Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

ØU LIfe Science: Modelporteføljen stiger for 2. udgave i træk

Steen Albrechtsen

mandag 24. oktober 2022 kl. 9:00

ØU Portefølje – Udsigt til yderligere kursstigninger på 3-5 pct.

 

status er en lille fremgang til porteføljen over de seneste 14 dage, hvor det igen har været makronyhederne, der har taget al fokus, og der i øvrigt har været stille på nyhedsfronten hos selskaberne. Forude over den næste måneds tid venter flere regnskaber, hvor vi vil få en opdatering på økonomien i selskaberne og ikke mindst en pejling af udviklingen i pipelinen og for nogle selskabers vedkommende udviklingen i salget.

En fremgang på 7.000 DKK er bestemt i småtingsafdelingen, men ikke desto mindre er det således 2. udgave i træk, hvor vi kan notere en fremgang til modelporteføljen. I øvrigt er det i disse spalter værd at nævne, at flere biotekindeks faktisk klarede sig igennem september betydeligt bedre end de store bedre aktieindeks. Det er interessant og måske et tegn på at bunden er nået i bioteksektoren, for normalt ville man forvente, at biotek i nedgangsmarkeder med stor usikkerhed ville få store stryg. Det var altså ikke tilfældet i september måned, og vi har også på det seneste, med gårsdagens udvikling i USA som undtagelse, ikke set massive nedgangsdage til biotek. Udviklingen i de 2 referenceindeks er i perioden siden sidst også nogenlunde på niveau med porteføljen. Der er ikke de store forskelle, og det har samlet set været en dans på stedet, men naturligvis med lidt mere underliggerende volatilitet, end en fremgang på 0-2 % ellers indikerer.

Status denne gang efter endnu en volatil periode er fremgang til ca. halvdelen af porteføljen og tilbagegang til den anden halvdel. Der er ikke væsentlige nyheder hos selskaberne, og det er således svært at pege på enkelte ting, der for alvor giver udslag. Vi skal dog her gøre et forsøg.

Modelportefølje 02

Modelportefølje 03

Det er værd at notere tilbagegangen på 14,5 % til Calliditas, som har sammenfald med publiceringen af selskabets fase 3 data i et nyretidsskrift ”Kidney International”. Faldet er i øvrigt fortsat torsdag og får her følgeskab af en sænket analytiker-anbefaling fra en af de store svenske banker.

Selskabet fremlægger regnskab for 3. kvartal 2022 d. 14. november, så der er en lille måneds tid til, at vi får en ny status på selskabets lancering af Tarpeyo i USA og de første spæde tegn på, hvordan lanceringen i Europa er skudt i gang af partneren Stada. Vi har tidligere set, at anbefalingsændringer fra de store svenske banker kan få en ret kraftig kurseffekt på de ”mellemstore” svenske biotekselskaber, og her må vi stadig indregne Calliditas i den gruppe.

Blandt de positive aktier er det værd at nævne Zealand Pharma, som bygger videre på stigningen efter fase 3 data. Sammen med strategiomlægningen ser det ud til, at der er skabt betydeligt mere ro om selskabet og dets finanser – og dermed også aktiekursen. Der er sandsynligvis allerede begyndt at blive spekuleret i, hvorvidt selskabet formår at hente en stor partneraftale hjem på SBS-lægemidlet, og det bør kunne drive kursen videre op, nu hvor man også har hentet penge via en emission. Vi forventer en fortsat positiv undertone i aktien herfra, naturligvis med forbehold for de generelle markeders udvikling. Det betyder også, at vi nok holder fast lidt længere i aktien, til trods for at den med 13 % vægt begynder at være for tung. Ovenpå en kurstrigger, der falder positivt ud, og som man bliver belønnet for, er det også en overvejelse, om man fremadrettet kan re-allokere noget af den kapital til andre af porteføljens mere risikofyldte aktier, hvis kurs stadig må betegnes som betydeligt underdrejet.

Den største stigning kan vi notere InDex Pharmaceuticals for med en stigning på 15,5 %. Her har vi ikke væsentlige selskabsnyheder at berette om udover udpegningen af en ny CEO. I sig selv er det ikke kursdrivende, og vi må gentage, at aktiens kurs er på et niveau, hvor udsving på 5-10 % er hverdagskost.

Vi skal også lige forbi Immunovia, som har sendt flere meddelelser ud, der enkeltvis ikke er særlige, men som samlet stadig indikerer, at det går fremad med udrulningen i USA. Det er nyheder i småtingsafdelingen, men vi ser, at aktien som oftest reagerer positivt på det, og det tager vi som et tegn på det potentiale, aktien besidder, når der kommer mere seriøse indikationer på, at salgspotentialet kan realiseres. I første omgang handler det især om at få tilskudsordninger på plads.

Hansa Biopharma har aflagt regnskab torsdag d. 20/10, og her må vi konstatere, at produktomsætningen stadig er ok, men ikke i eksplosiv vækst. Salget blev på 23 mio. SEK og er dermed på niveau med tidligere kvartaler og indenfor et interval, der må forventes, når et par patienter kan gøre en stor forskel på omsætningen. Vi forventer at opdatere på selskabet i næste udgave.

Xspray Pharma benyttede i denne uge lejligheden til at hente 100 mio. SEK i en rettet emission til kurs 50 SEK. 2 mio. aktier svarer til en udvanding på 10 %, og alt taget i betragtning er det til at leve med som aktionær. Der er fortsat institutionel opbakning, ligesom vi også må konstatere, at en hurtigt overstået rettet emission er klart at foretrække som aktionær i disse tider. Der er talrige eksempler på det seneste på, hvad en fortegningsemission kan gøre for en aktiekurs – og det er meget kedelige eksempler. Derfor ser vi positivt på emissionen til trods for den forholdsvis store rabat på 10-15 %. 100 mio. SEK giver selskabet mere arbejdsro og aktionærerne ligeså. Vi kan også notere. at kursen holder sig pænt i underkanten af 60 SEK efter emissionen. Herudover kan vi henvise til denne udgaves analyser af Bavarian Nordic og Ascelia Pharma, som godt kunne være selskaber, hvor vi jf. kommentaren ved Zealand Pharma kunne finde på at re-allokere kapital til. Modelporteføljens kontantbeholdning ligger uændret på 20 %, og vi kigger som altid efter en mulighed for at sætte mere kapital i spil. Det nuværende marked byder på flere muligheder, som vi overvejer, herunder øgning af udvalgte eksisterende positioner i porteføljen.

Steen Albrechtsen

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank