Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe Aktietips

Morten W. Langer

lørdag 08. februar 2020 kl. 22:48

Coronavirus er måske inddæmmet. Men nu rammer den:

Meget tyder på, at spredningen af corona virus nu er så meget inddæmmet, at man kan holde antallet af nye smittede i den vestlige verden nede (på trods af en skødesløs håndtering af sagen fra de danske sundhedsmyndigheders side). Og det er denne nye positive opfattelse af, at der nok ikke bliver tale om en global epidemi, der på det seneste har givet aktiemarkederne et solidt løft.

Men nu tyder meget på, at den næste bølge kommer. Nemlig de økonomiske følgeeffekter af, at store dele af Kina nu er lukket ned på grund af karantæne eller kinesernes selvvalgte isolering, med heraf følgende nedlukning af fabrikker og logistik også i relation med samhandel med den vestlige verden.

De mest oplagte hurtige indikatorer at kigge på her er udviklingen i kobberpriserne og obligationsrenterne. Begge signaler peger i retning af, at vi slet ikke har overstået det værste, i hvert fald i makroøkonomisk henseende. Mens aktiemarkederne umiddelbart har åndet lettet op, så er det helt anderledes med obligationsrenterne og kobberpriserne, som nu er på vej mod nye bundniveauer. Det bliver derfor meget afgørende den kommende tid at følge netop udviklingen i kobberpriserne og obligationsrenterne.

Men også risikopræmien på de mest usikre Junk Bonds erhvervsobligationer, hvor en forestående kraftigere økonomisk opbremsning vil sætte sig hurtigt i priserne. Det er endnu kun tilfældet i meget begrænset omfang, og det afspejler, at investorerne fortsat er meget risikovillige.

Centralbankerne er en joker i spillet: Som en joker i det hele står centralbankerne fortsat som solide bagstoppere. Selvom de amerikanske økonomiske nøgletal umiddelbart ser pæne ud for tiden, så er der kun begrænset tro på, at det holder ved.

Det kommer klart til udtryk i markedets renteforventninger i forhold til, hvad der sker i den amerikanske centralbank. De implicitte renteforventninger til FED’s rentemøde i april er, at der er 32 procent sandsynlighed for en nedsættelse af den korte rente. For blot en måned siden var der kun otte procent sandsynlighed for en rentenedsættelse fra FED-chef Powells hånd.

Så det kan udmærket fortsætte, at markedet spiller den såkaldte ”Powell Put”, hvor aktiemarkedet ventes at fortsætte op under alle omstændigheder, enten fordi den økonomiske opbremsning ikke bliver så slem, eller også fordi den udvikler sig så negativt, at centralbankerne kommer med nye stimulanser.

I første omgang skal vi dog afkode, hvad det kommer til at betyde, at det amerikanske aktiemarked fredag aften opgav den nye All-Time-High .

Spørgsmålet er nok mest, hvordan man skal positionere sig i markedet: Hvis vi ser på udviklingen på det danske aktiemarked den seneste uge, er der et klart mønster i, hvem der har klaret sig bedst. Ugens Vindere, som fremgår af denne tabel , var domineret af ikke-cykliske selskaber som ALK-Abelló, Coloplast, Ambu og GN Store Nord. Og det har også været kendetegnet ved markedet, at de ikke-cykliske selskaber har klaret sig bedst på grund af nervøsitet for en dybere økonomisk opbremsning.

Men det er også klart, at de cykliske, konjunkturfølsomme aktier også kan blive for billige, og derfor kan der godt komme en sektorrotation over mod dem: På det seneste har blandt andet Rockwool, NKT, DSV og Brdr. A&O Johansen også klaret sig godt. Så det kan godt være, at man skal begynde at kigge i den retning.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Udløber snart
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank