Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Genskabt tillid til ISS kan løfte aktiekursen

Steen Albrechtsen

mandag 10. maj 2021 kl. 12:04

Selvom ISS stadig har det svært, er en vending måske undervejs. Det afslørede den store kursstigning ovenpå 1. kvartalsopdateringen i denne uge. Investorerne begynder at kunne se fremad og genopbygge tilliden til ledelsen.

Det er ikke imponerende, når en stabil vækstvirksomhed fremlægger et kvartalsresultat med negativ organisk vækst på 5,6 procent.

Men når man tager i betragtning, at sammenligningskvartalet i 2020 stort set ikke nåede at være påvirket af corona og ovenikøbet præsterede en for ISS egentlig ganske høj organisk vækst på 3,9 procent, så var omsætningsvæksten slet ikke så ringe i 1. kvartal 2021.

Sidste år var tallet omkring minus 10 procent for de tre coronapåvirkede kvartaler, og dermed er der faktisk tale om en pæn forbedring fra 4. kvartal til 1. kvartal. ”Væksten” i 1. kvartal var da også bedre, end man havde forventet for tre måneder siden. Marginen i 1. kvartal var bedre end i 2. halvår sidste år, hvor den underliggende var 0,8 procent. Det siger ikke meget, men med en fortsat bedring henover 2021 må helårsforventningen om >2 procent bestemt være indenfor rækkevidde.

I vores øjne ser det stadig ud til, at man er konservativ i sine udmeldinger, så man kan lægge fortidens mange nedjusteringer og skuffelser bag sig. I forhold til turnarounden er der betydelig fremdrift i frasalget, hvor man allerede har lukket aftaler for ca. 1 mia. kr. Det betød også, at man opjusterer en smule, idet man nu forventer et frasalgsprovenu ”omkring 2 mia. kr.” mod tidligere ”op til 2 mia. kr.” I sig selv er det ikke en væsentlig justering, men det styrker den overordnede opfattelse af, at eksekveringen er hurtigere end tidligere. Derudover er der indikationer på, at den meget tabsgivende kontrakt med Forsvaret er på vej mod en løsning, ligesom der også er begrundet håb om, at Deutsche Telekom-kontrakten er i bedring.

ISS på vej væk fra ”bad standing”
Alt det her betyder ikke, at ISS overnight bliver en højvækstvirksomhed, eller at indtjeningsmarginen eksploderer. Det handler i stedet om, at virksomheden og aktien er på vej væk fra den ”bad standing”, den har været i i nogle år.

Der er altså ved at ske et mærkbart skifte, hvor aktien i hvert fald er på vej til at få fjernet den tillidskriserabat, der tidligere må siges at have præget ISS-aktien. Den nye ledelse er efter en indkøringsfase nu ved at komme godt fra start og få et godt forhold til investorer og analytikere.

En interessant – men også lidt anekdotisk – observation er, at både slides og en hel del af diskussionen på telefonkonferencen var fremadrettet og af mere offensiv forretningsmæssig karakter. Det var ikke de mange problemområder, der var i fokus, hvorfor det er fristende at konstatere, at investorerne er ved have tillid til, at det nu er en formsag at løse det.

Shortandel på vej ned?
Ved de seneste fire månedsopgørelser fra Finanstilsynet har ISS været den mest shortede aktie på det danske marked. Shortandelen er dog faldende, idet den ultimo januar var over 10 procent, mens den ultimo april var nede på 5,4 procent. Det rækker dog stadig til en 1. plads i april-opgørelsen.

Vi har ikke set nogen løbende meddelelse om reduktioner her i maj måned, hvilket nok skyldes, at der kun er to ”store” shortpositioner (dvs. over 0,5 procent), som skal rapportere ved hver 0,1 procentpoints ændring.

Trods det må vi antage, at den kraftige kursstigning på regnskabsdagen også har lidt med shortlukning at gøre – og det må i så fald være blandt de mindre positioner under 0,5 procent. Vi forventer derfor at se en reduktion i shortandelen, når Finanstilsynet offentliggør statistik for maj måned i starten af juni.

Kursmålet mere end indfriet
Vi satte sidst et kursmål på 120, som nu er mere end indfriet. Vi justerer ikke dramatisk på vores forventninger, men vi fjerner lidt af den krise-/usikkerhedsrabat, der også har ligget i vort kursmål.

I tråd med de fleste øvrige analytikere løfter vi kursmålet, og da vi kommer fra et lidt lavere udgangspunkt løfter vi det helt op til 150. Det er ikke en eksakt videnskab, men skal også afspejle, at vi bestemt ikke ser, at aktiens optur er slut endnu – snarere tværtimod.

Vi kan dog sagtens se tilbagefald, for stigningen efter regnskabet må siges at være ganske voldsom, og måske også boostet af shortlukning.

Et tilbagefald til kurs 120-130 vil vi anse som en god købsmulighed, for det er nærliggende på lidt længere sigt (dvs. 12 måneder) at kigge efter kurs 160-180, som var det niveau aktien lå i inden hackerangrebet sidste år, og sidenhen fik trykket aktiekursen gevaldigt af corona.

Det niveau bør være opnåeligt, hvis man blot fortsætter den nuværende strategiske rejse og indfrier de relativt beskedne indtjeningsmålsætninger, der er sat op for årsskiftet 2022/23.

Tilliden er ved at blive genopbygget, og selvom det ikke slår hurtigt igennem i resultatopgørelsen, så slår det relativt hurtigt igennem i aktiekursen. Den bevægelse er sat i gang, og den stopper nok ikke foreløbigt.

Steen Albrechtsen

Aktuel kurs:                    138,00

Kursmål (6 mdr.):        150,00

Læs tidligere analyser af ISS her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank