Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

KPMG i økonomisk balance efter en halv mia. i tilskud

Morten W. Langer

fredag 07. februar 2020 kl. 16:45

Efter etableringen af KPMG fra grunden har revisions– og rådgivningshuset formået at tage solide andele af markedet for rådgivning af blue chip, viser det seneste årsregnskab. Men firmaet halter alvorligt med at få store virksomheder ind som revisionskunder. KPMG får i år økonomisk balance i forretningen, efter en halv mia. kr. i tilskud, og firmaet er nu parat til offensive opkøb, lyder det.

KPMG har ikke den store succes med at kapre store danske erhvervsvirksomheder for at udføre lovpligtig revision. Ifølge selskabets seneste gennemsigtighedsrapport har revisionsfirmaet, der over en årrække er opbygget fra bunden efter det ”gamle” KPMG blev overtaget af EY, kun formået at kapre nogle håndfulde store revisionskunder. KPMG har kun én større børsnoteret revisionskunde, nemlig NNIT, og SAS i Sverige er senest kommet ind.

Hertil kommer otte mindre børsnoterede selskaber, blandt andet Boliga, Gabriel og Small Cap Danmark. Næsten alle de øvrige større selskaber kommer via det internationale KMPG-netværk, hvor der altså er tale om udenlandsk ejede datterselskaber i Danmark, heriblandt Codan, Aalborg Portland, Q8, Takeda Pharma, IKEA og Compass Group. Nye kunder er Unifeeder og KMD. Samlet har KMPG ca. tyve revisionskunder med et bruttoresultat over 500 mio. kr.

Udviklingen afspejles af omsætningen i større PIE-virksomheder, hvor omsætningen sidste regnskabsår steg fra 53 mio. kr. til 56 mio. kr. Og revisionsomsætningen for andre virksomheder steg fra 95 mio. kr. til 108 mio. kr. Ifølge CVR-register har revisionsfirmaet i alt 1635 revisionskunder, og 902 af dem har en bruttofortjeneste under 10 mio. kr. Og 1200 af dem ligger på Sjælland og i Hovedstaden.

Indenfor rådgivningsforretningen har KPMG modsat meget stærk fremgang. Sidste år steg rådgivningsomsætningen i selve KPMG til 414 mio. kr. mod 350 mio. kr. året før, svarende til en vækst på næsten tyve procent. Medtages omsætningen i den sideordnede skatterådgivningsforretning, KPMG Tax Acor, som steg fra 190 mio. kr. til 251 mio. kr., udgør revision kun 20 procent af den samlede omsætning.

“Også fremadrettet er KPMG er et revisions- og rådgivningshus. Med en vækst på 17 procent i et revisionsmarked, som er under prispres, og hvor der er begrænset vækst, må resultatet siges at være forrygende, og markant bedre end de fleste af vores konkurrenter. Væksten er især drevet af mellemsegmentet indenfor revision, og vi arbejder målrettet på at få udvalgte større virksomheder som kunder, men ikke for enhver pris. Det skal give mening,” siger CEO og Senior Partner Henrik R Mulvad, KPMG.

ØU: Hvilke konkrete rådgivningsområder ses som en særlig strategisk satsning? “Vi skal være førende indenfor teknologiske nøgleområder på tværs af revision, rådgivning og skat. Som led i strategien skal vi udvikle flere kundeløsninger ved hjælp af kunstig intelligens samt anvendt kvanteteknologi og 5G, som modnes hastigt. Inden for data-drevet revision udruller vi løsninger som KPMG Clara”, siger Henrik R. Mulvad.

Fremgang på lukrativ rådgivning
De seneste år omsætningsfremgang på den lukrative rådgivning har givet en stadig bedre økonomi i KPMG. Efter den abrupte opstart i 2013, hvor det nye KPMG altså blev opbygget fra grunden med én mand i starten, har den internationale moder KPMG International ydet tilskud på over en halv mia. kr. for at få en dansk afdeling. Opbygningen kostede alene de første to regnskabsår 286 mio. kr. Og de seneste år er de årlige tilskud, for at sikre drifts-økonomisk balance, dykket til 32 mio. kr. forrige år og 15 mio. kr. sidste år.

Kan KPMG præstere samme fremgang i år, er der altså udsigt til økonomisk balance, hvor KPMG kan stå på egne ben. Samtidig er det økonomiske grundlag blevet styrket i det nu afsluttede regnskabsår med en kapitalforhøjelse på 43 mio. kr., så KPMG for første gang står med en solid pengekasse til eventuelle offensive investeringer.

“På dansk grund er vi selvkørende i dag og har opbygget en egenkapital på 50 millioner kr. I Norge og Sverige er der foretaget opkøb af bl.a. en Data & Analytics virksomhed med over 75 ansatte. I Danmark holder vi øje med markedet, men det vil i givet fald være mindre opkøb, hvor det er meget specialiserede kompetencer, som vi er på udkig efter”, siger Henrik R. Mulvad.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank