber er henholdsvis 19 og 18 point foran OB på 3. pladsen, så det vil være en sensation, hvis ikke FC København slutter på enten en 1. eller 2. plads. Dermed er klubben i praksis kvalificeret til kvalifikationskampe til enten Champions League eller Europa League. Det er der allerede kalkuleret med i budgettet, så indtil videre ændrer afslutningen på grundspillet ikke på noget for FC Københavns børsnoterede moderskab Parken Sport & Entertainment.

Brøndby – Nr.4 i grundspillet
Brøndby lå placeret i den tætte midtergruppe, som indtil det sidste kæmpede om de sidste tre pladser i mesterskabsslutspillet efter FC København, FC Midtjylland og OB. Et nederlag i sidste kamp på udebane mod AC Horsens ville have sendt Brøndby ud i nedrykningskampe, men kampen endte med en sejr til Brøndby.

Dermed har klubben stadig mulighed for at opfylde den første af de tre finansielle forudsætninger for regnskabsåret 2018: Nemlig en sportslig placering i top 3 ved sæsonafslutningen i maj 2019. Brøndby spiller den 4. april semifinale i pokalturneringen mod AaB, og en sejr i pokalturneringen vil give ekstra indtægter i kraft af kvalifikations kampe til Europa League.

AaB – Nr.7 i grundspillet
Indtil få minutter før afslutningen af sidste spillerunde lå AaB til en placering i mesterskabsslutspillet. Men pga. et enkelt mål i en anden kamp endte AaB’s sejr på 3-1 over AGF med lige akkurat ikke at række til en plads i mesterskabsslutspillet.

AaB sluttede grundspillet med 36 point ligesom FC Nordsjælland, og ved pointlighed afgøres placeringen af måldifferencen. Altså forskellen mellem antal scorede og antal modtagne mål. Her lå AaB og FC Nordsjælland også lige med plus 3.

Det er en højst usædvanlig situation, som satte en sjældent anvendt regel i brug. Når hverken point eller måldifference kan afgøre placeringen, er det antal scorede mål, som tæller, og her klarede FC Nordsjælland sig bedst med 42 scorede mål mod AaB’s 38. Dermed endte AaB udenfor mesterskabsslutspillet, og skal nu spille om at undgå nedrykning. Det kommer utvivlsomt til at koste AaB en del i både sponsorpenge, TV-penge og tilskuertal at skulle spille nedrykningskampe mod Vendsyssel og Hobro i stedet for mesterskabskampe mod FC København og Brøndby.

Med et pointforspring på 14 point ned til den usikre 3. plads i nedrykningsgruppe 1 er AaB dog i praksis sikret endnu en plads i Superligaen. Derudover er der en pudsig vinkel på situationen, idet den besynderlige nedrykningsstruktur i Superligaen faktisk betyder, at AaB som deltager i nedrykningsslutspillet får mulighed for at kvalificere sig til Europa League. Bizart, men sandt.

En anden jokermulighed for kvalifikationskampe til Europa League vil være en sejr i pokalturneringen, hvor AaB spiller semifinale mod Brøndby den 4. april. AaB har altså to muligheder for internationale kampe, som der ikke er budgetteret med indtægter fra.

AGF – Nr. 9 i grundspillet
AGF var hægtet af mesterskabskampen før sidste runde i slutspillet, og sluttede på en 9. plads fem point efter den 6. plads, som ville have givet adgang til mesterskabsslutspillet. Det er ganske vist en enkelt plads under den 8. plads man i årsregnskabet 2017/18 opstillede som forudsætning for det budgetterede resultat i 2018/19, men den ene plads gør ikke nogen reel forskel.

Vigtigere er det, at man starter nedrykningsspillet med beskedne 3 points forspring til den 3. plads, som kan give nedrykning og milliontab. AGF’s kasserer går en anspændt tid i møde.

Silkeborg – Nr. 2 i NordicBet Liga
Silkeborg er den eneste børsnoterede fodboldklub, som ikke spiller i Superligaen. I det mindste indtil videre. Klubben ligger p.t. på 2. pladsen i NordicBet Ligaen (1. division lige under Superligaen), og den plads giver ret til oprykningskamp, når grundspillet er slut. Der mangler på nuværende tidspunkt 10 kampe.

Kampen i toppen af NordicBet Ligaen er dog så hård, at Silkeborg kun er ét point bagefter den 1. plads, som giver direkte oprykning, men også kun to point over den 4. plads, som betyder endnu en sæson udenfor det fineste selskab. Så for Silkeborg er den sportslige og økonomiske situation for 2019 endnu uafklaret.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank