Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

C25 – Novo, FLSmidth og Danske Bank går imod markedet

Bruno Japp

mandag 19. december 2022 kl. 9:00

Støtte/Modstand: Novo kan stå foran stort kursfald

Kommentarerne til C25-aktierne er primært baseret på teknisk analyse med en tidshorisont på 2-3 uger og ikke dybdegående fundamentalanalyser. Købs- og salgsanbefalingerne er kun vejledende.

A. P. Møller – Mærsk A – Sælg Aktuel kurs: 14480,00
A. P. Møller – Mærsk A følger stort set selskabets B-aktie og giver derfor ikke anledning til en selvstændig analyse.

A. P. Møller – Mærsk B – Sælg Aktuel kurs: 14760,00
APM var fredag den ene af kun tre stigende C25-aktier. Men faldende kurstoppe presser kursen tættere og tættere på støttelinjen 14400, som vi forventer giver efter for presset.

Ambu – Sælg Aktuel kurs: 88,72
Ambu falder efter endnu en top ved kursniveauet lige under 100. Selvom det næppe får samme dramatiske konsekvenser som i november (fald på 23 pct.), udløser det alligevel en salgsanbefaling.

Bavarian Nordic – Sælg Aktuel kurs: 208,10
Bavarian Nordic har længe været vanskelig at vurdere, men fredag faldt kursen til den laveste værdi siden juni, og dermed er markedets budskab klart: Investorerne vender p.t. tommelfingeren nedad.

Carlsberg B – Hold Aktuel kurs: 907,00
Carlsberg danner p.t. en stigende kurskanal inden i en faldende kurskanal. På almindeligt dansk betyder det, at kursen måske er ved at afslutte sit fald, så trods et negativt marked siger vi alligevel Hold.

Chr. Hansen – Hold Aktuel kurs: 508,60
Fusionen med Novozymes blev modtaget ekstremt positivt på Chr. Hansens vegne, og kursen blev sendt op i intervallet 490-560. Indtil aktien forlader dette interval, giver det en Hold-anbefaling.

Coloplast – Hold Aktuel kurs: 836,00
Coloplast sluttede ugen med at følge de øvrige C25-aktier nedad. Men på lidt længere sigt ligger aktien indenfor rammerne af kursintervallet 815-890, og det rækker til en Hold-anbefaling.

Danske Bank – Køb Aktuel kurs: 130,05
Udsigten til stigende renter er dårligt nyt for en række børsnoterede selskaber, men ikke for Danske Bank. Det afspejler sig i aktiens stabile stigning, som giver en af ugens få købsanbefalinger.

Demant – Sælg Aktuel kurs: 181,30
Demant gjorde et behjertet forsøg på at komme ud af sin faldende kurskanal, men forsøget mislykkedes. Dermed er der udsigt til et fortsat fald ned under forrige kursbund, som lå i 173.

DSV – Hold Aktuel kurs: 1084,00
DSV måtte give op overfor modstanden ved kurs 1120, og et fald derfra ville være naturligt. Men fredagens stigning skete under den højeste omsætning i tre måneder, og det afslører stor styrke.

FLSmidth – Køb Aktuel kurs: 232,30
FLSmidth har kursmæssigt levet sit eget liv i mange år, og mens det var skidt under aktiemarkedets optur, ser det nu anderledes positivt ud. FLSmidths fald fredag kom i forlængelse af en ny kurstop.

Genmab – Sælg Aktuel kurs: 3053,00
Genmab fortsætter faldet, og kursen nærmer sig nu 60 dages glidende gennemsnit* i 3023. Det kan godt forsvares at holde aktien indtil et fald under kurs 3000, men den forsigtige investor sælger nu.

GN Store Nord – Sælg Aktuel kurs: 148,50
GN Store Nord præsterede i denne uge at falde ud gennem bunden af en faldende kurskanal. Det er et vink med en vognstang om, at investorerne ikke tror på aktien i øjeblikket.

ISS – Sælg Aktuel kurs: 146,50
ISS er langt om længe gået i gang med den ventede korrektion efter en massiv stigning fra kurs 117 til toppen i 157. I et negativt marked kan korrektionen vare resten af året, så vi siger Sælg.

Jyske Bank – Hold Aktuel kurs: 423,20
Jyske Bank passerede kurstoppen fra september i 439, men derefter var der ikke kræfter til at fortsætte stigningen. Kursen har en støttelinje ved 415, så risikoen på kort sigt er beskeden.

Netcompany – Sælg Aktuel kurs: 298,00
Netcompanys styrke toppede i begyndelsen af november, og siden har den været faldende. Vi ser ingen tegn på, at det er ved at ændre sig, så sælg på næste stigning.

Nordea – Sælg Aktuel kurs: 72,48
Nordea er faldet tilbage i kursintervallet 65-74, og omsætningen i aktien under de seneste par ugers kursfald har været større end under de mellemliggende stigninger. Det taler for yderligere kursfald.

Novo Nordisk B – Køb Aktuel kurs: 927,70
Novo Nordisk påvirkes tilsyneladende ikke af den generelle markedsstemning. Kursen satte onsdag ny rekord i 938, og både torsdag og fredag faldt kursen mindre end 1 pct. i et meget negativt marked.

Novozymes B – Sælg Aktuel kurs: 352,50
Novozymes’ aktiekurs blev straffet hårdt for meddelelsen om fusion med Chr. Hansen, og efter en kort korrektion opad fortsatte kursen sin vej nedad. Det kan kun give en salgsanbefaling.

Pandora – Sælg Aktuel kurs: 490,00
Pandora gjorde to forsøg på at komme forbi modstandslinjen ved kurs 535, men de endte begge med kursfald på 8-9 pct. Vi forventer et yderligere fald ned mod 60 dages glidende gennemsnit i 462.

Rockwool – Hold Aktuel kurs: 1524,50
Rockwool har været faldende siden midten af november, og nu er kursen på vej ud gennem bunden af intervallet 1560-1890. Et fald under kurs 1500 udløser en salgsanbefaling.

Royal Unibrew – Hold Aktuel kurs: 487,00
Royal Unibrew holder sig meget tæt til modstandslinjen ved kurs 495, men der har endnu ikke været kræfter til et gennembrud. Følg aktien fra sidelinjen, og køb ved en stigning forbi 500.

Tryg – Sælg Aktuel kurs: 161,55
Tryg er på vej ned mod midten af kursintervallet 150-169 efter det seneste forsøg på et udbrud mislykkedes. Selvom risikoen i aktien er begrænset, så gælder det samme det kortsigtede potentiale.

Vestas Wind Systems – Hold Aktuel kurs: 193,62
Vestas arbejder på at komme ud af kursintervallet 150-195, og indtil markedet gik i rødt i slutningen af den forløbne uge, så det ud til at lykkes. Nu vælger vi den forsigtige vinkel og nøjes med at sige Hold.

Ørsted – Sælg Aktuel kurs: 619,30
Ørsted kunne ikke holde sig i kursintervallet 645-690, og kursen er i stedet flyttet ned i intervallet 575-645. Det medfører et betydeligt potentielt kursfald uden et tilsvarende stigningspotentiale.

Bruno Japp

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

* Hvad 60 dages glidende gennemsnit?
60 dages glidende gennemsnit er en akties gennemsnitlige lukkekurs de seneste 60 dage. 60 dage svarer til det omtrentlige antal børsdage de seneste tre måneder. Dette gennemsnit beregnes hver dag, og giver dermed en udglattet kursgraf, hvor de daglige udsving er fjernet. Det giver et klarere billede af aktiens retning, og om hvorvidt investorernes holdning til aktien er ved at ændre sig i positiv eller negativ retning.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank