Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

BioMar skal drive fremgangen for Schouw i 2020

Steen Albrechtsen

lørdag 21. marts 2020 kl. 12:36

BioMar skal drive fremgangen for Schouw i 2020, som efter flere store investeringsår ligner et konsolideringsår for Schouw med forbehold for de ukendte effekter af corona.

Schouw har i 2020-forventningerne om en stigning i omsætningen og stort set flad bundlinje ikke indregnet nogen coronaeffekt. I selve årsregnskabet bliver corona således kun nævnt fire gange, og det er alle i en sammenhæng, hvor det kan opfattes som et mere regionalt og kinesisk problem. Som påvirkning af den største forretning BioMar nævnes eksempelvis, at rejeeksporten fra Equador til Kina har været midlertidigt på hold.

Der er man nok i den grad blevet overhalet af virkeligheden efterfølgende, og det vil derfor ikke undre, hvis Schouw i lighed med andre også snart suspenderer sin hidtidige guidance til 2020.

BioMar driver koncernen i 2020
Schouw har de senere år investeret massive beløb i opkøb og kapacitetsudvidelser, men det blev ikke i 2019 koncernen profiterede af de store investeringer. Investeringsniveauet nåede over 1 mia. kr., og sammen med en stigning i arbejdskapitalen var det med til at holde en nettorentebærende gæld uændret omkring 2,4 mia. kr. trods et pænt cash flow fra driften.

For 2020 forventes et investeringsniveau på max. 600 mio. kr., og der er altså udsigt til en betydelig nedgang. Koncernens afskrivninger ligger på 850 mio. kr. for 2020, og sammen med en forventet bedring i arbejdskapitalen er der således grobund for, at den rentebærende gæld kan nedringes betydeligt med cash flowet fra driften.

Naturligt nok har den klart største enhed BioMar stået for en stor del af de senere års investeringer i form af både opkøb (Equador) og kapacitetsudvidelser (f.eks. Australien og Kina). BioMar udgør fortsat over 50% af koncernomsætningen og meget præcist 50% af koncernens EBITDA-resultat og endda lidt mere på EBIT-niveau.

Konkret for 2020 venter BioMar en fremgang i omsætningen fra 11,2 mia. kr. til ca. 12 mia. kr. Denne fremgang skal ses i forhold til den samlede forventede fremgang i hele Schouw på ”kun” 700 mio. kr., og der er således reelt lagt op til en mindre tilbagegang i de øvrige forretninger som helhed.

Konsensusestimaterne lyder p.t. på en indtjening per aktie på 37 kr. i 2020 og 41 kr. i 2021. De bygger på estimater for omsætning, EBITDA og EBIT, som ligger stort set midt i Schouws egne forventninger, og det er derfor forventeligt, at estimaterne ikke kommer til at holde, når der skal indarbejdes en corona-effekt.

Vi forventer, at Schouw kommer styrket ud på den anden side, og at man qua sin spredning og globale tilstedeværelse ikke tilhører den gruppe af virksomheder, hvor hele forretningen forsvinder over night og vil være lang tid om at komme tilbage. Det er oplagt, at en global recession vil være skidt for koncernen, omend majoriteten af forretningen (fiskefoder, babybleer og autoreservedele) synes relativt modstandsdygtige. På sigt kan krisen skabe en række muligheder, når vi antager, at Schouws forretninger som hovedregel er ”velinvesterede” og med et solidt kapitalgrundlag.

Aktien nåede ned på 378 i torsdags, men udvider vi perspektivet, modsvarer det nuværende kursniveau, hvad aktien kostede i 2015-2016. Det er i sig selv ikke enestående for Schouw, men til gengæld tilhører Schouw den gruppe af selskaber, der er markant anderledes (større) i dag end for fem år siden. I 2015 omsatte forretningen for 12,5 mia. kr. med et EBIT-resultat på 831 mio. kr. I 2019 præsterede Schouw en omsætning på 20,9 mia. kr. og et EBIT-resultat på 1.149 mio. kr.

Da Schouw er en klassisk langsigtet investeringscase, er det ikke så meget et spørgsmål om, hvorvidt aktien er investeringsværdig på det nuværende niveau, men snarere et spørgsmål om den eventuelt kan fåes billigere. For det er ingen hemmelighed, at C25 nu indeholder en række selskaber, hvor P/E-2020 er endnu lavere (før coronaeffekt i estimaterne).

Da vi antager udbyttet er ”sikkert”, kan man også bruge udbyttet som målestok for værdiansættelsen. Her er det vores vurdering, at et direkte afkast på 4% eller mere tilhører den ”billige ende”. Med 14 kr. i udbytte vil den tilsvarende ”4%-kurs” være 350. Vi forventer, at selskabet holder fast i det ordinære udbytte, som i år er 14 kr. Det er stadig kun et forslag, som skal vedtages på generalforsamlingen, der p.t. er planlagt til den 15. april, men det vides ikke, om den bliver udskudt.

Børskurs på analysetidspunktet: 411,00 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 450,00

Læs tidligere analyser af Schouw her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

11a5e893219f3787c51348c21b5b5b2a6e531417

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Udløber snart
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank